za opět čistý vzduch na Zálabí v Nymburce

Logika

#101 Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-02 15:40

#96: Jarda - Re: Re: NBC a AZOS

Konečně rozumný příspěvek.

Michal

#102 Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-02 15:56

#98: Jirka Mrázek - Re: NBC a AZOS

Pane Mrázku a ostatní,

pokud správně čtu obsah "petice", pak bych všem podepsaným doporučil, aby pokud nechcete:

- rakovinu -> přestali kouřit, přejídat se a začli žít zdravě

- plicní nemoci - přestaňte kouřit, jezdit auty,

- onemocnění srdce, cév a nervové soustavy - přestaňte se přejídat, cvičte a pohybujte se, jezte zdravě, necpěte se bůčkem, levnými salámy a horou knedlíků

- nemocné děti -> dobře je stravujte, motivujte je k pohybu, ať nesedí u počítačů, nebo v hospodě a zakažte jim kouření

- nemocné matky -> ať žijí zdravě a necpou se sladkostmi a chodí cvičit.

Asi tak...

A teď trochu rozumu do hrsti:

Postavili jste si domy v sousedství průmyslové zóny a nyní se divíte, že tam někdo postavil fabriku? Fabriku, která možná nevoní, ale naprosto korektně se chová a nevypouští nic, co by bylo v rozporu s normami a zákonem. Já jsem ze Severních Čech a ústeckou chemičku cítíte stále po celém městě. Nikdo kvůli tomu nehsterčí. Pokud nevěříte provedeným měřením, zaplaťte si u akreditované laboratoře svoje vlastní a uvidíte, kdo má pravdu ohledně škodlivosti.

Ano, asi máte subjektivní pravdu ohledně senzorických vjemů. Nevoní vám to. Ale to je vše, co se tam děje. Závist, zášť, osočování, hysterické výkřiky a nepoužívání logiky je doprovodný jev všech podobných situací. Možná by už někdo z podepsaných mohl vzít rozum do hrsti a začít jednat racionálně.

Tak, a teď na mě můžete "naplivat", anebo se zamyslet.



 

Jiří Procházka

#103 Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-02 20:37

#102: Michal - Re: Re: NBC a AZOS

Ty rozume do hrsti. Tebe bych rád potkal v okamžiku, když vycházím na svou zahradu a smrdí Azos. Dostal bys hodně do řepy. To se spolehni. Ale pak bych potřeboval ten tvůj rozum do hrsti, protože bych měl průšvih. Těžké ublížení na zdraví.

Dušan

#104 Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-03 09:06

#100: Andrea - Re: Re: NBC a AZOS

Andreo, vytrháváte slova z kontextu, bylo napsáno: "Na tomto místě byla od 50. let 20. století strojírenská výroba. To ano. Ale pro životní postředí byl nejhorším provozem soustruh. Ne chemický průmysl typu vámi zmiňovaného Parama,..."

Tak ještě jednou: "NA TOMTO MÍSTĚ"

O stavu našich řek v dobách reálného socialismu se vede diskuze na jiném místě.

Snažíte se obhájit neobhajitelné.

Když chci jít s dětmi na zahradu a nemohu na ní být, protože je na mé zahradě strašný smrad z nově nastěhované firmy, tak se nedivte, že mi to vadí.

No a když vezmu v úvahu možnost, že by ten smrad mohl být zdraví škodlivý(těžko bude zdraví prospěšný), tak to prostě odmítám příjmout.

Co na tom nechápete ?

 

 

Machar J.

#105 Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-03 21:14

#102: Michal - Re: Re: NBC a AZOS

Rozume do hrsti,

naše domy tady stály dřív než původní ZOM Nymburk. ZOMka sousedila se zahrádkářskou kolonií, která ustoupila výstavbě Julia Meinla. ZOMka mohla vadit lidem v blízkém okolí jen tím, jak ráno v 6 a pak v půl 3. mlátily dveře vrátnice. Pak ZOMku rozkradli jeji majitelé po privatizaci Omaník a další. Celý areál koupila firma Maschinenfabrik Niehoff. Areál je rozlehlý. A mimo jiné v něm byla velká spousta zeleně. V areálu byly dokonce i ovocné stromy. ZOMka nikdy nesmrděla. Stejně tak, kdo píše o nějakém smradu z pivovaru, ze sladoven, tak ten nikdy necítil smrad z Azosu a nebo lže. Protože pak by nemohl absolutně bezzápochový provoz pivovaru nazývat smradem. Po zkušenosti s Azosem se mně změnila škála smradlavosti. Je málo odpornějších smradů než je ten z Azosu. To je hnusný chemický smrad spálené spáleniny. Vždy štípe v nose, někdy z něho úplně zabrní jazyk.

Tak a teď rozum do hrsti. Ty v.le, ty si šáhni do svědomí, jestli nějaké máš. Co nám tady píšeš za hámotiny o nějakém rozumu do hrsti? Ty se jistojistě považuješ za chytrého člověka. No, to seš.

Karel

#106 kampaň Azosu

2014-07-05 15:43

Jak koukám Šimák rozjel kampaň už mu teče do bot. A to je nakonec dobře. Zavřít celý Azos a to včetně Šimáka. Už by měly orgány činné v trestním řízení začít konat a přestat vyčkávat na vhodnou chvíli.
Slánek

#107 Netečnost

2014-07-06 00:42

Docela se divím, že se zbytek města tváří netečně. Zápach se dostává už do celého města (Komenského ul.), vrchol dnes 5.7. v noci. Pracovní přestávku v AZOS byla cca od pátku 4.7. od
12.00 hod do soboty 5.7. do 12.00 hod.
Sládek

#108 Re: Re: Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-06 18:43

#99: Andrea - Re: Re: Re: Re: NBC a AZOS

Paní Andreo Šimáková,nebo jak se jmenujete,hezky lobujete za azos.

Dala jste si práci,vyhledala postup CIP v pivovarech. Asi byste měla tyto provozy taky navštívit,abyste viděla,cítila,že se nic z těchto provozů neuvolňuje do ovzduší,do kanalizace. Vše zůstává v cipovacích tancích,nic nepřichází do styku s okolní atmosferou.

A ještě by bylo dobré uvést,ve kterém piovaru tyto kyseliny spalují PB hořáky,tak jako v azosu.

Azos totiž smrdí přesně tak jako přepálená kyselina chlorovodíková.Kdo zná ten smrad,to jistě potvrdí.

Šimákovecz

#109 AzosZazosHnus

2014-07-07 15:21

Dneska jsem přjížděl domů z práce a zas smrděl Azos. To je hrůza. Na nějaký pobyt pod pergolou na zahradě rázem zapomínám. Přemýšlím o odstěhování se jinam. A vždy se mi vybaví obličej pana Šimáka staršího a toho jeho syna. Takhle nějak by asi mohl vypadat ďábel. Snědá pleť...
reality azos CZ s.r.o.

#110 Dům na prodej

2014-07-11 12:01

Odhadní cena nemovitosti před spuštěním provozu firmy azos CZ 6,5 mil., cena po spuštění Azosu 3 miliony CZK. Plocha pozemku 1200m2, zastavěná plocha 200m2, z toho užitná 400m2. Velkou výhodou bydlení vedle firmy azos CZ je v letních měsících například to, že doma prakticky nemám ani jednu mouchu, komára - všichni vychcípali. Stěhuji se rychle pryč, abych nedopadl jako hmyz.
Prochor

#111 Prej jsme si postavili baráky velde průmyslový zóny

2014-07-13 19:44

Mě by docela zajímalo co by na takový vejšplecht řekl třeba Bohumil Hrabal. Dům, ve kterém na Zálabí bydlel tady byl jistě dřív než stupidní politici na nymburské radnici pojmenovali nějaké pozemky, které jim nikdy nepatřili, neměli k nim ani k městu žádný vztah (třeba starosta Petera vůbec není Nymburák) průmyslovými zónami.
Jiřina N.

#112 vedro / smrad z azosu

2014-07-22 05:19

Dneska v noci zas hrůza. Vedro k nevydržení, ale mít otevřená okna jako vždycky, víc jak 40 let bydlím na Zálabí, nelze protože zase neskutečně smrděl Šimákův Azos CZ, s.r.o. se sídlem v Praze.
S deštěm smrad snad ještě narůstá. Mě to tak štve. Bolí mě hlava, jsem nevyspalá. Nemůžu pořád jezdit spát na chatu. Ještě, že je ten smrad zcela neškodný, koncentrace jedů jsou v celkovém ročním průměru vysoce podlimitní a vše je podle zákona této země. To mě zcela uklidňuje. Hned se mi lépe dýchá.
Martina S.

#113 vedro/smrad z Azosu

2014-07-22 10:09

...to jediný mě taky uklidňuje, že je vše podlimitní, v souladu se zákonem a mravní...
Je to hrozný,bolesti hlavy, nevyspalost, alergie mé dcery se dala zklidnit léky,které už ale nezabírají, její zdravotní stav se zhoršuje. Mladší dceru jsme na celé prázdniny odvezli k rodičům.
Slávek

#114

2014-07-23 04:14

Souhlasím plně s poznatky Jiřiny N. a to bydlím dost daleko od Zálabí. S příchodem deště jsem předpokládal, že se vzduch pročistí, ale zápach naopak zesílil. To, že zavřete okna nepomůže,
smrad se do domu dostane stejně ve dne i v noci. Zajímá mě zda dostal AZOS už dodatečné stavební povolení. Televize nám ukazuje likvidaci kdejakého dřevníku, nebo kozího chlívku postaveného bez
povolení, v Nymburce (městě sportu)se chlív

provozuje dál.
J.N.

#115 Re:

2014-07-23 05:39

#114: Slávek -

V Azosu naši rumunští a bulharští spoluobčané pracují s "ekologicky šetrnějšími" svinstvy rozpustnými ve vodě. Jejich zákeřnost je právě v té rozpustnosti ve vodě. V tom jsou mnohem horší než barviva rozpustná v acetonu, organických, syntetických rozpouštědlech. Nicméně s těmi tam pracují také. Protože Azos je dokonalá továrna na smrad. Kde se můžeme setkat se všemi jedy, se kterými je potřeba odmašťovat, lakovat, zinkovat, kadmiovat špinavé, mastné, černé co nejlacinější plechy.

 

A nejlepší na tom všem je to, že pan Šimák starší vehementně tvrdí, že se chová mravně. Což tedy nepochybně znamená, že jeho továrna na smrad nesmrdí. Jinak by nemohl dodávat takovým gigantům jako je Mercedes, BMW, Škoda auto, TPCA a dalším.

A tak mě napadá, že by se odběratelé Azosu měli dozvědět, že Azos smrdí, že otravuje své okolí. Napadá mě titulek v novinách "Škoda auto odebírá galvanicky pokovené součástky do nové Octavie z továrny jež zamořuje své okolí jedy."

Není to náhodou pokrytectví?

Když současně s tím se firma Škoda auto prezentuje sloganem, že za každý nově vyrobený automobil vysadí jeden strom?

Pepa

#116 serioznost firmy AZOS CZ s.r.o.

2014-07-29 19:12

Firma, která sídlí na fiktivní adrese v Praze, kde se vůbec nenachází už vzbuzuje podezření, že se jedná o neseriozní firmu.
Je otázkou z jakého důvodu mají uvedeno sídlo firmy Azos CZ s.r.o. v Praze, kde nesídlí. Jak je známo dělají to firmy, které se schovávají v Praze před finančním úřadem. V Praze je nejmenší pravděpodobnost hloubkové kontroly. Možná není od věci, aby finanční úřad si na pana Šimáka posvítil.
Poprosil bych zde diskutující, aby zde zveřejnili odkazy článku a reportáží TV týkající se firmy AZOS CZ s.r.o.
..

#117 Re: serioznost firmy AZOS CZ s.r.o.

2014-08-10 19:09

Karel

#118 Re: serioznost firmy AZOS CZ s.r.o.

2014-08-30 15:36

Hnus na zálabí

#119 Hnus

2014-09-12 08:10

Na co si Nymburk hraje? Dit to tu je pomalu jako v ostravě nebo karviné. už jen doly tu chyběj.

Příjdu večer domu z procházky a bunda mi smrdí jak továrna? děti sou doma a věčně nemocný s průduškami.. Ten smog je ale i ve městě, na sídlišti, v jankovicích a habeši. je všude

:)

#120 Re: Hnus

2014-09-15 05:11

#119: Hnus na zálabí - Hnus 

 skoro to vypadá, že každej "průmyslník" za nastěhování se do nějaké "průmyslové zóny"  zaplatí tučný bakšiš do kapes lidí, kterří mu to umožní. V tomto případě se to zdá více než jasné. Jak za ně ze začátku bojoval Vocásek s vystrašeným Fojtíkem, který teď mimochodem má svou stranu "Změna pro Nymburk", nebo jak se ta "změna jmeuje. Jak může mluvit o změně? Vždyť už je tam snad 3. volební období. 


#121 Demonstrace

2014-09-16 15:10

Ředitel jedné nejmenované firmy se sídlem v Nymburce Zálabí zakázal svým zaměstnancům účast na demonstraci proti znečišťonáni ovzduší, která se konaná dne 16.09.2014 na nymburském náměstí.ˇUčast ná ni má znamenat výpoveď.Zajímavý postoj.

 

 

 

 

 

 

Geschäftsführer Penzkofer Heinrich J.

#122 Re: Demonstrace

2014-09-17 20:45

#121: JŠ - Demonstrace 

 O tom něco možná vím. Jedná se o Geschäftsführera Heinricha Penzkofera - ředitele firmy Niehoff. Souseda firmy Azos. Penzkofer se prý bojí (úplně všeho), aby nakonec úřady nešli po něm, jeho praktikách. On totiž poslední dobou vyhazuje lidi z práce jak ho napadne. Kdo se mu znelíbí, jde z firmy. Takhle už vyhodil např. 2 pány těsně před důchodem. A několik dalších lidí. Nabírá nový, výhradně dámský personál. Vypověděl smlouvu s lékaři. Prodal "nevyhovující" haly Azosu. Přičemž těm halám stačilo jen za pár desítek tisíc opravit střechy, jinak byly staticky zcela v pořádku. Nechal místo toho postavit halu novou. Kapacitně zcela nedostačující.

Máme tady v "průmyslové zóně Nymburk jih" nějaký, snad Boží trest. Samý magory jako realizátory podnikatelských záměrů. 

Sčimák

#124 Re: AZOS CZ s.r.o.

2014-09-25 05:18

#123: Karel - AZOS CZ s.r.o. 

 Je tam zmíněno, že radnice nechce přijít o "velkého zaměstnavatele". Já ty zaměstnance denně vidím. Vozí je autobus odněkud z ubytovny rumunsko-bulharských běženců. Dodává je mladoboleslavská pracovní agentura Tarim. Tak z toho má Nymburk opravdu velký prospěch. Firma azos má sídlo v Praze, to je pro Nymburk také výhodné. Nemá z toho nic. Teda má. Hrozný jedovatý smrad a brzy otrávenou i vodu, půdu. 

liba

#125 Re: Re: AZOS CZ s.r.o.

2014-10-03 20:35