Petice k iniciativě NECHCI EET

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice k iniciativě NECHCI EET


Nepřihlášený uživatel

#26

2015-12-13 09:52

Nechci EET, je to likvidace malých živnostníků o co se celou dobu snaží pan Babiš. Nechci ani pana Babiše jako ministra financí.

Nepřihlášený uživatel

#27

2015-12-13 09:57

S peticí plně souhlasím.
přezdívka??

#28 papírová petice má váhu a bude při dostatečném počtu podpisů projednána v parlamentu

2015-12-13 15:37

papírová petice má váhu a bude při dostatečném počtu podpisů projednána v parlamentu, tuto elektronickou petici nevezme parlament ani na vědomí


Nepřihlášený uživatel

#29

2015-12-13 16:59

Osobně mi to může už být fuk, jsem už jen ubohý důchodce. Ale vím, co to pro malého živnostníka znamená...Pořízení pokladny, která za dva roky bude už neopravitelná...takže se bude muset kupovat nová...Měla jsem ji z vlastního rozhodnutí 20 let...Podnikání šlo stále hůř a hůř...zvyšovaly se náklady ale nikoliv tržby...stát nás malé podnikatele krutě podvedl...šli jsme do tzv. malých privatizací, kdy jsme začínali půjčkami, neměli jsme žádný kapitál, stát sliboval, sliboval a nic neplnil...zvyšoval administrativní zátěž a naopak nás deptal...Jak jsme mohli být v zisku, když jsme spláceli prvotní půjčky na možnost si vůbec pronajmout místo, na kterém jsme začínali podnikat, takže jsme vlastně platili zdvojený nájem, pro začátek. Já např. musela vykoupit všechny zařizovací předměty kadeřnictví, ty věci nikdo nechtěl, byly staré, vysloužilé, skončily na skládce...Postupně měnit lina,podlahy, kupovat azřžízení atd. Stát nás zneužil a odkopnul. Ztráty pak způsobily, že i ten důchod je teď mizerný...To ale naše papaláše nezajímá...JSEM PROTI EET.


Nepřihlášený uživatel

#30

2015-12-14 03:04

Konečně budete dodržovat zákony.


Nepřihlášený uživatel

#31

2015-12-17 23:16

To jsou kecy... Ale jak se říká, potrefená husa se nejvíc ozývá. A dokonce i přes jejich údajný nulový volný čas. To je zajímavý.

A že od státu nic nechcete? Až budete žít někde na samotě, živit se jen vlastnoručně vypěstovanými plody, vyrábět si vlastní energii, nevystupovat ani nevyjíždět mimo svůj pozemek, nevypouštět žádné odpady ani nepřijímat žádné signály, tak teprve potom by to možná byla pravda. Skutečnost je ale taková, že daně vprůměru neplatíte žádné, naopak natahujete ruce pro různé dotace a úlevy, a standardní státní služby přitom třeba i nevědomě využíváte. Co když vám někdo za něco nezaplatí, tak to se vám hned hodí státní policie a soudy.

S tím parazitováním je to prostě statistický fakt. Zaměstnanci platí obrovský daně, takzvaní živnostníci ale vprůměru blízké nule. A ještě závidíte dovolené. To bych taky mohl říct, že vy máte dovolenou prakticky každý den. Zaměstnanci samozřejmě tu dovolenou nemaji zadarmo, ta je už započítaná do snížené mzdy, stejně jako všechno ostatní, i to co by tam být nemělo. Třeba dopravu do zaměstnání si musím platit ze svého a ještě navíc to vpodstatě dvakrát zdanit. Někde je i doprava v přímé souvislosti s výkonem zaměstnání na vlastní náklady. V ještě horším případě se navíc nepočítá do pracovní doby, asi se počítá s pohybem rychlostí světla, a musí se tak makat přesčasy zadarmo, zatímco po šéfovi se zapráší už po obědě.

Pokud je někdo se svým podnikem X let ve ztrátě, tak je asi něco špatně a měl by s tím skončit. Chtěli jste kapitalizmus a tržní režim, tak ho máte mít se vším všudy. Všichni stejné podmínky, všichni platit daně podle stejné rovnice. Stát by neměl podporovat ztrátové podniky, a to ani formou snížené daně. Neuživíš se, tak máš smůlu a musíš dělat něco jiného. Málokdo může dělat to co by chtěl aby ho to bavilo.

A další věc ten strach z údajného šmírování a zneužívání dat. To je taky dnes vtipný, když už nyní tady superpočítače šmírují každý váš krok. Máte plný kapsy chytrých telefonů, navigací, čipových karet... A na fejsbůk píšete hned o každém svém prdu.


Nepřihlášený uživatel

#32

2015-12-21 09:19

EU se připravuje v nejbližší době zrušit oběh peněz v hotovosti, platit bude možné pouze platebními kartami. Prohlásil to na svém vystoupení na VŠE v Praze bývalý prezident ČR Václav Klaus.

O možnosti zrušení klasických peněz se uvažovalo už dávno, ještě v 80. letech, komentuje informaci pro Sputnik prezident společnosti odborných konzultací „NEOKON“, ekonom Michail Chazin.

„Obyvatelstvu přitom vysvětlují, že bezhotovostní platba je pohodlnější, že existence bankovek a mincí prý umožňuje vyhýbat se placení daní, atd. Ve skutečnosti je všechno daleko složitější. Zrušení peněz v hotovosti umožní státu (Evropské unii) úplnou kontrolu jakékoliv ekonomické činnosti všech subjektů. To znamená, že se vytvoří mechanismus sledování lidí. Analogicky i návrh používat místo peněz v hotovosti speciální čip, který je možné umístit pod kůži, a podle něho sledovat všechny nákupy. To zní hrozně! Myslím, že v rámci současného vědomí, existující ekonomiky, je to prostě neuskutečnitelné. Ale pokusy se budou dělat. Pan Klaus bije na poplach, protože Evropská centrální banka se skutečně připravuje na zrušení hotovostních peněz a k přechodu na platební karty. Proces už je v" cílové rovince", řekl Chazin.

Více: EU CHCE RUSIT EURO V HOTOVOSTI A DAVAT LIDEM ČIPY POD KUŽI

Harrym

#34 Jsem pro EET

2015-12-22 08:05

Těm poctivým to nevadí a řvou jen ti co nás okrádají.

islámofob

#35 Re: Jsem pro EET

2016-02-07 12:37

už se šel babiš vycpat

 


Nepřihlášený uživatel

#36

2016-02-12 13:09

touto peticí podávám protest vuči babišovým výrokum že jsou živnostníci zloději . okolní svět to také slyší a co turisté kteři plánují dovolené v čr . já být turistou tak sem nejedu , je třeba vyčíslit škodu která by mohla vzniknout tímto výrokem a podat na něj trestní oznameni . otázka zni mužem boha soudit . buh s námi

Nepřihlášený uživatel

#37

2016-02-12 13:24

babiš nás požkozuje .slyší to okolní státy aco turisti co se chystají do čr  já být tristou tak sem  ke zlodějum nejedu  ,živnostnici v čr kradou  ........slova našeho pana babi........

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-02-14 16:17


Kolemjdoucí

#39 Re:

2016-02-14 16:21

Kolemjdoucí

#40 Re:

2016-02-14 18:04

#37: -  Vždyť je to pravda

 


Nepřihlášený uživatel

#41 Re:

2016-02-15 06:53

#31: -  troubo

 


Nepřihlášený uživatel

#42

2016-02-17 22:12

Odkaz na názor.


Nepřihlášený uživatel

#43 Prvních 746

2016-03-06 06:00

Prvních 746 podvodníků s daněmi se přiznalo, jen tak dál.


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Jsem pro EET

2016-03-08 06:55

Majitel hospody ve šluknovském výběžku

#45 EET mě netrápí, přecházím na bezhotovostní platbu

2016-03-26 12:30

To je řečí okolo EET že to prodraží služby a pivo. Já mám například hospodu a EET mě vůbec netrápí. Nejsem plátcem DPH a tedy mě ani hlášení na FŮ nezajímá a od zavedení EET přecházím automaticky na bezhotovostní platbu za služby, tohoto se totiž EET netýká. To znamená že u mě v hospodě štamgasti dostanou za služby fakturu a číslo mého účtu a platbu za jídlo a pití mi pošlou na účet se splatností 14 dnů. Pivo mám za 20,-kč a tuto cenu budu mít i nadále a to se týká i ostatních cen, zdražovat určitě nebudu. Reakce kolem EET ze stran restauratérů a podobných podnikatelů jsou tedy totálně nesmyslné, jsem také jedním z nich a postoj mám na věc jiný. Řemeslník živnostník také třeba měsíc pracuje zadarmo a až po dokončení práce vystaví fakturu se splatností 14 dnů, proč by tedy tohle nemohli dělat i restauratéři to tedy vážně nechápu, ještě jim odpadne manipulace s hotovostí a případný lupič má smůlu. Do mé hospody se bude chodit bez peněz. Má hospůda možná bude rarita, protože do mé hospody se bude chodit bez peněz, s tím nemám problém. Buď přejdu na EET anebo to legálně obejdu, to už je každého věc. EET mi tedy jako restauratérovi vůbec nevadí, nenadávám na to a ani to neschvaluji, jen se podle toho zařídím po svém, vždy existuje řešení, stačí jen přemýšlet a né jen nadávat.

Petici proti EET tedy nepodepíši, je mi to fuk.


Nepřihlášený uživatel

#46 Re:

2016-03-26 13:16

#36: -  

 Další potrefená husa se ozvala. Poctivý živnostník na tyto výroky nereaguje, protože nemá důvod a jen ten koho se to týká se ozve.

Jsem jednoznačně pro EET, je to totiž účinný nástroj proti nepoctivcům a poctivým EET neuškodí. Dodávám, že sám jsem podnikatel v restauračních službách a s EET nemám problém, díky EET budu moci zlevnit, bude jednodušší účtování a lepší přehled v účtech a mé účetní odpadne hromada práce.

 


Nepřihlášený uživatel

#47 Re:

2016-04-11 09:24

#26: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#48

2016-08-02 15:58

Je to buzerace,bude nás to stát spoustu času,peněz a spousta malých podnikatelů ukončí podnikání.Ať se vyšetřují velké kauzy, které jistě naplní státní rozpočet daleko více.Doporučuji začít čapím hnízdem a konty v zahraničních bankách.

Nepřihlášený uživatel

#49 Re: Re: Souhlas s pokladnami

2016-08-04 13:27

#25: - Re: Souhlas s pokladnami 

 Vážený/á skutečná pravda


Nepřihlášený uživatel

#50

2016-08-13 21:50

Vše přesně popisujete v této petici, jak je celá EET nesmyslná pro malé živnostníky a výhodná pro velké firmy.