za opět čistý vzduch na Zálabí v Nymburce


Nepřihlášený uživatel

#76 Měření emisí

2014-06-04 12:16

Tak to se dalo čekat, celou dobu dýcháme svěží vzduch, já nevím, co všichni pořád mají ... :-)
Hana

#77 Re: Re: POZOR

2014-06-05 14:11

#59: Jirka - Re: POZOR

Prý, prý, prý a zase prý. Důkaz o tom, že provoz nejel, je kde? Proč se nepozvala Prima nebo novináři. Protože to je blábol. Pernament je k ničemu, když si měření nedokáže pohlídat. Proč se sdružovalo? Šterbová je aktivní a v tomhle nic neudělá.

Ondra

#78 Re: Výsledky "měření"

2014-06-05 14:15

#70: Zálabák - Výsledky "měření"

Já bych Vás zažaloval taky, kde jsou důkazy?


Nepřihlášený uživatel

#79 Re: Re: Re: POZOR

2014-06-05 14:59

#77: Hana - Re: Re: POZOR

Dukaz, ze provoz nejel je mozno vycist i z te zaverecne zpravy mereni imisi (je na webu Mesta na elektr. uredni desce ke stazeni). Celkova doba expozice mericiho pristroje byla 14491 minut (cca 241 hodin alias 10 dni), prepoctena doba expozice na realny provoz je ale 9810 minut (cca 164 hodin coz je lehce pod 7 dni ). Takze ano, i zhotovitel zpravy z mereni potvrzuje, ze behem 10 dni mereni AZOS nejel cele 3 dny...

Zkuste si tu zpravu precist, je tam hodne zajimaveho ke cteni....

Jana

#80 Re: Re: Re: POZOR

2014-06-05 20:41

#77: Hana - Re: Re: POZOR

Paní Hano :)

"proč" se ptáte ?

Proč sama něco neuděláte ? Proč se nepozvali novináři ? A k čemu se měli zvát ? Že u několika domů visely cca týden budky pro ptáky? Jako na potvoru zrovna v době, když to nesmrdělo ? Co měl dělat Permanent ? Zastavit měření ? A jak to měl udělat ? Zmařit probíhající měření a pak zaplatit za zmaření toho měření ? Následně samozřejmě zaplatit měření nové ? Vy na to dáte peníze ?

Pozvat novináře ? Které ? Musí to taky ty novináře zajímat. Tohle je "kauza", která vyžaduje nějakou studii, znalosti, ... Je to potřeba na něčem vystavět. Nemůže přijet Standa Blábol z televize Znova, nakecat si nějaký bláboly na kameru, zeptat se kolemjdoucích na názor a zase odjet.

 

 

 

MS

#81 reakce na Hanu

2014-06-06 07:03

Neotírejte se o paní Štěrbovou a raději také přiložte ruku k dílu. Každý je generál až po bitvě. Příspěvek paní Jany je úplně jasný a věcný.
Včera to na Zálabí smrdělo od rána, tentokrát to něměli naředěný, takže se opět dostavilo pálení očí, obličeje atd. V noci nemůžete otevřít okna, hned se dusíte.
Karel

#82 Rada

2014-06-06 16:41

Dám Vám radu, když to smrdí a pálejí Vás oči volejte linku 150 profesionální hasiče a nahlaste podezření, že uniká nebezpečné látky a že se dusíte a vaše příznaky. Oni si měření udělají a zjistí co je v ovzduší atd. A můžete je volat každý den.

Nepřihlášený uživatel

#83 Re: Rada

2014-06-06 18:34

#82: Karel - Rada

No to byla doba, než na to někdo přišel ...., díky :-). Přesně tak. Jestliže někdo cítí nadměrný zápach a nedokáže jej identifikovat, měl by přirozeně zavolat na linku 150. Třeba je to "jenom" unikající chlór z místního zimního stadionu. Jestliže někdo prohlašuje, že má zdravotní problémy, měl by snad navštívit lékaře, popř. při akutních případech zavolat na 155 a nechat se urgentně ošetřit. Jinak je to stále plácání prázdné slámy, kterým se nahrává do karet firmě AZOS. Proto jsem také požadoval, aby se již konečně "odtajnilo ředitelství" občanského sdružení Permanent. Ono totiž když dva dělají totéž, nemusí se vždy jednat o totéž ...... Všechny zálabáky zdraví

macýček :-)


Nepřihlášený uživatel

#84 Re: Re: Rada

2014-06-08 16:47

#83: - Re: Rada

Pane Paláte, přestaňte otravovat vzduch ještě vy

DAN

#85 HASIČI

2014-06-09 20:13

DĚKUJI ZA RADU, BYLO VOLÁNO V SOBORU A PŘIJELI HASIČI A POLICIE. HASIČI PROVEDLI MĚŘENÍ A NIC SVÝŠENÉHO NENAMĚŘILI.
Karel

#86 Re: HASIČI

2014-06-10 02:56

#85: DAN - HASIČI

Zajímavé snažil jsem se dohledat zápis o výjezdu HZS a bez výsledku. Doporučuji opakovat a snad se ukáže nějaký úřední záznam.


Nepřihlášený uživatel

#87 Re: Re: Re: Rada

2014-06-10 05:39

#84: - Re: Re: Rada

Jestliže se objevil nějaký problém, tak si o něm promluvíme 24.6. před vrátnicí, ju? Já o žádném nevím, vy jste něco objevil, nebo jste jenom nervózní ....., mp


Nepřihlášený uživatel

#88 Poraďte

2014-06-10 13:05

Veškerá měření a problémy jsou směrována pouze k AZOSU. Ten podle zveřejněných výsledků má vše
v pořádku.
Hasiči rovněž nepředložili negativní měření. Naskýtá se tedy otázka, co a nebo kdo způsobuje zdravotní potíže obyvatel Zálabí. Možností je dost. Rozhledněte se kolem, možné někdo na něco přijde.
jánevim coste za ignoranty ? jde i o vaše zdraví

#89 Re: Poraďte

2014-06-10 15:34

#88: - Poraďte

Průměrné hodnoty naměřených jedovatých látek jsou pod limity stanovenými pro průmyslovou zónu. Ale jedy, kancerogeny, toxické látky,... naměřeny byly.

Přestaňte se pokoušet někoho zdiskreditovat. Azos prostě smrdí. I když se to trochu zlepšilo - na přelomu roku smrděl skoro pořád, teď je to sporadické, ale JE TO to velmi nepříjemné.

Nese.te mě s těma kecama o nějakých zaplacených výsledcích, výpočtech a možných jiných zdrojích zápachu,...

Uvědomte si, že ty jedy a ten hnusnej smrad jsme tady před tím neměli !

 

Kdo si se mnou vymění na půl roku bydlení ? Mám velký dům s krásnou zahradou. Klidně půjdu do bytu, hlavně někde dál od Nymburka. Chtělo by to někoho z těch, kteří se pořád snaží zdiskreditovat lidi, kteří skutečně trpí, jsou v prvním sledu od nové nymburské chemičky. Každý to tady cítí. Kromě pana P., ten ale bydlí daleko. Ten tam má svůj osobní problém s myčkou.

Karel

#90

2014-06-10 16:53

Dnes jsem mluvil s Jitkou manželkou Vojty Šimáka syn majitele Azosu CZ v průběhu hovoru jsem se od ní dozvěděl, že zdejší fórum sledují a také sem píší komentáře podporující Azos CZ. Komentáře berte s rezervou. Proč si myslíte, že majitel Petr Šimák nebydlí v oblasti Nymburka a raději dojíždí ze Smržova u Českého Dubu?
Medvědice

#91 Re:

2014-06-10 20:48

#90: Karel -

Pane Karle, upozorněte je na to,že se může stát hrozné neštěstí.Já se nenechám napadat.Beru smrad z Azosu jako osobní hrubý útok na mou rodinu,na mé děti.

Rozzuřená medvědice nejednou sejme cokoli,co jí ohrožuje děti.Už mě to jejich,že Azos se chová mravně apod. kydy, lži.Azos sem přišel vydělat co možná nejvíce peněz.S tím souvisí i úspory v technologických postupech.Proč by zvyšovali energetickou náročnost výroby tím,že by prováděli důsledně dopal,...,když to mohou zadarmo vyfouknout na mé děti,...?Vydělají více peněz. Proč utrácet peníze za plyn na spalování,když to mohou vypustit do ovzduší v místě,které přijeli z těch prd.lí,kde bydlí,sprostě vytěžit ?

Otec malého dítěte ze zálabí

#92 Re:

2014-06-11 20:49

#90: Karel -

Paní Jitko Šimáková, víte třeba to, že benzen, který na nás vypouští firma vašeho tchána prokazatelně způsobuje u malých dětí leukémii?! To je prostě nezpochybnitelné.

Malé děti jsou v tomto ohroženy daleko více jak dospělí.

Nechci domýšlet dál. Mám malé dítě, bydlím na Zálabí.

Skončí to v brzké budopucnosti. Já mé malé dítě v takovém riziku nenechám. Buď se prokáže, že benzen a další toxické, rakovinotvorné, ... svinstva prostě do obytné zóny, byť v zprůměrovaných mírách pod vymyšlené roční limity pro průmyslové zóny, nepatří = zvítězí selský, zdravý rozum a firma Azos potáhne jinám a nebo se musím odstěhovat já s mou rodinou.

 

Já nechci, aby moje dítě zemřelo na leukémii. Když člověku zemře dítě, tak mu umře budoucnost. Pomyslete na to jako matka malého dítěte.

 

Vy na to jistě nemáte žádný vliv. Nenesete vinu.

Mně a nikomu by firma vašeho tchána nevadila. Ničím. Kdyby proti nám od samého počátku nevedla válku zakázanými chemickými prostředky. My se nemáme jak bránit.  Okna našich domovů nemůžeme mít zavřené napořád. Mé dítě musí dýchat. Proč má dýchat benzen? Byť to bude v množství "podlimitním". Před tím, než se sem nastěhovala firma Azos jsme nic takového ve vzduchu u nás na Zálabí neměli.

 

Jak tak píši, tak mě to začíná štvát. Raději přestanu psát.


Nepřihlášený uživatel

#93 Re:

2014-06-30 15:17

Karle a ty bydlíš v Lbc a mas pouze osobni spory s majitelem! S Nbc nemáš nic společného!
Andrea

#94 NBC a AZOS

2014-06-30 15:35

Vážení, pozorně jsem si přečetla všechny Vase příspěvky. Zcela upřímně se přiznávám, ze se znám s majitelem firmy AZOS, firmu 1-2 měsíčně v NBC navštěvuji. Přečetla jsem si všechny dostupné příspěvky k teto problematice a myslím, ze jsem viděla všechny TV reportáže k tomuto problému. Nechci mluvit o tom jestli je někdo zaujatý vuci firmě či nikoliv, zda někdo nekoho uplatil a jiny úplatek přijal - vse jsou pouze domněnky. Co mne na cele veci zarazí? : Firma stoji podle územního planu v zóně, kde je výroba tohoto typu - povolena! Stavební povoleni na výrobu tohoto typu v tomto miste bylo vydáno před mnoha lety (v desítkách).Vy vsichni, kteří mate domy v sousedstvi jiste o teto skutečnosti víte! Tak proc ted takovy údiv nad tim, ze tam firma AZOS rozjela takovýto provoz. Žila jsem 40let v Pardubicích. Kdyby "smrad" mel před určovat ze budu mít rakovinu tak po tolika letech zivota v Pce uz bych musela byt mrtvá! Smrad se nerovná zdravotně zavadny či nebezpečný! Chapu jak nepříjemné je cítit to, znám to z Parama, pardubických Kavovin či Syntezie,. Pracujte ale s fakty! A nedeste lidi bláboly o rakovině, leukémii a pod.!!!!
Tywoe to snad ne

#95 Re: NBC a AZOS

2014-07-01 05:56

#94: Andrea - NBC a AZOS

Tak jsem čekal po takovém úvodu (upřímné přiznání na začátek), že nám napíšete jaký je pan Šimák vlastně skvělý člověk a vy nám píšete, že např. benzen vlastně není rakovinotvorný,... Na tomto místě byla od 50. let 20. století strojírenská výroba. To ano. Ale pro životní postředí byl nejhorším provozem soustruh. Ne chemický průmysl typu vámi zmiňovaného Parama,... To by si do Nymburka nikdy nikdo nedovolil umístit. Už jen kvůli tomu, že v těsném sousedství je např. pivovar. A že je zde všude obrovská zásobárna kvalitní pitné vody ( poděbradka,.. ) - zatím pitné.

Jarda

#96 Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-01 17:24

#95: Tywoe to snad ne - Re: NBC a AZOS

Dobrý den, poslední dobou nejvíc smrdí pivovar a sladovna. O tom nikdo nepíše. Čistička odpadních vod také zrovna nevoní. Kamiony do sladovny div nestojí (s výstražnými světli) na přejezdu, samozřejmě s běžícími motory. Proč o tom nikdo nepíše? Dyť je to taky síla. Navíc děláte, jako by to byla jediná lakovna v ČR.. Běžte se podívat do Škodovky nebo TPCA ta technologie je stejná.


Nepřihlášený uživatel

#97 Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-01 18:32

#96: Jarda - Re: Re: NBC a AZOS

Ježišmarja, zaměstnanec vrátinice frmy azos napsal svůj příspěvek. Nevím jak moc jedovatý smrad emituje pivovar, nebo sladovny :)), asi nějaké jedy při výrobě jedovatého piva.

 

 

Jirka Mrázek

#98 Re: NBC a AZOS

2014-07-01 18:39

#94: Andrea - NBC a AZOS

Andreo, dokud tu nebyl Šimák se svým azosem, tak tady žádný smrad nebyl. Nedivte se, že nám tedy takový nově příchozí soused vadí. To, že to u chemiček smrdí nám nemusíte vykládat, my to poznáváme na vlastní kůži. Je to někdy strašné. Ale to nemá smysl vykládat lidem, jako jste vy. Vás jedině hnát bičem. Smrďte si tam někde u vás doma.

Andrea

#99 Re: Re: Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-02 15:28

#97: - Re: Re: Re: NBC a AZOS

...vážený pane, víte jak vůbec probíhá plnění sudů v pivovaru?

 

Kompletní linka na mytí a plnění KEG sudů s možností plnit i petainery. Linka musí umožňovat následující funkce:

- Úchova a temperace mycích roztoků
- Automatické dávkování koncentrátů
- Odvod výparů
- Odstranění zbytků ze sudu
- Předmytí sudu chemicky
- Mytí povrchu mechanicky pomocí kartáčů
- Mytí v cyklu louh – kyselina – horká voda – pára
- Mytí v cyklu kyselina – kyselina – horká voda – pára
- Pouze mytí bez plnění
- Plnění petainerů
- Kontrola správné plnosti sudu
- Kontrola těsnosti fitingu
- Kontrolní váha plných sudů
- Sanitace

- spotřeba kyseliny forforečné a louhu je u pivovarů poměrně veliká

Andrea

#100 Re: Re: NBC a AZOS

2014-07-02 15:36

#95: Tywoe to snad ne - Re: NBC a AZOS

Vážený pane "Tywoe to snad ne": pokud mi argumentujete tím, že v 50tých letech 20 století byl nejhorším provozem soustruh (nebudeme polemizovat o tom, co takové provozy tenkrát vypouštěli do našich řek), zahoďte klíče od auta, kupte si koně a na pole si pořiďte ruchadlo od bratranců Veverkových!