Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

Quoted post

Pes

#187 Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-13 09:58

#168: - Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

Tak se mi zdá, že přesto, že máte 50 let, modrousti jste zřejmě ještě nedosáhl. Relativizovat fašismus a vymlouvat se, že jeho násilí je pouhý vedlejší efekt doby? Tohle může myslet vážně jen fašoun. Zřejmě všechny ty zbraně, co si Německo vyrobilo, byly vlastně vyrobeny náhodou... ha ha.

K Habermanovu mlýnu: fakta tam jsou velmi překroucená, na což upozorňuje mnoho lidí. Ten film působí jako agitka sudeťáků (a bohužel ji natočil Čech):

http://cs.wikipedia.org/wiki/Habermann%C5%AFv_ml%C3%BDn

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/9053-hnusny-propagandisticky-habermannuv-mlyn-dela-ze-vsech-cechu-bestie-a-z-nemcu-beranky-prectete-si-fakta.aspx

Ano, při divokém odsunu se staly špatné věci, které se stát neměly. Ale nedá se to srovnávat s aktivitami sudeťáků, kteří se od začátku snažili rozbít naši republiku a následně nacistů. Většina sudeťáků se přidala k nacistům nebo je podporovali. Za to byli právem odsunuti.

Označovat fašismus za levicový je také k smíchu. Připadá vám přístup např. Drábka k nezaměstnaným (budou makat zadarmo a držet hubu) spíše fašistický a pravicový (tihle jednotlivci nemají právo na nic, společnost na ně jen doplácí), nebo levicový (levice proti tomu protestuje - považuje tyto osoby za lidi s důstojností)? Připadá vám přístup nacistů k jiným národům (vyhlazování Židů) spíše pravicový (rétorika silného národního státu a xenofobní názory), nebo spíše levicový (levice tíhne spíš k multi-kulturním společnostem a evropské integraci)? Připadá vám vazba nacistického režimu na velkokapitál spíše pravicová (jako to dělá dnešní vláda, která snižuje korporátní daně), nebo spíše levicová (levice chce korporátní daně naopak zvýšit a podporuje jednotný postup proti daňovým rájům, kde se perou prachy ve velkém)?

A vůbec, vy budete poučovat profesionální historiky, že? Zřejmě toho víte o historii víc než oni nebo máte patent na rozum.

Tyhle ty řečičky relativizující historii mám moc rád. Překroutit se můžete snažit všechno, ale většina lidí si snad ještě zachovala zdravý rozum. Ještě napište, že mistr Jan Hus byl kacíř a byl právem upálen - ať máme přehled vašich názorů kompletní.

Odpovědi

P.Eichler

#195 Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-13 18:58:17

#187: Pes - Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

No  s vámi se moc diskutovat nedá a původně jsem ani v tom pokračovat nehodlal, ale přece jen krátce.

- Jan Hus byl kacíř protože byl za kacíře prohlášen a jako katolický kněz spadal pod katolickou jurisdikci. Nijak tím jeho památku nehodlám znevažovat, ale fakt je fakt i když se vám to líbí či ne. A s jeho upálením nesouhlasím, ale dto je asi vše co stím mohu udělat.

- O Habermannovi mi můžete dávat odkazů kolik chcete. Psal jsemže pocházím z Rudy nad Moravou což je asi 6km od Bludova a tu historii znám aniž bych si proto nárokoval patent na rozum.

-Levicový či pravicový ? Toť otázka. Vysvětlete mi například, otrockou práci zaměstnaců v hodné levicové, komunistické Číně. na chdobu v komunistické Korei a srovnejte to třeba se sociálními programy v kapitalistické Francii. Proč jsou hodné levicové režimy všude na světě poskvrněny krví a utrpením celých národů ? Co hodný levicový Stalin ? Ten si nezadal, co do počtu obětí se zlým pravicovým Hitlerem. Včetně vyhlazování Židů a vysídlování celých národů.  A koneckonců proč ten Hitler dělal levicové kroky, jako např. stanovení pracovní doby, uzákonění, že zaměstnanci v zemědělství musí mít světnici a nikoli spát s dobytkem, výstavba bytů, tvorba pracovních míst a podobně ?  Že by Hitler a Stalin šli jeden tak doprava a druhý tak doleva, že si vyměnili místa ? Jen mi zas nepodsouvejte obdiv k Hitlerovi. Je to jen příklad. Definice fašismu je jaká je, není z mé hlavy a jen jsem vám ji přepsal. Rozhodně to nemůže být výmluva z mé strany.

- "Připadá vám vazba nacistického režimu na velkokapitál" Na to jste přišel kde ? Naopak, uvaloval na podniky státní (říšskou) nucenou správu. Měl byste poněkud zrevidovat to, co vám říkali ve 4. třídě ve vlastivědě.

- "Připadá vám přístup např. Drábka k nezaměstnaným (budou makat zadarmo a držet hubu) spíše fašistický a pravicový (tihle jednotlivci nemají právo na nic, společnost na ně jen doplácí), nebo levicový (levice proti tomu protestuje - považuje tyto osoby za lidi s důstojností)?" On Drábek říká, že by měl někdo makat zadarmo a držet hubu ? POšlete mi ten odkaz když si v nich tak libujete. Já se s ničím takovým nesetkal.

- Vysvětlete mi proč tzv. příznivci levice a voliči M.Zemana vyčítají K.Schwarzenbergovi to, že je pro vetší integraci a federalizaci Evropy ? Vždyť levicový, multikulturní přístup by měli spíš uvítat.

- "Většina sudeťáků se přidala k nacistům nebo je podporovali." Víte proč to tak bylo a jaká byla doba ? Dělali jen to co u nás dělá spousta lidí. Jen podporovali toho kdo jim v době obrovské nezaměstnanosti sliboval lepší život. A pokud možno bez práce. Bylo spousta Němců kteří se k tomu nehlásili a spousta Čechů kteří se prohlásili za Němce jen aby získali finanční podporu z Německé strany.

Prohlašujete se za profesionálního historika a přitom nevíte, že historie není ani levicová ani pravicová a už vůbec by se neměla překrucovat podle toho jak se nám líbí. Je to fakt na který můžeme nebo nemusíme být hrdi.

Nejsem rozhodně žádný nácek a fašoun jak se mi snažíte předhodit. Jsem pacifista a jsem proti násilí proto mi vadí i zdejší násilnické a sprosté příspěvky.

Mimochodem je zajímavé, že sprosté příspěvky údajně od stoupenců K.Schwarzenberga mají stejnou IP adresu s některými příspěvky zastánců Miloše Zemana kteří naopak toto odsuzují. Čím to může být ? Nejspíš tím, že si je píšou sami aby pošpinili voliče K.S. IP adresa je jako otisk prstu. Takže co k tomu dodat ?




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...