MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#143726 Karusel agrofert nemá reálnou hodnotu, je to neprodejná věc.....

2018-12-14 08:16

Ať prodá Agrofert, nebo skončí, vyzvala opozice Babiše

Na premiéra Andreje Babiše (ANO) se po usnesení Evropského parlamentu vyzývající k zastavení dotací pro Agrofert a vyjádření z Evropské komise snesla z úst opozičních politiků další sprška kritiky.

......současnou hodnotu má právě jen v rámci přímého vlivu štbáka Babiše na zákony, státní správu, parlament. Pokud by tento vliv ztratil, karusel by byl ve smrtelném ohrožení, proto se nám štbák předvádí, proto generuje další a další zlodějiny, aby občané nebyli schopni uvěřit, že skutečně vykrádá státní rozpočet, aby to prostě bylo něco "nepředstavitelného". 

Proto tak "cestuje" "jedná", aby to vypadalo, že na zlodějiny nemá čas. Přitom je ve Sněnovně více jak 70 ano štbáka, přičemž drtivá většina z nich vlastně nikdy ve sněmovně nepromluvila, nikdo je vlastně nezná, nikdo ani neví co vlastně dělají. 

ŠtBák je ve stejné situaci, jako komouši v roce 1968 napáchal tolik prasáren, že se dnes vlastně politické moci vzdát nemůže, neboť by mu hrozila tresttní stíhání ze všech stran, provalení se, že karusel agrofert je opravdu karusel bez reálné hodnoty, tedy absolutní ztráta jeho vylhaného života. 

Bude velmi těžké jej od moci odstavit, stejně jako to bylo velmi těžké s komoušem a v roce 1968. ŠtBák Babiš dnes neřeší nic jiného než jak se nedostat do kriminálu a jan hrád divadlo, že karusel agrofert je "majetek" v hodnotě desítek miliard. Chorvatský Agrokor je samozřejmě pro štbáka Babiš velké memento. 


Nepřihlášený uživatel

#143727 Re: Karusel agrofert nemá reálnou hodnotu, je to neprodejná věc.....

2018-12-14 08:25

#143726: - Karusel agrofert nemá reálnou hodnotu, je to neprodejná věc..... 

Bureš má jisto jistě i záložní plán B a v Karibiku již dávno, dávno vybudovanou neprůstřelnou rezidenci. Přijde den " D ", kdy budou mít jeho voliči vytřeštěné oči pro pláč...


Nepřihlášený uživatel

#143728 štbák a kriminální imigrant Babiš stojí dokonce před daleko fatálnějším rozhodnutím.....

2018-12-14 08:28

KOMENTÁŘ: Babiš stojí před osudovým rozhodnutím – Jiří Pehe

Až Andrej Babiš po hlasování Evropského parlamentu o jeho střetu zájmů při čerpání evropských dotací vystřílí svůj už poněkud monotónní arzenál slovní munice (lež, kampaň, účelovka) na domácí opozici, bude se konečně muset vážně zamyslet. Evropské instituce totiž pracují metodicky, a pokud je Babiš nepřesvědčí, že se zcela odstřihl od Agrofertu, s dotacemi je konec.

 

.......co vlastně má zachraňovat dřív, jestli potápějící se karusel (letadlo, má půjčeno více než 80 mld. korun, proti reálného hodnotě možná 8 mld, ale kdo ví) nebo má zachraňovat politickou moc, díky které může karusel ještě jakž takž přežít. 

Babiše dohnaly jeho zlodějiny. Každých 10 dní prodává či nakupuje firmu, je to šílený kolotoč půjček, splátek, podvádění státu i zboží a celé se to točí jen díky tomu, že se štbák udělal beztrestným a dokonce k tomu ani nepotřeboval negativní lustrační osvědčení. 

Snad jsme již blízko finále, neboť kdokoliv kdo si udělá analýzu nárůstu cizího kapitálu agrofertu během posledních 10 let musí vcelku rozumně říci, že je to šílenost, je to s největší pravděpodobností letadlo, je totiž skutečně absurdní, že karusel Agrofert vykazuje nepřetržitý nárůst hodnoty vlastního majetku. Je také absurdní, že imoba (tedy v překladu ženšen) kolem kterého se to to celé točí má prakticky nepřetržitě obrovský dluh ve stovkách milionů korun. 

Rok 2015 pro představu jak se to točí - https://youtu.be/WTMxs1XKouw a to není jediná analýza karuselu agrofert načtená do steno záznamu ve Sněmovně, tedy na desítky let kdykoliv dohledatelná. Pikatní je např. analýza korunových dluhopisů vydaných a nakoupených osobou spojenou (definovanou v zákoně o dani z příjmů), neboť zlodějina Babiš spočívá právě v tom, že jako osoba spojené snížil daň z příjmů dokonce na obou strany těchto osob spojených, tedy jak v karuselu Agrofert a tak sám sobě jako fyzické osobě. Lze snadno dohledat, že je to věc nepřípustná podle českých i evrospkých rozsudků (judikátů), jak přesně uvádí poslanec Staňjura. 

 


Nepřihlášený uživatel

#143729 Re: Re: Karusel agrofert nemá reálnou hodnotu, je to neprodejná věc.....

2018-12-14 08:34

#143727: - Re: Karusel agrofert nemá reálnou hodnotu, je to neprodejná věc..... 

To, že má Bureš nepochybně únikovou cestu je naprosto jisté. 

Podobně jí měl ale i majitel Agrokoru Ivica Todoric a jeho cesta skončila velmi rychle v GB v kriminále. 

Tím ani v nejmenším neříkám, že to je či bude naprosto stejné jako s Agrokorem, jen říkám, že karusel Agrofert Agrokor připomíná tedy opravdu velmi a je velmi smutné, že Chorvatsku to tamní vládá dokázala vyřešit velmi rychle, tady to nejsme schopni vyřešit vůbec a musí to za ČR řešit Evropský parlament a částečně Evropsá komise, tedy logicky její nadřízení, neb EK je "jen" výkonná moc nad kterou je Evrospká rada a Rady ministrů a ty logicky budou muset celou věc společně s EP řešit. 

Je to smutné a nedůstojné pro ČR. Nejsme schopni se zbavit jednoho štbáka, přitom na začátku byla "zdánlivá drobnost" porušení pravidla, že když podřízení - tedy pracovníci úřadu vlády musí mít negativní lustrační osvědčení, je logické, že je musí mít také nadřízení, tedy ministři vlády. 

Je skutečně naprosto absordní, že porušení základního pravidla stanoveného po Sametové revoluci, vede k tak děsivým koncům, takové šílené ostudě, kterou tu způsobil jedne KGBáka na Hradě a jeden štbák ve Strakovce. Je to velké poučení pro občany. 

.......................

Uvidíme, jestli se management karuselu Agrofert pokusí karusel rozebrat (rozkrást) pokud to přijde, bude jisté, že konec je blízko a management se bude snažit zachránit, vygenerovat si také únikové cesty, masivní rezervy na právníky, soudy.....

Babiš prokázal, že když jde o jeho krk, hodí do studené vody kohokoliv, včetně vlastních dětí, tedy toto management karuselu Agrofert již jistě vyhodnotil a teď už jen čakají na "poslední kapku" případně jen nevídíme, že poslední kapka už přišla. 

Novináři by se nyní měli velmi zaměřit na výroční zprávy jednotlivých firem karuselu, zmapování managementu a lidí, tkeří skutečně rozhodují ne jen ti, kteří jsou napsáni v obchodním rejstříku. 


Nepřihlášený uživatel

#143730 Připadá mi to podobné jako s štbákem Babišem, russáci se snaží vytvořit takový řetězec prasáren.....

2018-12-14 09:00

Šipulin a spol. u výslechu. Ruským biatlonistům hrozí další skandál

 

......aby následné odhalení vypadalo tak, že je to tak gigantické, že se tomu snad ani normálně žijící občan ani nemůže uvěřit. 

Podobně to vidím se zločiny komunistů, nacistů. Jejich zločiny a jejich rozsah byly a jsou tak šílené, že se občan zdráhá vůbec uvěřit, že by toho byli vůbec nějací lidé schopni. 

Dnes štbák tvdí, že "maká", že "nemá čas", že "dělá pro Českou republiku". Tedy vytváří virtuální dojem, že cosi dělá. Výsledek jeho "dělání" je totiž podivný, jeho karusel Agrofert za 4 roky jeho ministrování narostl o 40 mld., ale ČR jen za jeho ministrování přišla o 166 mld. tedy o tyto peníze štbák ČR zadlužil. 

Co je ale nejděsivější, že v době masivního růstu platů, růstu HDP, technicky nulové nezaměstnanosti, pečlivě řízené inflace jsou zdravotní pojišťovny stovky milionů v minusu, nemocnice v úhrny miliardy v minusu a státní rozpočet desítky miliard v minusu a pořád se cosi rozdává "zadarmo" - tu obědy, tam jízdné, tu pivo, párek, kobliha a guláš. Také podivně privatizuje např. nákladní doprava Českých drah, která by vždy minulosti výdělečnou (bez dotační) částí Českých drah. 

Kam se všechny ty peníze poděly? Jak mohou být zdravotní pojišťovny v minusu, když jsou nemocnice v minusu a jak mohou být pojišťovny v minusu, když se dramaticky snížil počet pojištěnců za které platí pojištění stát a dramaticky narostly odvody pojistného, neboť ty se vypočítávají z mezd, jejichž výše dramaticky narostla?

Z výše uvedeného by se dalo usuzovat, že Babiš a jeho parta anoštb masivně vykrádají tento stát. Mimochodem, štbák Babiš byl v roce 2013 volen proto, že vykřikoval, že se tu rozkrádají ve státní správě stovky a stovky miliard ročně. Za celou dobu nenašel jediného zloděje i jen jediné ušmudlané (méně než promile rozpočtu a méně než 0,1 promile HDP) miliard. 

Je to poněkud absurdní, když někdo vykřikuje, že je tu cosi rozkrádá, udělá audity za stovky miionů korun a výsledkem je, že nebyla rozkradena jediná koruna a to se přitom překontrolovaly desítky tisíc faktur do státní správy a k nim desítky tisíc popsaných plnění k fakturám. 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#143731 Názory, které Martin Kovář předváděl veřejnosti byly opravdu prapodivné.....

2018-12-14 09:06

Prorektor Univerzity Karlovy Martin Kovář končí. Je podezřelý z plagiátorství

Prorektor Univerzity Karlovy pro vnější vztahy Martin Kovář, který vedl 15 let i Ústav světových dějin na filozofické fakultě, oznámil rezignaci. Učinil tak poté, co se v souvislosti s jeho osobou objevilo podezření z plagiátorství. Doktorandi, kteří na plagiátorství upozornili vnímají jeho rezignaci jako krok k udržení dobrého jména univerzity.

 

......tvářil se jako "odborník", ale mnohdy jeho prezentace vypadala jako velmi dobře připravená manipulace - tedy jakési živoucí valento-russko listy. Překvapením tedy nebylo, že "jeho dílo" nebylo tak úplně "jeho". Vypadá to, že je obecně zvyklý, že mu "jeho dílo" někdo "připraví". 

Hloupéš je, že zatím nedokážeme dobře rozlišit lidi, kteří "jen" zneužívají uspěšné russácké propagandy, které jsou výkladní skříní valento-russko listy a jejich klony co jich existují a kdo je skutečně aktivním účastníkem, jak moc je tedy veřejný prostor zatížen lidmi přímo spolupracujícími s russkými a čínskými zpravodajci. 

Pro občana to asi není až tak podstatné, prostě projev, text vyhodnotí jako manipulaci a danou osobu si zařadí, je to z hlediska dalšího vývoje relativně málo podstatné, pokud se daná osoba neobjeví v té či oné straně a tedy jí do jisté miry nekompromituje. 

Horší je, pokud se skutečně napojení lidé na zločinecké struktury Ruska a Číny prosazují ve státní správě, tam je to problematické. Už pozice náměstků mají obrovskou moc právě při tvorbě zákonů a jejich prosazení ve Sněmovně a přitom jsou to osoby prakticky neviditelné. Kovář měl velké ambice, přímo z něj kapaly a není zřejmé, jestli je to russko čínský trotl aktivní nebo jen "zneužívající" úspěchu russké hybridní války proti demokraciím a tedy pitomec, který si chtěl udělat "voličskou  základnu" jako kdysi opravdový šašek a spiklenecký teoreti egyptolog Bárta, předseda správní rady vlivové organizace štbáka Babiše. Je smutné, když vysokoškolský pedagog nemá dostatek důstojnosti, mravnosti a kultury, komuništičtí vysokoškolští "pedagogové" také samozřejmě neměli důstojnost, mravnost a kulturu, meli titul, který jim přidělil bolševik. 


Nepřihlášený uživatel

#143732 Re:

2018-12-14 09:20

#143717: -  

S Václavem Havlem odešly poslední zbytky touhy českého národa po svobodě a boje proti útlaku malých národů, jakýmkoliv režimem, fašisty či komunisty. Pro peníze jsme ochotni vzdát se všech práv na svrchovanost a samostatnost naší země. Politiku ovládá ekonomika, která nezná hranice státní, ani morální. Češi si zvykli, vnímají lež jako součást poltiky, podvody a zločin jako součást ekonomiky. Nová generace vnímá pražské jaro i sametovou revoluci jako obrovský podvod režírovaný komunisty, jak usměrnit a uspokojit touhu českého národa po svobodě a samostatnosti. Tibet nám připadá zbytečný a směšný. Čínský násilný režim nám nevadí, protože je daleko a dodává nám laciné zboží. Je to úpadek, nebo jsme se jen přizpůsobili světu, po kterém jsme toužili ?


Nepřihlášený uživatel

#143733 Pryč s odpornou pekelnou čtveřicí Agronetvor, Pitomio, Kikina a Ovar !!!!!

2018-12-14 09:22

Ano, bohužel tady žije neskutečná skvadra stvůr, zrůd, degenerovaných blbů, zemandrtálců a pitomiovců, rudochů a hnědochů, anonistů i pravičáckých hloupých sobců - prostě typische tschechische pówl a freneticky hýká a oslavuje své idoly - pekelnou čtveřici spolu se zbytky rudé chátry rudobelzebubů. Za takovej sprostej pówl bych nikdy nepozvedl zbraně na obranu. Mám rád tuto naší krásnou zemi českou, ale to co v ní bohužel přežívá za ksindl to je hrůza.Takovou krásnou zemi si oni nezaslouží, jen jí bezhlavě ničí, vykrádají, plení a plundrují, všechno je jim jedno a jen se cynicky řehní, jaký že to jsou borci, Tfuj Tfuj konzumní bachratí čecháčkovský prasata a prasnice!!!! Hlavně plnej břuch, narvanou lednici, nabušená rychlá fára, chytrolínské mobily a tablety, online lenivost a znuděnost, nezájem, lhostejnost, po nás potopa, že ?? Ještě, že tu přeci jen žijí i jiní skuteční příslušníci kdysi hrdého národa českého a nebojí se jít s kůží na ten vepřincovej trh marnosti mamonu a konzumu a bojují za staré dobré hodnoty po našich hrdých a statečných předcích.Těch si Já vážím nejvíce a za ty bych zbraně na obranu pozvedl.


Nepřihlášený uživatel

#143734 Re: Re:

2018-12-14 09:46

#143732: - Re:  

I z průzkumů CVVM z let 1999 a následných je zřejmé, že došlo k postupné devastaci politické kultury. 

S příchodem KGBáka Klause na Hrad docházelo k postupnému plížívému úpadku. Russácký velvyslanec si chodil na Hrad jako domů. KGBácí absolventi MGIMO se v podstatě veřejně začali scházet na russácké ambasádě.  Postupně docházelo k masivní devastaci. KGBák Klaus sem nakonec přivezl KGBáka Medveděva, přiměl katolickou církev aby kolem něj poskakovala. Byl to jedn z vrcholů jeho hnusu. 

Na závěr přišli Klaus se Zemanem s jejich společnou makroamnestií zlodějů oposmlouvy I i II, neboť oposmluvní kupčení nezačalo zdaleka příchodem Zemana do Strakovky ale roky předtím, kdy se stal předsedou Sněmovny. 

Tedy nepřízpůsobili jsem se, přestali jsem být ostražití, užívali jsme si svobody a zapomněli na to, že nám tuto svobodu mohou velmi rychle političtí sektáři zase ukrást. 

Dnes jsme do tohoto stavu probudili, někteří jsem probudili dříve, např. když Tupolánek znovu dopravoval KGBáka Klause na Hrad, někteří jsem tušili v době II. oposmlouvy, že to začíná být velmi špatné, ale netušili jsem zdaleka pravou podstatutu.  Nechali jsem beztrestně Zemana s Klausem ukrást Mosteckou uhelnou společnost i russácký dluh, při které Putin vyprav desítky miliard, které mu umožňují součanou moc, je smutné, že na tom má obrovský podíl právě ČR. 

Je jisté, že amorálnost post bolševických zemí, neproběhlá debolševizace, kdy západní země vlastně mlčky předpokládali, že debolševizací byly celonárodní odpory vůči komunistickým totalítám a Rusku. To byl velký omyl a obrovské podcenění russka a jeho vlivu post bolševické země. 

Měli jsem to chápat i my, že neproběhlá debolševizace společnosti je problémem, právě proto, že jsem znali jak obtížná byla denacifikace a ta přitom následně nemohla být relativizována zvenčí, jako jsou dnes a vždy byly relativizovány zločiny komunismu z Ruska i místními komouši. 

Ale snad nic není ztraceno, dnes vcelku bezpečně víme, že je Miloš Zeman velezrádce, ruský donašeč a s největší pravděpodobností dokonce velmi aktivní KGBák. Víme také, že tu má politickou moc jeho ochránce a spolupachatel slovenský štbák Babiš. To víme naprosto jistět a to je poteba řešit okamžitě, neboť instituce vzniklé po revoluci jako celospolečenská shoda na debolševizaci společnosti jsou samozřejmě nyní v ohrožení a je lhostejno, jeslti mluvíme o Ústavě, Ústavním soudu kam dosazuje lidi KGBák Zeman, Senátu, Sněmovně, která vznikla na masivním porušování volebního zákona štbákem Babišem i KGBákem Zemanem na pozadí russké hybridní války. 

Víme tedy, co je v ohrožení a víme, co je v sázce. Společnost si to opět začíná uvědomovat, jak ukázaly komunální volby. Je jen smutné, že velkou část za ČR musí řešít naše instituce evropské, neboť to co se tu děje, již neohrožuje jen občany ČR, ale ohrožuje to i veřejný prostor v Evropě. 

Tedy silná osobnost pana prezidenta Václava Havla držela či směrovala ČR na západ, do západní kultury, tedy do občanské společnosti, která je si vědoma, že veřejný prostor musí být spravován, jeho správa musí být institucializována právě proto, že by tato správa nemohla být zneužita proti občanům, kteří veřejný prosto obývají.

Přitom je stále stejné, není a nikdy nebylo nic lepšího, než společná správa veřejného prostoru v Evropu námi občany, tedy lidmi, kteří nás v této správě zastupují a  které si vybíráme v soutěži politických stran. Není nic lepšího, než že se naši premiéři scházejí pravidelně v Evropské radě, že se naši ministři scházejí v Radách ministrů, že pravidelně jedná Evropský parlament a Evropská komise úřaduje, co jí k úřadování výše uvdené instutuce dají. EU je etalonem důstojné, mravné, kultivované  i efektivní správy veřejného prostoru pro 550 mil. lidí. Možná jsem na to zapomněli a nechali se obelhat ubožáky jako je Miloš Zeman, Andrej Babiš, Tomio Okamura, Filip, Zahradil, Klaus, Ovčáček, že existuje něco daleko lepší, co ovšem oněmi nikdy nebylo popsáno a že bez nadsázky úžasná EU je cosi španého, co "nám brání v rozvoji".

Stačí jen nevěřit lžím a žít naše úžasné životy v nejkrásnějším, nejbohatším a důstojně spravovaném prostoru s respektem k občanům tedy v EU, není jinde na Světě místo, kde by občané měli totik svobod a takový respekt, snad možná v USA, ale ty jsou "jen" pro 330 mil. lidí.  


Nepřihlášený uživatel

#143735 Ruská hybridní válka zpochybňování demokracie, spikleneckých teorií, vyvolávání nenávisti...

2018-12-14 10:10

Spor televizí: ČT podává trestní oznámení kvůli Jaromíru Soukupovi

Česká televize podává trestní oznámení kvůli pondělnímu pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. V něm se majitel televize Soukup ostře, i vulgárními slovy opřel do redaktorů ČT a výběru hostů do jejich pořadů.

 

....personifikovaná Jaromírem Soukupem a institucializovaná v jeho televizi zkusila další hranici, kam až mohou zajít, jak mohou snížit důstojnost a jaké lidi, kterým se takové jednání líbí mohou aktivovat. 

Ničím se to neliší od ubohých vulgarit a "lidovosti" Miloště Zemana, ničím se to neliší od ubohostí štbáka Babiše a jeho anoštbáků, kteří se odkazují jak jsou super, když jim stoupají voličské preference, přitom je naprosto jisté, že voliči anoštb v roce 2013 a voliči anoštb v roce 2018 jsou diametrálně odlišní lidé - neboť dnes jsou to posluchači Jaromíra Soukupa, komouši, náckové a hloupá část socanů. 


Nepřihlášený uživatel

#143736 Russákov, to je peklo. KGBák prezidentem na doživotí, to se to pak bez spikleneckých KGBáckých ...

2018-12-14 10:19

Při zkoumání pláště Sojuzu kosmonauti vrtání zevnitř nenašli

Téměř na osm hodin opustili v úterý večer ruští kosmonauti Oleg Kononěnko a Sergej Prokopjev vnitřní prostor Mezinárodní vesmírné stanice (ISS), aby prozkoumali záhadný otvor, který byl letos v létě odhalen v plášti ruské lodě Sojuz MS-09. Zatím to překvapivě vypadá, že nešlo o vrtání zevnitř, jak dříve uváděly ruské zdroje.

 

.....historek prostě opravdu neobejde. 

Evropan

#143737 Re: Ruská hybridní válka zpochybňování demokracie, spikleneckých teorií, vyvolávání nenávisti...

2018-12-14 10:21


Nepřihlášený uživatel

#143738 Tady je ale potřeba řešit absurdita kdy každý, kdo studuje v češtíně studuje v ČR zdarma.....

2018-12-14 10:24

Co čeká studenty, kteří budou chtít po brexitu na Erasmus do Británie? Už je jasněji

.....to je skutečně něco naprosto absurdního a jediní, pro koho by to mělo platit jsou bčané EU. Nikoho jiného by se to týka nemělo a mělo být změněno prakticky okamžitě. 

Není na tom nic divného, občané EU nám svými daněmi přispívají na to, abychom se dostali v kultuře veřejného prostoru na úroveň ostatních zemí EU a už se tak konečně mohli přestat divit, proč je to za západními hranicemi naší země tak pěkné, upravené, uklizené, udržované. 

 


Nepřihlášený uživatel

#143739 Zaorálek se zbláznil?

2018-12-14 10:36

Jak se jen ty časy v politice mění. Když se komunisté snažili v minulém volebním období prosadit zdanění církevních restitucí, neuspěli ani u hnutí ANO, ani u sociální demokracie. Ovšem při čtvrtečním jednání ve sněmovně bylo všechno jinak. ANO i ČSSD jednoznačně snahu komunistů podporovaly, někteří sociální demokraté dokonce hájili zdanění ještě razantněji a emotivněji než komunisté. "Zákon o restitucích církevního majetku je svévolný zákon, šli jste proti naší společnosti. Vrací se vám to, co jste si sami nadrobili," prohlašoval například velmi důrazně poslanec ČSSD Lubomír Zaorálek na adresu těch, kteří podpořili církevní restituce a nyní jsou proti zdanění.

....v ČR se nejspíše nenajdou dvě osoby, které by se shodly na výši církevních restitucí za majetek, který prokazatelně komunistická pakáž ničila a zničila. 

Církevní restituce jsou navíc spojeny s odlukou cíkrve od statá a i to je poměrně obtížný problém, neboť je naprosto jisté, že cíkrve musí ve společnosti existovat a prosperovat, pokud tomu tak není dochází nejen ke ztrátě vědomí mnoha tisícileté minulosti či více jak dvou tisícileté minulosti v případě katolické církve. 

Tedy měli byhcom být velmi rádi, že se poslanci na církevních restitucích shodli a ničení majetků círví mohlo skončit, obce a města i kraje se zbavili zátěže zablokovaných majetků a církev si pošla odlukou tak, aby zároveň mohla být soběstačná. 

Zdanění nepochybně skončí u Ústavního soudu a v principu  je už sousloví "danit restituce" naprostý blábol. Duka ovšem nejen podléhá ruské hybridní válce, ale dokonce s jejími aktéry aktivně kamarádí , výsledek je relativizace morálky, kultury katolické církve. Nejasný postoj ke zločinům Ruska, okupaci Krymu, poklonkování KGBákům. 


Nepřihlášený uživatel

#143740

2018-12-14 10:46

Agent Bureš tunelář 21.století?

Evropan

#143741 Babiš je v koutě. Bez dotací Agrofert nepřežije!

2018-12-14 11:24

Proti Andreji Babišovi se zase všichni spikli. Po českých policistech a prokurátorech, kteří ho už před více než rokem i s jeho rodinou obvinili z dotačního podvodu na Čapím hnízdě, za nějž mu hrozí až sedm let vězení, teď Babiše ze zneužívání evropských dotací v řádech miliard korun viní Evropská komise a Evropský parlament. Na základě právního názoru Evropské komise je většina europoslanců přesvědčena, že Andrej Babiš je v tvrdém střetu zájmů.

Evropská komise proto s okamžitou platností zastavuje vyplácení jakýchkoliv dalších dotací Agrofertu. Neobnoví je, pokud Andrej Babiš neprokáže, že se Agrofertu skutečně zbavil, nebo pokud neodejde z vlády. Přichází moment, kdy si Andrej Babiš dost pravděpodobně bude muset vybrat mezi byznysem a politikou. Obě role najednou hrát nejde.

Na první pohled by to po útocích Evropské komise a Evropského parlamentu na Polsko a Maďarsko mohlo vypadat, že si evropští mandaríni našli další oběť ze střední Evropy, která se v řadě a na prvním místě v otevřenosti migraci odmítá podvolovat progresivním standardům diktovaným z Berlína a Bruselu. Takhle to jistě bude ve své ukňourané roli oběti a mučedníka hrát pro své publikum Andrej Babiš se svým spin doctorem Márou Prchalem. Koukněte, jdou po Kaczyńském , jdou po Orbánovi. A teď jdou po mně.

Je to přesně naopak. V případě Polska i Maďarska se evropské instituce snaží zasahovat do vnitřní politiky ve Varšavě a v Budapešti. Do toho, co Poláci dělají se svými soudy nebo Maďaři se svou vlastní přistěhovaleckou politikou, neziskovkami a médii. A zachází v tom hodně za hranu. Kritizují tam věci, které úplně stejně už dlouhé roky dělali třeba Francouzi u soudů nebo v případě migrace, a nikdy to nikdo z Bruselu nezpochybnil.

Babiš je úplně jiný případ. Jeho Agrofert je životně závislý na evropských dotacích. Ty miliardy, které na nich čerpá, se platí z peněz daňových poplatníků ze všech zemí Evropské unie. Je bytostnou povinností evropských institucí, aby dohlížely na to, že se ty dotace vyplácí podle pravidel. A ta pravidla prostě a jednoduše zakazují, aby dotace dojili lidé, kteří mají v exekutivních funkcích vliv na jejich rozdělování. Andrej Babiš svým zaparkováním Agrofertu a dalšího holdingu – Synbiol – do svěřenského fondu, ovládaného jeho ženou Monikou a právníky, ta pravidla obešel.

https://echo24.cz/babis-je-v-koute


Nepřihlášený uživatel

#143742

2018-12-14 11:25

Jsme slaboši, když se nemůžene zbavit takových kreatur jako jsou Ovar s Burešem. Je mi hanba, že  jsem toho hnusu ( ač jsem ani jednoho gaunera nevolil )  tak nějak součástí..


Nepřihlášený uživatel

#143743 Slovenský štbák vyjde ČR i EU velmi velmi draho.....

2018-12-14 11:32

Kvůli Babišovu možnému střetu zájmů čeká Česko velký audit dotací. Komise prověří desítky projektů z posledních let

.....naštěstí to ale vypadá, že nikdo nekradl způsobem, kterým kradl štbák Babiš tedy, že by ona účelově založená firma na pobírání dotací byla stále spojena tak přímo, že by zlodějina v podobě  takto získané dotace byla zjevná. 

Ještě Mynář, ten pobral dotaci na objekt, který už jinou dotaci získal, což je nepřípustné a co více, pobíral dotaci na firmu, která prakticky neměla žádnou finanční historii, což prý ovšem v kraji vyplácených dotacích "nebyl problém". Na MPO by to neprošlo ani náhodou. 


Nepřihlášený uživatel

#143744 Re:

2018-12-14 11:34

#143742: -  

Je to opravdu nedůstojné, jediná možnost jak si zachovat důstojnost je nějak "vstoupit do děje" (Patočka).  Je to na každém z nás, jestli budeme "jen" psát do této diskuse, nebo vstoupíme do politické strany, byť jistě ne do anostb ani dalších neonacisticko komunistických spd, ksč(m), zemanovců atp. ....

Jistě jsou ale tisíce lidí v ulicích frustrováni tím, že tu politiku ovládá KGBák s ŠtBákem. 

zemští patrioti

#143745 Ať žijí Země Koruny České !!!

2018-12-14 11:38

V těchto dnech si připomínejme i tisíciletou historii Českých zemí. Republika Československá trvala jen 68 let, ale monarchie v zemích Koruny České trvala skoro 1000 let. Vzpomínejme také na ty, kdož tu s námi v průběhu historie žili, na naše menšiny německé a židovské, které bohužel moderní historie brutálního fanatismu a totality zcela zničila. Vzpomínejme i na připojené země Slovensko a Podkarpatskou Rus, které věřily ve společný stát, ale ten projekt 1.Československé Republiky se prostě nezdařil. Nesmíme zapomenout na hrůzy nacistické okupace a posléze na příšernou bolševickou totalitu - obojí semlelo drsně zbylý národ český, který tu zůstal sám již bez svých bývalých spoluobčanů. Dnes sice máme opět svobodu a demokracii, ale opět se zvedá hydra nenávisti, fanatismu a xenofobie tentokrát živená moderními technologiemi z nichž mnozí dnešní lidé jsou již úplně zpitomělí a zdegenerovaní a nejsou s to udělat si nezávislý úsudek a naslouchat přirozeně svému instinktu. Z lidí se stávají roboti konzumu, bez srdce a emocí, s hlavou plnou čísel a kombinací nejvýhodnějších nákupů, slev a půjček či maximálně adrenalinových zábav znuděných již tím moderním stylem.Chce to více návratu k ryzímu lidství a citům. Ekonomika, peníze a chytré technologie nikdy nemůžou vyřešit odvěký lidský problém zlých a dobrých emocí, krutosti a barbarství, osamělosti a utrpení a hlavně neustálého honu za mamonem a mocí.


Ať žije tisíciletá monarchie Zemí Koruny České !!
Ať žije první republika Československá včetně krásné Podkarpatské Rusi !!
Ať žije svobodná Česká Republika a milovaný prezident Václav Havel !!
Ať žijí myšlenky svobody, lásky, respektu a úcty mezi lidmi naší země bez rozdílů !!!
Ať znovu získá nezávislost a svobodu i nám vzdálený, nepochopitelný a přeci blízký Tibet !!!
Ať se v naší krásné malé zemi bezhlavě neničí dědictví předků ve prospěch nenasytných developerů a adrenalinových znuděných zbohatlíků, nechť se udržují památky, tradice, naše skvělá hustá železniční síť včetně lokálek !!!
Nechť lidé více čtou knihy, chodí na filmy a poslouchají hudbu namísto úplné závislosti a hloupnutí z moderních technologií.

Toto vše přejme naší krásné malé zemi ve středu Evropy.


Nepřihlášený uživatel

#143746 Čína je větší hrozba než Rusko !!!

2018-12-14 11:57

Buď demokratické země transformují Čínu ke svému obrazu, nebo Čína naopak transformuje je. Na mezinárodní konferenci Forum 2000 v Praze to v pondělí řekl předseda tibetské exilové vlády Lozang Sanggjä. Čína se podle něj o proměnu demokratických zemí snaží v Evropě prostřednictvím svých ekonomických aktivit. Sanggjä ocenil tvrdý postoj, který vůči Pekingu zaujala administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa.
„Čínským cílem je být globální jedničkou, a to nejen ekonomicky, ale také politicky, kdy chtějí prosadit svůj systém, a koneckonců také vojensky. A proto je volba velmi jednoduchá - buď proměníme Čínu, nebo Čína promění nás,“ řekl Sanggjä.
Americká administrativa si to podle něj uvědomuje, a i kvůli tomu vystupuje tvrdě vůči Číně nejen v politickém ohledu, ale i zahájením obchodní války. „A před Evropskou unií stojí volba. Buď se spojí s Amerikou a pokusí se transformovat Čínu, nebo Čína ovládne část Evropy.Podle něj už to má vliv i na evropskou zahraniční politiku, když si Peking díky korumpování elit v některých zemích zajistil, že EU nedospěje ke konsenzu, který by byl vůči Číně vyloženě nepřátelský. Sanggjä považuje Čínu za větší hrozbu pro Evropu, než je Rusko, protože Peking má větší kapacity než Moskva.Podle něj už Peking s takovou aktivitou začal prostřednictvím své obchodní iniciativy Pás a stezka. V evropských zemích přitom používá stejnou taktiku, jakou využil i v Tibetu. „V Tibetu využili korupci lokálních elit. A vidíte to i v Evropě, že v mnoha zemích korumpují jejich vůdce a přesvědčují je, aby Čínu podporovali,“ řekl Sanggjä.
Peking podle exilového tibetského premiéra nemá zájem o to, aby v zemi fungovala demokracie. „(Čínský prezident) Si Ťin-pching vyhlásil, že čínskou charakteristikou je socialismus. To znamená žádná demokracie, žádná lidská práva, žádná svoboda slova,“ řekl Sanggjä. Běžní Číňané ale podle něj o demokracii zájem mají, a proto by je měl Západ v jejich snahách podporovat. Sanggjä věří tomu, že změna režimu v Číně může nastat s ohledem na rostoucí sociální napětí, které vyvolává stěhování lidí z vesnic do měst a tlak na vyšší příjmy.
„Já jsem přijel do Číny, abych se od Číny učil, jak zvýšit hospodářský růst, jak stabilizovat společenský řád.“ To jsou slova Miloše Zemana z října 2014. Pak prezident přiznal, že v druhé části své věty přestřelil. A skutečně, když se podíváme na několik letošních případů, jak vláda v Pekingu „stabilizuje společnost“, je to něco mezi zločinem, zrůdností a bizárem.
Čínský komunistický režim už téměř 70 let nechává mnoho lidi, kteří jsou politicky nepohodlní, nebo skutečně spáchají nějaký trestný čin, prostě „zmizet“. V době moderních technologií je to ale přece jenom daleko složitější, protože lidé zanechávají takzvané elektronické stopy – maily, či statusy na sociálních sítích. Prostě si „zmizení“ hned všimnete.
Nelze proto nevidět, že v čínské provincii Sin-ťiang, kterou obývají převážně muslimové, místní rodiny postrádají na milion svých příbuzných. Mnozí vůbec nevědí, kde jsou – „zmizeli“. Čínská vláda tvrdí, že zde bojuje s islámským terorismem a náboženským extremismem tím, že lidi posílá do „profesních vzdělávacích a školících středisek“. Což je eufemismus pro převýchovné tábory, ve kterých jsou životní podmínky podobné těm v nacistických koncentrácích. Podobná mizení jsou taktéž běžná na území Tibetu či Vnitřního Mongolska.
Čínský režim ale dokáže v tomto směru vymyslet i daleko bizarnější kousky.
Svět v posledních dnech ohromil případ „zmizelého“ šéfa Interpolu, největší mezinárodní policejní organizace na světě. Její čínský šéf Meng Chung-wej odjel 25. září z francouzského Lyonu, kde Interpol sídlí, na návštěvu své čínské vlasti. A jak poté upozornila jeho manželka, tam „zmizel“. Mezitím se ale objevila zpráva, že na svoji funkci rezignoval. Čínské úřady až téměř po dvou týdnech přiznaly, že Menga vyšetřují kvůli „přijímání úplatků a porušení neupřesněného zákona“.
Podobným způsobem „mizí“ v Číně i většina politických odpůrců, náboženských a lidsko-právních aktivistů, zastánců etnické autonomie ale i vládních činitelů, obchodních magnátů či proslavených celebrit. Pokud se znovu objeví (někdy zmizí navždy), tak často u soudu, nebo v souvislosti s nějakým přečinem.
Začátkem června „zmizela“ i nejznámější čínská herečka současnosti Fan Ping-ping, která hrála v amerických filmech X-Men či Iron Man. Toho si čínská veřejnost ihned všimla, protože byla velmi aktivní na sociálních sítích. Její účet na sociální síti Wej-po, čínské obdobě Facebooku, kde ji sleduje 62 milionů příznivců, byl po několik týdnů nečinný.
Pak se tam objevilo podivuhodné sdělení samotné herečky: „Bez přínosné politiky komunistické strany by nebyla žádná Fan Ping-ping.“ Co to znamená, se ukázalo záhy. Fan byla obviněna z daňových úniků. Jak informovala čínská státní tisková agentura Sin-chua, musí státu doplatit na daních 883 milionů jüanů, což je v přepočtu téměř 2,9 miliardy korun. V době jejího „zmizení“ podle všeho probíhala důsledná převýchova této krásky.
Už začátkem tohoto roku zmizel také Jie Ťien-ming, bývalý šéf společnosti CEFC, která expandovala v Česku, a který je také poradcem Miloše Zemana. Prezident prý vyčkává, jak o čínském soudruhovi rozhodne soud, až pak nějak naloží s jeho postem. Jenže Jie také „zmizel“, nikdy nebylo veřejně upřesněno, kde se nachází. Zda proběhne nějaký soud, se neví. Mezitím v České republice převzal aktivity CEFC přímo čínský stát prostřednictvím společnosti Citic. Byl to komplot, jak se Čína chtěla zmocnit majetku přes nastrčenou firmu? Nebo je v tom skutečný zločin?
Takže „stabilizovat společnost“ čínská vláda skutečně umí. Učit se to od ní, jak říkal Miloš Zeman, by ale byla sebevražda. I když nechat „zmizet“ některé lidi i u nás, by možná nebylo od věci…(Třeba Ovar, Pitomio, Agronetvor, Kikina atd.atd. kdyby toto zmizelo bylo by tu moc fajn.)


Nepřihlášený uživatel

#143747 Re: Čína je větší hrozba než Rusko !!!

2018-12-14 11:58

#143746: - Čína je větší hrozba než Rusko !!! 

S Václavem Havlem odešly poslední zbytky touhy českého národa po svobodě a boje proti útlaku malých národů, jakýmkoliv režimem, fašisty či komunisty. Pro peníze jsme ochotni vzdát se všech práv na svrchovanost a samostatnost naší země. Politiku ovládá ekonomika, která nezná hranice státní, ani morální. Češi si zvykli, vnímají lež jako součást poltiky, podvody a zločin jako součást ekonomiky. Nová generace vnímá pražské jaro i sametovou revoluci jako obrovský podvod režírovaný komunisty, jak usměrnit a uspokojit touhu českého národa po svobodě a samostatnosti. Tibet nám připadá zbytečný a směšný. Čínský násilný režim nám nevadí, protože je daleko a dodává nám laciné zboží. Je to úpadek, nebo jsme se jen přizpůsobili světu, po kterém jsme toužili ?

Monika Lewinská

#143748 Re:

2018-12-14 12:13

#143742: -  

   Oba výše jmenovaní vedli volební kampaně důkladněji, než ostatní. Tam lze najít vícero zajímavých věcí. Financovaly kraje Zemanovy spanilé jízdy? Financovaly. Dělo se tak dávno před volební kampaní? Dělo. Vykřikovaly zprávy nepřetržitě, jak Zeman navštívil někde něco, a jak tam cosi obskurního plkal?  Po léta.  Přiblížil se snad někdo z jeho soupeřů, byť jen na dohled, síle tohoto kraválu?  Ani náhodou.  

    Zeman se umí velice efektivně zviditelnit.  Na druhou stranu nic užitečného nikdy nevymyslel. Je to expert na konfrontační kydy, fašismus a komunismus. A to taky je všechno, co se od něj dá čekat.


Nepřihlášený uživatel

#143749 Re: Re:

2018-12-14 12:28

#143748: Monika Lewinská - Re:  

Ano, spoléhat se na to, demagogie KGBáka Zemana je zjevná a tedy není nebezpečná byla velká chyba. S kontextu Zemana byla obecně podceněna schopnost aktivace hloupých lidí, kteří jediné co kdy pro veřejný prostor udělali, že mu šli hodit hlas, to je vše. 

Je jednoznačné, že to byla obrovská chyba a je velmi smutné, že Zemanových lží účastnila velká část socanů. Stálo je k dnešnímu dni prakticky existenci. Zeman bral především jejich voliče a byl opravdu děsivě špatná věc, že tedy socani Zemana podpořili a to i ve druhé volbě. 


Nepřihlášený uživatel

#143750 Re: Ať žijí Země Koruny České !!!

2018-12-14 12:31

#143745: zemští patrioti - Ať žijí Země Koruny České !!! 

Souhlasím, pěkně napsáno !!! české obyvatelstvo skutečně propadlo do úplného konzumního běsnění, bezmyšlenkovitého omámeného stavu těla a ducha. Je to vidět na každém kroku všude po našich zemích, každý trochu jen vnímavý a přemýšlející člověk s prostou lidskou moudrostí to dnes cítí a vnímá. Proto je společnost tolik náchylná a zranitelná vůči všemožným manipulacím ať už z Bruselu či Washingtonu nebo z Moskvy a Pekingu, je to jedno, nevládne zde vůbec zdravý rozum a nadhled. Někteří se pozastavují nad tím kam to všechno směřuje a že se vytrhává přirozený běh světa se všemi těmi multikulty, gendery a sociálními experimenty, avšak sami si jen těžko uvědomují, že příčinou rozvratu a pádu starých hodnot a struktur světa a společnosti je nejvíc právě ten jejich bezuzdný konzum, chtivost, touha po mamonu a moci a netrpělivost, nenažranost ,lhostejnost, cynismus a bezmezná víra v technologie a moc pokroku namísto dřívějších náboženství a hodnot našich předků. Místo kostelů máme nákupní centra. Místo lidských přirozených kontaktů máme online svět, chytré mobily, tablety atd.atd. To vše vede k odcizení, frustraci a nenávisti jenž bude v takovéto takzvaně vyspělé technologické společnosti permanentně narůstat.