Požadujeme navýšení rozpočtu Slezského divadla v Opavě


Nepřihlášený uživatel

#51

2012-02-23 12:07

Opava je kulturní město s velkou tradicí. Proč město
neudělá něco, co by zavedlo školy do pravidelné
návštěvy divadla. Tak to tady bylo zavedeno.
Současná nabídka vemte děto do divadla je dobrým krokem

Nepřihlášený uživatel

#52

2012-02-23 15:26

Novák Jiří
Nevím jak pro koho, ale pro mne je návštěva divadla vždy svátkem. Mám už několik let s manželkou předplatné a vždy se na každé představení těšíme. Vždyť opavské divadlo připraví vždy krásný plnohodnotný umělecký zážitek. Například uvedení opery "Lovci perel", poslední představení, které jsme navštívili naposledy,je tak nádherným zážitkem ať už výkonem jednotlivců, tak výkonem sboru opery, který má přijít o své členy. Myslím si, že v rozpočtu statutáírního města by se peníze na kulturu měly najít vždy v plném rozsahu. A když nejsou, tak proč se toto divadlo tak nádkladně rekonstruovalo?
Věřím, že celá záležitost bude vyřízena ke spokojenosti členů i navštěvníků opavského divadla.

Nepřihlášený uživatel

#53

2012-02-23 15:28

Třebaže už mnoho let žiju na severu Čech,pořád se cítím v Opavě,kde jsem žila 20let,jako doma.Už jako žákyně základní a potom i střední školy,kterou jsem navštěvovala v Krnově,jsem do Slezského divadla v Opavě chodila pravidelně a velice ráda na tu dobu vzpomínám.Byla by veliká škoda o tak krásné divadlo přijít ,proto jsem se svým podpisem připojila k této petici.Jana Dudová,roz.Kubacká

Nepřihlášený uživatel

#54

2012-02-23 17:23

...a tak se ruší a zavírá vše, co má smysl a tradici a nahradí se konzumem...za pár let se budou lidé divit, jaká je úroveň společnosti.....

Nepřihlášený uživatel

#55

2012-02-23 18:11

Zatím se, ani v sebetěžších chvílích historie města Opavy nikomu nepodařilo Slezské divadlo zrušit nebo jeho činnost omezit. Rozhodně si nemůžeme představit, že by pro příští generace jsme takový čin mohli zodpovědně udělat. Jsme povinováni kulturní tradici tohoto města, příštím generacím i současným spoluobčanům, aby se i přes finanční potíže divadlo zachovalo. Jsou hodnoty, které se nedají vyčíslit penězi a kultura je jednou z takových hodnot. Jsme přece univerzitním městem a k humanitnímu vzdělání právě divadlo neodmyslitelně patří.
Na sport radnice přispívá nemalou částkou a zásahy policie po zápasech i poničený veřejný majetek náklady jenom zvyšuje. Ještě jsem nezažila, že by po premiéře opery nadšení diváci rozkopávali odpadkové koše, ničili zaparkovaná auta nebo rušili noční klid vulgárními nadávkami. A přesto se neuvažuje o zásadním omezí finančních dotací či zrušení sportovních klubů nebo zavření stadiónů. Tak snad si Opavané zaslouží i nadále zachovat tento kulturní stánek a budou se dále moci těšit na hodnotná operní představení, ceněná jak u nás tak i v zahraničí. Podporuji proto petici.

Nepřihlášený uživatel

#56

2012-02-23 19:58

BOHUŽEL SITUACE JE HOROROVÁ, PRACUJI S MENTÁLNĚ POSTIŽENÝMI LIDMI A NA TERAPEUTICKOU DÍLNU PŘIDĚLILO MINISTERSTVO 20% LOŇSKÉHO ROZPOČTU. CO DODAT, JSME S UMĚLCI NA JEDNÉ LODI TITANIK. NEZBÝVÁ NEŽ REVOLUCE A TO JSEM PACIFISTA.
Tomáš Gřešek

#57 kdo další bude chtít peníze

2012-02-23 20:00

Nevidím důvod podporovat zájmy úzké skupiny. Podle mě nejde o peníze. Jde o koncepci, o životní styl, o hodnoty společnosti i jednotlivců.

Nepřihlášený uživatel

#58 Re: kdo další bude chtít peníze

2012-02-23 23:52

#57: Tomáš Gřešek - kdo další bude chtít peníze

Pokud je kultura a s ní spojené vzdělání zájmem úzké skupiny, pak máme nejvyšší čas uvažovat o přejmenování našeho státu na Buranská republika. A pokud by byl Váš názor názorem většiny, tak bychom k tomu rychle dospěli. Doufejme, že většina není jako Vy.


Nepřihlášený uživatel

#59

2012-02-24 09:26

Slezske Divadlo is one of the important achievement of Opava city. The fact Opava has this good theatre for over 200 years demonstrates the high cultural level of this city which all Opava citizen are proud of. One can make a rich city in terms of business success, but to make a city with high cultural level takes a long time with many sophisticated citizen appreciating the existence of such establishment. I hope the city of Opava is proud enough of its culture to keep the theatre in good condition. With my love to the city of Opava and to the citizen of Opava. Tokio Kenneth OHSKA

Nepřihlášený uživatel

#60

2012-02-24 10:06

V době, kdy se v této zemi prakticky prosazuje pouze komerce a seriozní kultura se stala popelkou na okraji zájmu, považuji každé podpoření umění za naprosto nezbytné. Mgr.Přemysl Kučera (hudební skladatel)

Nepřihlášený uživatel

#61

2012-02-24 10:20

Jsem dlouholetou předplatitilkou a zároveň obyvatel Opavy. Toto město se nemá v současné době moc čím pyšnit, proč omezovat či propuštět to málo, čím se naše město může pyšnit a co nás skvěle reprezentuje v naší republice a ve světě? Podporujeme výstavbu supermarketů a nesmyslných nákupních center a odstřelíme divadlo?? Za rozhodnutí našich zastupitelů se upřímně stydím. MUDr. tereza kuklová

Nepřihlášený uživatel

#62

2012-02-24 10:51

Je to prostě ostuda a svědectví o nadutosti,i nevědomosti tamějších radních.Je to hořké sousto pro všechny opavské patrioty.

Nepřihlášený uživatel

#63

2012-02-24 11:57

Opavu jsem vždy považoval za kulturní výspu severní Moravy a rád jsem ji proto navštěvoval. Doufám, že tomu tak bude i nadále.
opaváček

#64 Re:

2012-02-24 12:36

#4: Václav Živný -

Když jsme volili naše radní - doufali jsme, že to bude lepší - ale jsou horší. Pí Brady neváhá dávat peníze na sportovní utkání hvězd a odnese to naše divadlo! Jsou tady neustálé tlaky na zrušení opery v Opavě - komu to vadí a kdo má v tom prsty, že jsme kulturní město....


Nepřihlášený uživatel

#65

2012-02-24 13:02

Kultura je národní poklad, jehož cena je nevyčíslitelná, tudíž je nutné do ní investovat.
Olga Janáčková
Nepřihlášený uživatel

#66

2012-02-24 14:09

Žila jsem v Opavě až do svého odchodu na vysokou školu, proto vím, co Slezské divadlo pro život města znamená. Budete-li dále omezovat rozpočty těchto tzv. oblastních divadel, zničíte kulturní pohoubí, které nám ještě zbývá. Pak budete muset postupně navyšovat finance např. na prevenci drogové závislosti a jediným pánem bohem zůstane konzum. To si přejete, vy na opavském magistrátu?


Nepřihlášený uživatel

#67

2012-02-24 14:46

Přátelé ze Společnosti Leoše Janáčka v Japonsku a Japonské společnosti Bohuslava Martinů jsou udiveni tím, že opera Slezského divadla, která se v Japonsku tak skvěle reprezentovala nastudováním japonské opery, má mít ztížené a omezené možnosti pro svou práci. Nemohou věřit tomu, že tak kulturní země jako je Česká republika, nepodporuje dostatečně aktivity, které jí vytvářejí dobré jméno ve světě.

Nepřihlášený uživatel

#68 Kdo za to může?!

2012-02-24 16:04

Pokud vím, za kulturu na radnici odpovida náměstek Halátek, a to bohužel. Člověk bez zkušeností (jako víte vůbec co dělal předtím, já ne? prý památkář, dle toho to tak vypadá), za to plný ambicí!!!! Kde jsou sliby SOS přátelé, kde je Pavla Brady????...jsou stejni a ještě horší...kulturu v Opavě pohřbívají oni!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#69

2012-02-24 18:14

Divadlo pravidelně navštěvuji od střední školy.Moje děti žijí v Praze a tak společně často navštěvujeme tamní divadla. Tak můžu porovnat a myslím, že tak vtipně a krásně řešenou scénu u jednotlivých představení jsem v Praze neviděla.A balet, sbor a solisty máme skvělé, totéž platí o činohercích. Jediné, co se mi nelíbí , je vzduchotechnika. Buď je horko nebo zima. Kdo to dozoroval a přebral ? Zajímalo by mě, kdy bude provedena náprava.

Nepřihlášený uživatel

#70

2012-02-24 18:39

Jenom hloupí vládci měst mohou dopouštět devastování kultury. V Teplicích a v Kolíně o tom mohou vyprávět, tam už divadla zrušili. Dnes bohužel hlupáci na radnicích začínají převažovat. Že také v Opavě, to mne překvapuje. Je lehké něco, co dlouhá desetiletí fungovalo, rušit. Těžké, a v dnešních nevlídných časech takřka nemožné, je pak cokoli rozbitého obnovit. (JPK)

Nepřihlášený uživatel

#71

2012-02-24 21:00

Jestli to takhle bude pokračovat,vážně se obávám o úroveň kultury v regionech...T.Komínková

Nepřihlášený uživatel

#72

2012-02-24 21:55

Je to ostuda.....

Nepřihlášený uživatel

#73

2012-02-24 22:03

Operní soubor Sl.divadla Opava hostuje každoročně v Krnově, kde máme předplatné a na tato představení se vždy těšíme.

Nepřihlášený uživatel

#74

2012-02-25 04:18

I'm very sorry to hear your great theater may stop perfoming. I hope you will visit our country again and show us your wonderful operas.

Nepřihlášený uživatel

#75

2012-02-25 07:57

Kultura ja přece součást národního dědictví.Mnohá města touží po svém divadle a nemají.My ho máme - nechápu,proč se ho docela lehce zbavujeme.A opavské divadlo má úroveň a zvuk.Také se mluví o "líhni talentů"pro divadla v Ostravě,Olomouci,Brně a Praze.A teď na něj "není" ? Nepočkaly by módní cyklostezky a další nákupní centra,až bude na ně?Kdyby divadlo skončilo, na další už jen tak nebude.