Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

#301 "Systém čipování zvířat = 27% selhání! USA"

2013-06-10 11:47

Krátce z obsahu článku: "V červenci loňského roku zveřejnila TV FOX 9 reportáž Jeffa Baillona o vážných trhlinách v systému čipování domácích zvířat. Demonstrovala na případu ztraceného kocoura jménem Moss, že i když necháte Vašemu domácímu mazlíčkovi dobrovolně implantovat mikročip a zaregistrujete jej do databáze majitelů: tak je to často naprosto zbytečné.

Reportér Jeff Baillon navíc zjistil, že stále přetrvávají vážné problémy s nekompatibilitou čteček/skenerů, pomocí nichž by měla policie, veterináři, pracovníci útulků nebo ochránci zvířat tzv. „jednoduše/bezproblémově“ identifikovat ztracené psy a kočky. Nedaří se to.

Výmluvným příkladem byl praktický výzkum uskutečněný ochránkyněmi zvířat sestrami Claudií Beckmanovou a Colleen Jeffersonovou z dobrovolnické organizace „Zvířata v krizi“ („Pets in Crisis“) na předměstí hlavního města Minnesoty Saint Paul. Od dubna do července 2012 oskenovaly se svou univerzální čtečkou dat pod vlivem Mossova příběhu 104 domácích mazlíčků (měly souhlas jejich majitelů). Následoval šokující výsledek:

„Zjistit číslo mikročipu se podařilo pouze ve čtyřech případech“, přičemž: „Zbylých 100 zvířat nebylo možné vůbec dohledat“ a to obě dvě „sestry uskutečnily mnoho telefonátů a prohledaly řadu webových stránek“ s databázemi údajů očipovaných psů a koček.

Jeff Baillon dále podle oficiálních údajů zjistil, že 27% nalezených zvířat s čipem se již nikdy nevrátí ke svým původním pánům. Buď si je převezmou noví majitelé, nebo jsou po určité době usmrcena.

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/system-cipovani-zvirat-27-selhani-usa.aspx
Necipujtenas.cz

#302 "Studie: Systém čipování = Vážné chyby! USA"

2013-06-12 14:00

Krátce z obsahu článku: "Vědecký tým pod vedením profesorky Lindy K. Lordové z Ohijské státní university („Ohio State University“) publikoval roku 2009 v prestižním „Žurnálu Americké veterinární asociace“ („Journal of the American Veterinary Medical Association“ - JAVMA) výsledky svého výzkumu, který probíhal od srpna 2007 do března 2008 na celkovém počtu 7.704 očipovaných zvířat (psi a kočky) v padesáti třech útulcích pro toulavé/opuštěné domácí mazlíčky z dvaceti tří amerických států.

Výsledky práce profesorky Lordové a jejích kolegů přinesly velmi tristní fakta o vážných chybách celého systému implantace cizích těles (mikročipů) do živých těl zvířat. Níže se můžete seznámit s vybranými komentovanými tezemi výzkumu dle tématického zaměření webu Necipujtenas.cz": http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/studie-system-cipovani-vazne-chyby-usa.aspx

Necipujtenas.cz

#303 "Čipy Vás neochrání před kousnutím psa! GB"

2013-06-14 11:25

Krátce z obsahu článku: "Zpravodajské weby dvou nejčtenějších on-line deníků ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska „Guardian.co.uk“ („The Guardian“) a „Dailymail.co.uk“ („Mail Online“) přinesly loni v dubnu zprávy o důrazných protestech profesionálních chovatelů zvířat a zájmových organizací vůči nepravdivým tvrzením vlády premiéra Camerona, že zavedení povinné implantace cizích těles do živých těl zvířat - tzv. čipování - dokáže zabránit útokům psů a ochránit třeba poštovní doručovatele, policisty nebo starosty před psím kousnutím.

„Mail Online“ přímo v titulku své hlavní zprávy upozorňoval:

Povinné čipování „nezastaví psí útoky a může postihnout milióny poctivých občanů“.

Vždyť jen samotná aplikace jednoho mikročipu vycházela v Británii na 35 liber šterlinků (cca 1.100,-Kč). Rodiny chovající vícero domácích mazlíčků tak stát hodlal postihnout novým břemenem, které stejně nikdy nedokázal ve svobodném a ústavně chráněném právním systému vymáhat.

Spojené království samozřejmě není žádná diktatura, aby si zde policejní komanda vynucovala povinné očipování zvířat držených v soukromých nemovitostech. Nicméně z hlediska trestního práva už dokonce i v uvozovkách „konzervativní“ Cameronův kabinet navrhoval rozšíření odpovědnosti majitele psa za napadení člověka z dosud oprávněně postižitelného veřejného prostoru (náměstí, ulice, parky) také na soukromé pozemky (domy, byty, zahrady, garáže atd.), čímž by fakticky vláda narušila po tisíce let platný důvod k vlastnictví psa a jeho přirozený instinkt: chránit pána/lidskou rodinu vůči všem nezvaným návštěvníkům. Chov větších psích plemen by tak mohl dokonce úplně ztratit svůj smysl.

„Mail Online“ dále např. veřejnosti přetlumočil vyjádření statečné britské babičky sedmiletého chlapce, která svého vnuka uhájila v srpnu 2011 před útokem rotvajlera:

Žena přes svůj drsný zážitek občany moudře „varovala, že čipování nezabrání těmto dalším atakům.“"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/cipy-vas-neochrani-pred-kousnutim-psa-gb.aspx
Necipujtenas.cz

#304 "De jure: Čip neprokazuje vlastnictví psa! GB"

2013-06-16 13:12

Krátce z obsahu článku: "Přední nejčtenější britské webové deníky „Dailymail.co.uk“ („Mail Online“) a „Telegraph.co.uk“ upozornily roku 2010 světovou veřejnost na vážný legislativní problém celého systému čipování zvířat, který dodnes není vyřešen a stále visí jako Damoklův meč nad každým chovatelem domácích mazlíčků s implantovaným cizím tělesem – mikročipem – v těle.

„Jaký má pak ale vlastně smysl nechat implantovat svému domácímu mazlíčkovi mikročip, když Vám to nakonec vůbec nepomůže dostat jej zpět k Vám domů?“, tázal se novinářů pan Moorhouse, jenž si nyní uvědomil, že vyhodil peníze za očipování svého psa oknem.

Steven Wildridge - výkonný ředitel společnosti „Animalcare“, která provozovala registr údajů „Anibase“ - k celému případu uvedl:

„Pro nás to není otázka volby, nýbrž povinnosti dle zákona o ochraně osobních údajů. Pokud dotčené osoby nechtějí předat své kontaktní informace původnímu majiteli zvířete, tak my něco takového nemůžeme sami o své vůli učinit, aniž bychom se vystavili hrozbě civilního nebo trestního řízení.“ - „Jde o běžný problém, který může nastat, pokud je pes předmětem rodinného sporu, nebo se ztratí, či jej někdo ukradne. Doporučujeme lidem, aby tyto záležitosti mezi sebou vyřešili domluvou, ale pokud to odmítnou, tak my s tím už nemůžeme nic moc udělat. Panu Moorhouseovi proto nezbývá poradit nic jiného, než aby se obrátil na svého právníka a podal občanskoprávní žalobu.“

Ředitelka tiskového oddělení britského „Kennel Clubu" Caroline Kisková:

„Mikročipy představují metodu trvalé identifikace, nicméně samy o sobě nejsou důkazem o vlastnictví zvířete. Pokud byl něčí pes ukraden a vznikne spor o určení jeho vlastnictví, tak musí být celá věc nahlášena na policii, která může požadovat předání údajů o místě pobytu psa původnímu vlastníkovi pouze v odůvodněných případech.“

„Mail Online“ píše:

„Ochránci zvířat říkají, že zloději se zaměřují především na čistokrevná štěňata a vyzývají proto všechny chovatele zvířat k očipování svých domácích mazlíčků. Jenže na druhé straně také přiznávají, že samotné čipování neposkytuje vůbec žádnou záruku navrácení psa ke svému právoplatnému majiteli.“"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/tragicke-pripady/de-jure-cip-neprokazuje-vlastnictvi-psa-gb.aspx

Necipujtenas.cz

#305 "Útulky hlásí: Čipy nám práci neulehčily! USA"

2013-06-19 15:38

Krátce z obsahu článku: "Americká televize „KVUE“ patří od roku 1999 k síti známého mediálního gigantu ABC a vysílá z hlavního města Texasu Austinu. Na konci října 2012 zveřejnila reportáž, ve které upozornila na neustále přetrvávající rizika celého systému čipování zvířat.

KVUE uvedla, že každý rok v USA beze stopy zmizí 7 miliónů živočichů chovaných v lidských domácnostech. Řada z nich po nějaké době skončí v útulcích. Přesně této situaci měly ovšem zabránit tolik vychvalované implantace cizích těles - mikročipů."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/utulky-hlasi-cipy-nam-praci-neulehcily-usa.aspx
Necipujtenas.cz

#306 "Shrnutí výzkumu: Čip = Možnost nádorů! GB"

2013-06-21 20:58

Krátce z obsahu článku: "Kevin N. Woodward je držitelem řady doktorátů a vysokoškolských diplomů např. v oboru toxikologie, imunologie aj. Oblastem svého výzkumu se věnuje přes 44 let. Působí mj. v rámci nezávislé evropské regulační konzultační společnosti TSGE. Roku 2011 publikoval v odborném časopise „ISRN Veterinary Science“ článek, ve kterém shrnul dosavadní výsledky vědeckých poznatků z celého světa se zaměřením na zjištění původu rozvoje zhoubných nádorů - tzv. sarkomů - v místě vpichu injekce např. s vakcínou nebo mikročipem (implantace cizí látky/předmětu/prvku) do živých těl koček, dalších zvířat a pouze okrajově také lidí.

Doktor Woodward poukázal mj. na tyto rizikové skutečnosti:" Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/shrnuti-vyzkumu-cip-moznost-nadoru-gb.aspx
Necipujtenas.cz

#307 "V útulku rodině zabili očipovaného psa! USA"

2013-06-23 22:10

Krátce z obsahu článku: "Americká televizní stanice „NBC 4“ („WRC-TV“) vysílá z Washingtonu, D.C. a patří ke známé mediální síti „The National Broadcasting Company“ společnosti „NBCUniversal, Inc.“. Součástí investigativního týmu „News4 I-Team“ této „TV“ jsou mj. prestižními cenami ověnčení reportéři Tisha Thompsonová s kolegou Rickem Yarboroughem. Jejich pozornost upoutal tragický příběh očipované fenky jménem Zoey, která utekla své majitelce Brandi Crawleyové, aby posléze nedobrovolně skončila svou životní pouť v útulku pro zatoulaná a opuštěná zvířata „Washington Humane Society“.

Reportéři z „News4 I-Team“ navíc zjistili drsná statistická data, která mj. potvrdila naprostou nefunkčnost čipovacího systému ve Washingtonu, D.C.: Pouze „7 procent odchycených domácích mazlíčků“ bylo „navráceno původním majitelům“. „Více než polovina ze všech zvířat byla utracena.“"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/tragicke-pripady/v-utulku-rodine-zabili-ocipovaneho-psa-usa.aspx
Necipujtenas.cz

#308 "Podpora slovenské celonárodní petici Mgr. Adriany Adamčové"

2013-06-25 18:18

Web Nečipujtenás.cz podporuje aktivitu slovenských občanů, která je zaměřená proti povinnému čipování - prosím - připojte se: Celonárodní slovenská Petice Mgr. Adriany Adamčové, Ratnovce 316, 92231, Piešťany - adriana1.adamcova@gmail.com - za zrušení povinného čipování a tetování. "Petícia podľa zákona č. 85/1990 Zb. o petičnom práve za zrušenie povinného čipovania a tetovania psov, mačiek a fretiek. Máme za to, že povinné označovanie zvierat neprináša žiaden úžitok zvieratám a ani ich majiteľom, naopak môže ohroziť zdravie týchto zvierat a predstavuje nezmyselné výdavky na strane ich majiteľa. RUČNE vypísanú a podpísanú petíciu prosím posielajte POŠTOU na uvedenú adresu alebo oskenujte a pošlite na uvedenú e-mailovú adresu."

Dokument ke stažení v PDF: http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/peticia_sk.pdf

Necipujtenas.cz

#309 "Rádio VIVA: Blízká rizika čipování lidí! SK"

2013-06-27 15:19

Krátce z obsahu článku: Celoplošná rozhlasová stanice „Rádio Viva“ působí na Slovensku od 20. prosince 1999 již přes 13 let. Druhého května 2013 odvysílala 188. díl svého populárního pořadu „Mlčanie“ s názvem „Iba ten, kto má znak“. Tibor Eliot Rostas - známý hudebník, výtvarný umělec, filozof, publicista a občanský aktivista - zde výstižně popsal blízká rizika čipování lidí. Níže se můžete seznámit s přepisem této relace do češtiny: Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/radio-viva-blizka-rizika-cipovani-lidi-sk.aspx
pejsekeda

#310

2013-06-28 17:46

Já osobně svého psa odhlašuji a přihlásím ho jinde, kde není čipování povinné. Kašlu na radní, alespoň přijdou o můj poplatek za psa ve výši 1.500,- ročně.
Dedahad

#311 Re: TIPY pro Edu

2013-06-28 19:08

#310: pejsekeda - Krmelín - Paskov - Brušperk - Klimkovice - Vřesina - Bohumín - Kyjovice - Vratimov - Řepiště - Dolní Lhota - Čavisov - Hlučín - Fulnek - Vítkov - Bohumín - Nový Jičín - Studénka - Kopřivnice - Frenštát - Frýdlant n.O. - Metylovice - Pstruží - Čeladná - Ostravice - Bílá - Baška - Pržno - Šenov - Petřvald - Rychvald - ................ prostě  "HAFO" obcí a měst s rozumnými zastupiteli i starosty jen v okolí Ostravy ! V celé ČR je to cca 6200 obcí svobodných - nečipujících  k cca 50 obcím a městům s povinným čipováním psů !

 

Necipujtenas.cz

#312 "Aktivní občané = Stop čipové totalitě! SK"

2013-06-29 14:32

Krátce z obsahu článku: "Společenství webu Necipujtenas.cz kontaktoval ve druhé polovině června 2013 pan Ľuboslav (Ľubo) Plavina ze slovenského města Stará Turá (cca 30km vzdušnou čarou jihovýchodně od Strážnice). Tento OBČAN už nechce dále patřit k mlčící většině utlačovaných svobodných národů ve střední Evropě. Ostatně dejme mu slovo:

“Dovoľte, aby som sa Vám páni predstavil: moje meno je Ľuboslav (Ľubo) Plavina a som zo Slovenska, z malého mestečka (Stará Turá - cca 9.200 obyvatel, pozn. autora) pod vrchom Velká Javorina, kde sa každoročne v lete schádzajú Česi a Slováci.“ - „Osobne sa čipováním a vším co s tým súvisí (nazvime to obecne svetovládou) zabývam približne 10 let a prve leta veľmi intenzívno.” - “Mojim príspevkom do budúcnosti bola minulý víkend 21. + 22. 6. moja aktívna účasť (formou infostánku, pozn. autora) podpory Petície proti POVINNÉMU čipovaniu psov, mačiek a fretiek, ktoré má vstúpiť do platnosti v Septembri tohto roku. Podarilo sa mi počas 2 jarmočných dní za asi 22 hodín, ktoré som tam poctivo strávil, nazberať asi 350 podpisov. Je to velmi malé číslo (skromnost šlechtí, vždyť většina národa jen pasivně přihlíží, pozn. autora), ale keby nás po Slovensku takýchto ,,kvapiek" bolo iba 300 a každá kvapka by napršala 350 podpisov, tak táto masa kvapiek by už mohla ísť do Parlamentu SR priamo na prerokovanie.“"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/aktivni-obcane-stop-cipove-totalite-sk.aspx
Necipujtenas.cz

#313 Vzpomínáte,jak chtěli někteří ostravští radní podpořit v březnu 2013 (jednání 9/2012) čipování lidí?

2013-07-01 18:35

To, co se zdálo být legrací, je již dávno globální problém!

"Učitelé stopli plán na čipování 43k žáků! BR" - Krátce z obsahu článku:
"Prestižní světové zpravodajské agentury přinesly v březnu 2012 zprávu o plánech brazilských politiků z města „Vitória da Conquista“ (stát „Bahia“) na zavedení čipování desítek tisíc studentů všech státních škol, institucí a ústavů ve věku 4-14 let a to formou povinného nošení uniforem s GPS čipem, který by automaticky rozesílal rodičům informační SMS o pohybu jejich ratolestí v době vyučování."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/ucitele-stopli-plan-na-cipovani-43k-zaku-br.aspx

Nepřihlášený uživatel

#314 Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

2013-07-02 14:44

Prosím poraďte mi. Som zásadne proti čipovaniu. Mám psíka a rada by som s ním išla na dovolenku do bulharska. Čo mám robiť? Čipovať nechcem a doma ho nechať tiež nechcem. Bojím sa riskovať kontrolu na hraniciach. Máte niekto nejakú dobrú radu, alebo skúsenosť?
R

#315 Re: Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

2013-07-02 18:26

#314: - Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

Nezbyde než mít diplomatický pas a pak Vám dají úředníci i policisté a celníci pokoj a cestovat pouze autem nebo vlakem atd. nikoliv letadlem. Jinak budete vždy pod stresem a hrozbou pokuty. Evropa již bohužel není svobodná a svoboda je jen pro vyvolené s patřičným průkazem. Hodně štěstí.

Standa

#316 Re: Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

2013-07-03 05:16

#314: - Ako mám cestovať so psíkom do zahraničia

Ještě existuje další nestandardní řešení, které ovšem vyžaduje spolupráci spřízněného veterináře. V době druhé světové války nebo jiných totalitních režimů - poud šlo o život - a v případě mikročipů existují vědecké poznatky, které na to upozorňují - bylo možné v rámci vyššího principu mravního odporovat necitlivé moci menším zlem. K Vašemu případu: V zahraniční literatuře jsou popsány případy, kdy zoufalí chovatelé ve snaze zabránit povinnému čipování koček nebo psů zašli za svým veterinářem a dohodli se s ním na vystavení potvrzení, že dané zvíře má vážnou chorobu, která mu neumožňuje čipovat (počítají s tím některé české obecně závazné vyhlášky). Na některých int. fórech se také některým chovatelům podařilo vyjednat od veterináře potvrzení, že dané zvíře není pes a nebo kočka a tedy se na něj čipování a celá ta šílená agenda s cestovním do zahraničí nevztahuje. Lidské tvořivosti se v tomto meze nekladou a Češi dokázali svou švejkovinou (kočkopsem) rozložit už nejeden totalitní režim. Nicméně je to opravdu pouze krajní řešení a zcela čisté je raději nechat Vaše zvíře někde doma a nikam s ním necestovat. Takže hodně štěstí a nashledanou v opět svobodné Evropě.

Georgie

#317

2013-07-03 10:15

Odhlásili jsme z Ostravy celkem 5 psů - město přišlo o 7500 Kč, jen tak dále konšelé...

Izabela, Matýsek, Nela, Rozárka, Bosan

 

malý pes-taky pes

#318 Do háje s čipováním

2013-07-03 11:14

možná je to mimo téma, ale pobavily mě buď "Jižní listy" nebo co to bylo, kde psali, že jsou na území Ovy-jih tři místa pro volný pohyb psů a jiná možnost volného pohybu není možná (pokud se nejedná o vlastní pozemek). Úžasné, byla jsem svědkem, jak strážní MP Ivo Kuznik se "vozil" po dvou majitelích psů (malých plemen), kteří stáli před vchodem a psi na trávníku pobíhali-nikoho neohrožovali-hráli si. Podotýkám, že oba psi na zavolání přiběhli. Zmíněný strážník přišel a řekl "ti psi budou na vodítku", chtěl si asi zvednout své EGO nebo co. Dále by se mělo, město zabývat i tím, aby byl dostatek košů a psí exkrementy se měly kde vyhodit, ne jen slibovat od podzimu do jara a je léto-červenec a nic se neděje, že jo paní Moskalová z úmob-jih.

Jisimo

#319 Řešení tu je :-))

2013-07-03 11:34

Pokud to ta banda prosadí, přehlásím si hafany na jinou osobu do jiné obce. Magistrát přijde o poplatky ze dvou psů. A páni chytráci mi můžou............
Necipujtenas.cz

#320 "Věda: Čipování = Jen doplňková metoda! USA"

2013-07-03 21:24

Krátce z obsahu článku: "Vědecký tým pod vedením profesorky Lindy K. Lordové z Ohijské státní university („Ohio State University“) publikoval (2007) v prestižním „Žurnálu Americké veterinární asociace“ („Journal of the American Veterinary Medical Association“ - JAVMA) výsledky svého výzkumu, který probíhal roku 2005 v rámci ohijského okrsku Montgomery (cca 534.000 obyvatel) a v městě Dayton (cca 140.000 občanů).

Výsledky bádání profesorky Lordové vycházely také z její disertační práce (2006). Spolu s kolegy zveřejnila mj. zajímavá fakta o praktické (NE)úspěšnosti různých metod vyhledávání zatoulaných/ukradených/ztracených domácích zvířat. Jednou z nich byla též implantace cizích těles do živých těl domácích mazlíčků – tzv. čipování. Níže se můžete seznámit s vybranými komentovanými tezemi jejího výzkumu dle tématického zaměření webu Necipujtenas.cz ." Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/veda-cipovani-jen-doplnkova-metoda-usa.aspx

Necipujtenas.cz

#321 Otevřený list Váženého pana Petra Hadaščoka st. panu primátorovi Ostravy (č. II z 2.7.2013)

2013-07-04 04:54

"OTEVŘENÝ LIST VÁŽENÉHO PANA PETRA HADAŠČOKA ST. (SPOLUAUTOR „PETICE PROTI TRVALÉMU OZNAČOVÁNÍ - TZV. „ČIPOVÁNÍ“ PSŮ - ZATÍM NE OBČANŮ“) Z 2. ČERVENCE 2013 ADRESOVANÝ PANU PRIMÁTOROVI STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY A VYZÝVAJÍCÍ K DOSAŽENÍ ZRUŠENÍ NEBO ZMĚNY (POŽADAVEK DOBROVOLNÉHO ČIPOVÁNÍ PSŮ) OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKY Č. 9/2012 A JEJÍ NOVELY Č. 5/2013."

Další informace zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/p-hadascok-otevreny-list-primatorovi-cr.aspx
V. S. P.

#322 proti

2013-07-04 08:35

Na to psi mají nosit známky na obojku nebo kšírech, je tam adresa veterináře kde ho očkují, ti mají záznam adresu i telefon na majitele. A majitel si má hlídat, že pes neodchází ven bez známky. Nehledě na to, že pes pokud někoho pokouše a má známku pro daný rok, poškozený může nahlásit lékařům, že pes měl očkovací známku a bude pravděpodobně naočkován.A pokud majitel ví, že mu pes utíká vodí ho na vodítku a pouští ho na oplocených místech. To je můj případ, ne proto, že by mi utíkal, ale zacítí fenku a nevidí neslyší a mám ho v mžiku pod koly auta. Jako, že se mi to už mockrát stalo. Nemít ho na vodítku Falík už dávno nežije! Jak píšou v článku je to o zodpovědnosti majitele zvířete. Neříkám, že se nemusí stát náhoda a pes se zaběhne. Navíc vidím-li psa s obojkem na krku bez majitele na blízku, mám větší důvěru si psa osobně prohlédnout než psa bez obojku a známky tím je riziko, že očkován není! Až tam bude vestavěná gps s lokátorem a všechny údaje o majiteli + silikonové pouzdro, aby to v těle nedělalo paseku, tak o tom zauvažuju, ale jinak je to shit!!! a policie, co má tu čtečku stejně zjistí jen jméno, kolik lidí v čr se jmenuje Michal Slavík? Tuším 300!!!!!
Už ne Ostravák

#323

2013-07-04 09:43

Dáváme Ostravě Pá pá (4 pracující, odvádějící daně, řádní občané, vypadá to, že radní touží jen po sociálkách a "šikanované menšině", z těch se dají ještě tunelovat státní peníze)

Necipujtenas.cz

#324 "Strážník popleta ohrozil dítě, střelil psa! USA"

2013-07-06 11:57

Krátce z obsahu článku: "Americká televize „KVUE“ patří od roku 1999 k síti známého mediálního gigantu "ABC" a vysílá z hlavního města Texasu Austinu. V polovině června 2013 zveřejnila zprávu reportérky Kris Bettsové, která upozornila na lidskému i zvířecímu životu nebezpečné chyby při služebním postupu policejních jednotek kontrolujících domovy občanů v městě se symbolickým názvem „Liberty Hill“ (SIC!).

Výše uvedená reportáž podnítila z hlediska dnešního navzájem propojeného/globalizovaného světa naprosto oprávněné obavy široké veřejnosti z prohlídek konaných v České republice městskou policií a dalšími pověřenými zaměstnanci těch měst/obcí, kde platí povinné čipování psů. K takovým několika málo „nesvobodným“ lokalitám se bohužel loni přiřadilo i statutární město Ostrava. A právě v Ostravě (cca 300.000 obyvatel) lze nyní důvodně předpokládat mohutné zátahové akce příslušníků nejrůznějších ozbrojených útvarů české moci výkonné na desítky tisíc ostravských rodin chovatelů psů v souvislosti s plánovaným vynucováním povinného čipování domácích mazlíčků již od začátku roku 2014 dle on-line dostupného textu vyhlášky č. 9/2012 a její novely č. 5/2013."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/straznik-popleta-ohrozil-dite-strelil-psa-usa.aspx
SOM PROTI

#325 NECIPOVAT!

2013-07-07 17:29

Pozerali ste dnes spravy na stv1? Ze vraj si mame zaznacit do kalendara datum 30.9.2013 vtedy kazdy MUSI mat zacipovaneho psika,macku alebo fretku.Kto neda vraj pokuta 370eura.A uz idu aj po veterinaroch, kto da cip,ale neda do registra,ze psika nemozu vystopovat, tak pokuta vyse 900eur a vyradenie veterinara.Vidim,ze idu tvrdo po tom.Je to este horsie ako za Marie Terezie.Ja svojich nedam ani keby ma mali zabit,dat cipovat psa je pre mna zlomenie osobnosti, ako keby ma niekto znasilnil.Citila by som sa ako uplna spodina.Kto da cipovat psa, ze sa poserie, tak takych ludi nemusim a ani nechcem poznat.Hrdinom v tychto casoch bude ten, kto neda psa ani cipovat ani ockovat.Sa bojite,ze ked nedate cipy,ze vam veterinar neosetri psika, ze ho nezaockuje,ale ockovanie je tiez len pliaga.Nedajte sa,ked uvidia veterinari,ze sa nebojime a zacnu mat malo zakaznikov,tak sa zacnu bat o svoj biznis a mozno to cipovanie aj zrusia,lebo zistia,ze uz im tam nikto nepride ani ockovat psikov a nieze si nieco zarobia za cipy,ale pridu aj o ockovania.Nedajme sa ludia!!!