za opět čistý vzduch na Zálabí v Nymburce

Petr

#1 Nejdříve jsem cítil odporný zápach

2014-04-01 19:46

... pak byl každý další nádech velmi nepříjemný, nedalo se vůbec dýchat, bylo to jako kdybych byl pod vodou, nebylo se skoro čeho nadýchnout. Udělalo se mi hrozně špatně. Dostal jsem s strach, že umřu. Naštěstí jsem měl k dispozici auto, naskočil do něj a rychle z toho místa odjel na místo, kde normálně voněl strom, tráva ... Nymburk, město obklopené průmyslovými zónami, město duchů, město, kde nikdo nechce bydlet, ... kdo za to může ? Ptejte se kompetentních,...
Vlasta

#2 Zálabaci a černé brýle

2014-04-01 21:23

Na Zálabí v Nymburce se nejen špatně dýchá a jeho obyvatelé trpí nevolnostmi,ale ohroženy jsou i oči.Přes dva měsíce oteklé,červené a uslzené oči,to je moje zkušenost s čistotou vzduchu na Zálabí. Nedá se číst,dívat na televizi a pracovat na počítači. Oči slzí, pálí a špatně vidíte.
Tyhle čtyři řádky smolím přes hodinu. Nejsem na tom takto sama. Tak časem asi budou černé brýle znakem zálabáků.
Tonda

#3 Souhlas

2014-04-01 21:27

Souhlasím se vším co bylo napsáno

Nepřihlášený uživatel

#4

2014-04-02 12:19

Škrábání v krku, špatné dýchání, pálení a slzení očí je to, co nás zálabáky trápí a mělo by se řešit. Zápach není to podstatné. Někdo ho cítí jiní ne.

Nepřihlášený uživatel

#5 Re: Nejdříve jsem cítil odporný zápach

2014-04-02 16:20

#1: Petr - Nejdříve jsem cítil odporný zápach

Co je zásadní  ? My tvrdíme , že to silně zapáchá , ale ten  odpad a zápach je toxický. Je třeba  donutit Peteru a Měú  , aby nechalo provést  A ZAPLATIT  u akreditované firmy PŘÍMÍÉ MĚŘENÍ  EMISÍ  NA  ZDROJÍCH .

 

Sdružení

Frustrace Zmar

#6 Dotace

2014-04-03 05:19

Zajímalo by mě, jestli firma AZOS dostala dotace od státu, EU na to, že spustí provoz kataforézní zinkovny,... v černé(podle slov jednatele firmy)průmyslové zóně Nymburk Jih. Jestli dostala dotace na vytvoření nových pracovních míst v regionu. Oni tam pracují nějací lidé - ale zná je někdo z Nymburka? Většinu zaměstnanců firmy AZOS tvoří na černo, otrocky pracující Rumuni, Bulhaři! Zajímala by mě motivace některých zastupitelů města, kteří jsou jednoznačně na straně firmy. Dostali, dostávají úplatky ? Já jsem přesvědčen, že ano. Město ( jeho obyvatelé ) z firmy AZOS nic nemá. Firma AZOS má přece sídlo v Praze = daně platí Praze, ne Nymburku. Nemohu si pomoci, ale podle mě dostal ( dostává ) někdo, a není to jen jeden člověk, nemalé peníze za to, že hájí zájmy firmy AZOS. Takového člověka bych pak nechal zlinčovat. A nebo by stačilo, aby musel týden nepřetržitě dýchat vzduch vycházející z továrny AZOS. Efekt by byl stejný - umřel by tak jako tak. Jenomže žijeme v "právním" státě - právo je vymahatelné pouze penězi,... Takže jemu se asi těžko někdy něco stane, asi nebude nikdy odhalen. I když některé indície jsou více než jasné.
Jiří Franěk

#7 Re: Dotace

2014-04-03 06:39

#6: Frustrace Zmar - Dotace

Je fakt,že někteří zastupitelé jsou až podezřelě moc nadšeni pro firmu AZOS.


Nepřihlášený uživatel

#8 zasedání zastupitelstva 7.4. v 18:30 hod. síň č.214

2014-04-03 12:36

Městský úřad Nymburk zve všechny občany dne 7.4.2014 v 18:30 hod. na zasedání zastupitelstva města v jednací síni č. 214 ohledně projednávání stížností na zinkovnu.

Nepřihlášený uživatel

#9

2014-04-03 17:26

Dobrý den.I když už nebydlím v Nymburce a v její části Zálabí,tak pocházím z Nbk,a to přímo ze Zálabí ,kde mám i rodiče.Zajímalo by mě tedy jak je možné že vůbec někdo dal svolení k takovéto prominte prasárně když tam bydlí lidé a to přímo u fabriky a ti pak trápí zdravotní potíže.Proč je někdo takový sobec?Asi proto že zajisté jde o peníze zřejmě né o malé jako všude jinde že??Je to sprostárna.Děkuji za mé vyjádření.

Kilča

#10 Re:

2014-04-03 19:18

#9: -

Ahoj Lucko, poznal jsem, že to píšeš ty. Buď ráda, že už tady nebydlíš. Já zvažuju odstěhování. Protože město Nymburk se díky Peterovi, Vocáskovi,... mění k jejich obrazu = vošklivé tmavé kruhy okolo očí za chvíli budeme mít všichni. Ten vzduch je opravdu někdy strašný. Tady už vůbec nejde o nějaký "zápach". To není jen zápach - to je nedýchatelný spad jedů. AZOS hraje o čas. Zatím tady nebylo ani jedno měření. Jakmile budou mít všechna potvrzení o jejich úžasné environmentální politice, tak nás tady všechny vyhubí. Z Nymburka přežije jen část u Mrliny - rekreační zóna Peterov.


Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re: B

2014-04-04 16:00

#10: Kilča - Re:

Ahoj všem.Budu vám držet palce a at vše dobře dopadne ve váš prospěch,je to síla čeho jsou schopni.DRŽTE SE.


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Zálabaci a černé brýle

2014-04-05 07:58

#2: Vlasta - Zálabaci a černé brýle

Ten smrad je občas cítit po celém Nymburce. Začíná to být problém celého města. A vězte, nechci vás děsit, že problém s očima bude ten nejmenší. Lidi budou dříve umírat na rakovinu,....

VK

#13 Dnešní jednání zastupitelstva 7.4.

2014-04-07 20:59

1. Nepřineslo v mém pohledu na ně nic nového. Nemají ke stavbě (údajně) žádné kompetence...Mám z toho pocit, že jsou na straně AZOSu a konkrétní příběhy lidí a jejich potíže (a že jich zaznělo)jsou jim naprosto u zadele.
2. Z jejich pohledu je vše O.K., jen těch ne-mocných nemocných bude přibývat...
3. Uvědomte si, že je to problém celého Nymburka a ne jen Zálabí. Teď, jak jsem porozuměl, pustí emise do vyššího komína a snad ještě nějaký ventilátor to rozežene na celý Nymburk. Toto není řešení!!! Navíc nyní jsou ve zkušebním provozu (ještě bez kolaudace) na údajně 1/2 výkonu!!!!
4. Již v tuto chvíli vnímáme ty smrady na kraji Jankovic - pokud nevěříte, zkuste si v noci vyvětrat.
5. Na závěr: Na pozvánce na dnešní jednání pro jistotu ani nebylo uvedeno, co je předmětem projednávání...i tak jsme se tam do 214. pomalu ani nevešli.
6. Nymburáci, probuďte se, než bude pozdě. Jde o Vás, Vaši rodinu, děti, bydlení - jednoduše o Váš domov.
7. Jediným řešením je zastavení provozu a dát jim pá pá včetně "našich" zástupců ve volbách.
Vlasta

#14 Jednání zastupitelstva

2014-04-08 07:22

Jednání zastupitelstva nás Zálabáky jistě zklamalo.Jen samé výmluvy a vytáčky. Ze zkušebním probvozem se přece dá něco dělat. Múže se omezit,pozastavit nebo i zastavit do vyšetření všech příčin. Potíže občanů nikoho nezajímaly. Zarazilo mne, že se neozvala školka. Její zaměstnanci by měli v první řadě hájit zájem dětí a jejich zdraví. Jejich nepřítomnost na jednáni zastupitelstva je zarážející. Nepomohla by nám například televize.

Nepřihlášený uživatel

#15 Jednání zastupitelstva ???

2014-04-08 19:19

Také jsem byl přítomen jednání zastupitelstva města Nymburka, ale připadalo mi to, že tam sedí zastupitelé úplně jiného města, protože dle jejich názorů se nic neděje, vše je v pořádku, město prosperuje, vzkvétá a lidé na Zálabí se musí s tím, co se tam děje zžít. To samé majitel dotčené firmy AZOS mi připadal jako výzkumný pracovník a lidé ze Zálabí ( později určitě celého Nymburka) jako pokusní králíci. Pořád ve svých větách, odpovědích a jiných komentářích používal slova jako ASI, MOŽNÁ, PRAVDĚPODOBNĚ, ZŘEJMĚ atd., přitom s provozovnou, ve které se pracuje s chemií a nebezpečnými látkami musí být vše dokonalé, pro lidi BEZPEČNÉ. Ano, též je zarážející, že se na zasedání nebo o tento problém nezajímají zástupci Nymburského pivovaru ( prý se v areálu má stavět hotel pro hosty a návštěvníky pivovaru) a samozřejmě zástupci Sportcentra Tyršák, kde má do budoucna vyrůst megastavba pro sportovce na té nejvyšší úrovni. To chtějí zastupitelé, aby se z Nymburka, města spjatého s kulturním, společenským a sportovním vyžitím, stalo město spojené se zápachem, znečištěným ovzduším a nemocným obyvatelstvem, a na turistických mapách by byl Nymburk vyznačen LEBKOU a varováním před jeho návštěvou.
Jiří Chramosta

#16 Tady ale nejde o "smrad"

2014-04-09 05:48

Prý je tento smrad tvořen jen několika málo molekulami neškodného "smradu" v obrovském objemu. Koncentrace smradových molekul je prý jen stopová a i takto mikromalé množství bohužel prý může být cítit.
JENOMŽE není smrad jako smrad. Když smrdí hovno - všichni víme, že nám to nijak neublíží. Ale, když smrdí AZOS všichni víme, že vdechujeme, absorbujeme do těla pokožkou, sliznicemi JEDOVATÉ LÁTKY. Byť jen ve stopovém množství, jak vehementně deklaroval představitel firmy AZOS a jeho noví přátelé Petera a Vocásek. Opírajíc se o nějaké zprávy vědců a odborníků, kteří samozřejmě v našem městě vůbec nežijí, někteří podepsaní zde ani nikdy nebyli.
AZOS produkuje jedovaté látky, vypouští je do ovzduší a je úplně jedno jak moc malé množství to je !!! Odneseme to 100% - to je bez jakékoli diskuze všichni, co zde žijeme. A co je úplně nejhorší - nejvíce to odnesou naše děti !
VK

#17 Re: Tady ale nejde o "smrad"

2014-04-09 06:43

#16: Jiří Chramosta - Tady ale nejde o "smrad" 

 Celé to jednání byla, ze strany firmy a vedení města, jedna velká lež. Kdo pozorně poslouchal, tak zaznamenal informaci o údajném zaměstnání 50-ti Nymburáků.

To je tady asi oficiální řečí Rumunština či Bulharština... Stejně tak kdo věří , že je tam neubytovávají ...Toto je na OKAMŽITÉ uzavření provozu.

Jiří Chramosta

#18 Re: Re: Tady ale nejde o "smrad"

2014-04-09 07:18

#17: VK - Re: Tady ale nejde o "smrad"

To je možná na udání - stačí anonymní, oni se tím musí a opravdu rádi budou zabývat ( je to jejich práce ) - na inspektorát práce u úřadu práce v Nymburce. Ať jim tam prověří pracovní podmínky, dodržování bezpečnosti práce ( aby zaměstnanci nebyli čímkoli ( výpary,.. )  ohrožováni na zdraví ), aby zaměstnanci měli platná všechna povolení k pobytu v ČR, ... Nicméně z toho může být maximálně nějaká pokuta, nic víc.

Jiří Chramosta

#19 Re: Re: Re: Tady ale nejde o "smrad"

2014-04-09 07:22

#18: Jiří Chramosta - Re: Re: Tady ale nejde o "smrad"

... nicméně já zaměstnance AZOSu bezpečně poznám na 5m po čichu - je to strašný zápach

MP

#20 Re: Dnešní jednání zastupitelstva 7.4.

2014-04-09 19:47

#13: VK - Dnešní jednání zastupitelstva 7.4.

Kubiš (TOP 09) už zahájil předvolební kampaň


#21 Re: Re: Dnešní jednání zastupitelstva 7.4.

2014-04-09 22:14

#20: MP - Re: Dnešní jednání zastupitelstva 7.4. 

 Prosím, nepleťte sem to, co sem nepatří. Každý soudný člověk  ví, že Azos není přínosem pro město a ani výhledově jím nebude. Občanům Zálabí zatím jenom škodí a škodit bude dokud se neprosadí omezení výroby, nejlépe její úplné zastaveni. 

 

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-04-10 03:22


vk

#23 Re: Re: Dnešní jednání zastupitelstva 7.4.

2014-04-10 03:31

#20: MP - Re: Dnešní jednání zastupitelstva 7.4.

Nejsem ten, koho uvadite a nikdy jsem se politicky neangazoval a neangazuji. Jen i diky me malickosti a mnou zalozenemu obcanskemu sdruzeni zde nebyl v roce 2000 realizovan podobny projekt ke zpracovani chromu na druhem konci mesta. Podobne byl hajen tehdejsim starostou a mistostarostou. Nakonec to dobre dopadlo a MZP to vpodstate stoplo. Jinak by to bylo na delsi povidani...

 

Petr Svetr

#24 Re: Re: Dnešní jednání zastupitelstva 7.4.

2014-04-10 05:07

#20: MP - Re: Dnešní jednání zastupitelstva 7.4.

Zajímaloby mě, kdo jste vy, pane MP, že píšete takovéto nesmysly. Podle mě jste někdo z těch, kteří tak vehementně nemohou vůbec nic dělat - Krkovička, jeho vocásek,....

MS

#25 Smrad hned ráno

2014-04-11 05:06

Dnes ráno po 6.00 hod. to pěkně smrdělo na lávce,u divadla, kina, Malá Vala, za hasičárnou... Máme se VŠICHNI na co těšit, jestli se to nezarazí včas.