Zrusenie povinneho cipovania psov

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zrusenie povinneho cipovania psov

Kristína

#326 čipovanie a veterinári

2013-09-25 10:25

Mnohí píšete, že mačku začipovať nedáte-máte ju len v byte, takže to nemá zmysel. Ja s tým určite súhlasím, ale rozmýšľali ste, čo sa stane, keď mačka bude potrebovať veterinárnu starostlivosť?
2 týždne dozadu som chcela mačku objednať na sterilizáciu. Údajne má voľné len v októbri a musíme ju dať aj začipovať, inak jej nič robiť nebude. Som sklamaná. Keď nabudúce príde niekto s krvácajúcou mačkou pošle ho preč? Alebo najprv ju bude čipovať? Alebo to rovno nahlási na kontrolu? A uvedomil si niekto, kto sa podieľal na schvaľovaní zákona, koľko ľudí zachraňuje na vlastné náklady, zvieratá, kt. nie sú ich. Mačku, kt. sme chceli dať sterilizovať je z ulice. Ona sa už narodila, s tým sa nič nedá robiť, ale dá sa zabrániť, aby sa nechcené mačky nerodili ďalej a teraz nám v tom bude brániť nejaký čip? Určite je prospešnejšie takéto mačky sterilizovať ako čipovať.

Nepřihlášený uživatel

#327

2013-09-25 10:26

Cipovanie ma byt zalozene na slobodnej volbe a NIE povinne. Ludia to napokon prijimaju pod hrozbou pokuty. "Demokracia" ...

Nepřihlášený uživatel

#328

2013-09-25 11:16

Petícia je veľmi správna vec,lenže na internete podľa môjho názoru prevláda viac stránok kde sa robí veľká reklama za čipovanie a kde sa zastrašujú ľudia ,ktorí odmietnu čipovanie .ľudia sú málo informovaní o škodlivosti čipovania a o svojích právach toto čipovanie odmietnuť.Podľa niektorých "pasovaných na rozum"mačičke túlavej treba dať papať,neublížovať jej .a tým je to vyriešené.Aby niekto trpel zato,že sa ujme mačičky ,že ju chce dať ošetriť a vykastrovať,alebo sterilizovať ? !!!Zato by mal dostať taký človek ešte odmenu ,lebo zabráni množenie túlavých mačiek.To by mali robiť povinne ochráncovia zvierat.Potom by si aj zaslúžili nosiť titul "Ochránca zvierát"No oni ešte súhlasia s čipovaním a asi aj s množením túlavých mačiek.


Nepřihlášený uživatel

#329

2013-09-25 12:08

nesuhlasim s cipovanim akychkolvek zivych tvorov!
-nič len biznis

#330 Re: čipovanie a veterinári

2013-09-25 15:37

#326: Kristína - čipovanie a veterinári

Viete prečo až v októbri?Od októbra je  čipovanie povinné.V septembri by bol povinný mačku sterilizovať aj bez čipovania.Asi aj vám prichadzajú na myseľ nelichotivé prívlastky na toho veterinára.Určite už k nemu viac krát nechodte.Toto je priamý dôkaz toho,že je to veterinár,ktorý sa ulakomil na finančný prospech z čipovania.

 


Nepřihlášený uživatel

#331

2013-09-25 18:59

Je zaujímavé že neúčasť voliča či už na voľbách mestských obecných zastupiteľstiev a nebodaj do národnej rady sa netrestá.Za ne začipovanie zvieraťa sa tu vyhrážajú ľudom
pokutou vo výške minimálnej mesačnej mzdy to už ozaj máme takých vytretých poslancov že dokážu prijať takýto zákon?Som len zvedavý či sa budú kontrolovať aj psy v osadách na východnom slovensku a pokutovať tých chudákov a zisťovať komu vôbec ktorý pes patrí.Alebo ako všetko to zaplatia iba tí slušnejší ktorý rešpektujú zákony a ročne platia tzv daň za psa mestu vyše 30€.

Nepřihlášený uživatel

#332

2013-09-25 21:33

Toto už je iný teror... Som zvedavá, koľko im bude trvať, kým tí haj...li schvália čipovanie novorodencov. A najsmutnejšie je, že pod hrozbou sankcií, príp. odmietnutia ošetrenia zvieratka, ktoré nie je začipované, aj tak väčšina ohne chrbát a so šomraním dá zvieratko začipovať. A o pár rokov aj seba a svoje deti. Inak k nežiaducim účinkom po čipovaní - psík mojej mamy, jorkšír, má reálne takéto následky. Pred pár rokmi s ním cestovali do zahraničia a samozrejme, veterinár im nanútil čipovanie pod hrozbou možných pokút a poťahovačiek v zahraničí. Dali ho teda začipovať. Ten pes, vtedy cca 2-ročný, ešte počas cesty do zahraničia dostal veľmi zvláštny záchvat, vzdialene pripomínajúci epilepsiu (tá sa ale nepotvrdila, ani žiadnu inú príčinu na poprednej veterinárnej klinike nenašli), pri ktorých ho zvláštne vykrúca do jednej strany, psík stráca rovnováhu, padá, je hotový. No, takéto záchvaty odvtedy máva pravidelne, niekedy raz za týždeň, dva, niekedy aj tri za deň. Dovtedy, kým ho nezačipovali, sa mu toto nikdy nestalo...


Nepřihlášený uživatel

#333 Re: Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!

2013-09-26 12:23

#323: Zsanett Molnár - Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!

Ja som včera dala začipovať tri mačky, jednej na krku navrela asi 5 cm tvrdá guča. Keď som volala veterinárke, povedala, že to nie je možné, že doteraz nemala taký prípad. Dnes idem znova k veterinárovi, ale k inému. Mám dojem, že jej to pichla do svalu. Úžasné čipovanie!!!! Ak sa mačke niečo stane /má 13 rokov a bola doteraz zdravá/ nenechám to len tak!


Nepřihlášený uživatel

#334 Re: Re: Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!

2013-09-26 14:49

#333: - Re: Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!

A nepoučila si sa. Už pri psovi ťa hrýzlo svedomie. Tak aby toho bolo ešte viec ,dáš začipovať ešte mačky. Ideš k inému veterinárovi.PREČO? treba ísť v tomto prípade k tej čo to spôsobila a urobiť vietor.K Inému veterinárovi choď každopádne,ale toto nech vyrieší tá veterinárka čo to spôsobila.Môj názor.

Maria

#335 Re: Re: Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!

2013-09-26 16:14

#333: - Re: Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!

Ospravedlňujem sa Zsanette .Nevšimla som si,že majiteľka mačiek len reagovala na tvoju zlú  skúsenosť s čipovaním psíka.Želám tvojmu psíkovi aby nemal z čipovania žiadné problémy.


Nepřihlášený uživatel

#336

2013-09-26 17:07

Je tu stranka o peticii a vy tu napisete take hluposti! Prv date cipovat a potom tu vyplakavate? Keby ste mali rozum a nemali strach nic take by sa nestalo.Strach ma velke oci..Kiezby nedali cipovat aspon ti,ktori sa podpisali pod peticiu.Kto dal podpis a dal zacipovat tak na takeho nemam slov...

Nepřihlášený uživatel

#337

2013-09-26 17:26



trochu konšpirácie:
"Všimnete si prosím, že technologie implantace mikrocipu pro identifikaci a sledování živé bytosti není žádné sci-fi. Už od konce 70. let jsou po celém svete takto cipovány zvlášte domácí zvírata, psi a kocky. V Ceské republice se to rozbehlo naplno po roce 1993. Dnes existuje mnoho let už i u nás Národní centrální registr pro identifikaci všech mikrocipem oznacených zvírat a zvíre Vám ocipují v každé druhé veterinární ambulanci. Vše v masové reklame, že Váš pes se tak neztratí a když ano, najde se a po identifikaci vrátí majiteli. Faktem ale je, že celé toto divadlo má ten hlavní úcel, že lidé zcela labilne přivyknou této technologii. Když mají mikrocip jejich domácí mazlíckové, kterí jsou mnohdy rovnoprávnými cleny rodiny, pak je už jenom krůček k tomu, aby mikročipy pod podobnými záminkami prijali i lidé." Martin Herzán Totalitní světovláda (2000)

Nepřihlášený uživatel

#338 Re:

2013-09-26 20:14

#337: -

Po celom svete?alebo sa zas potvoríme po úžasnej Amerike. Ešte aby sme boli hrdí,že sme dali svojho psíka-mačičku začipovať.Lebo Amerika je hrdá na každú sprostosť čo vymyslí ,tak ju treba nasledovať.Mnohí čo tu píšeme si pamätáme na socializmus a ako sa vykrikovalo,že je birokrácia a nesloboda a aj na zlé zákony. Teraz odrazu naší vládní páni prijali zákon ,nad ktorým ani nerozmýšľali.Veď vidíme ako sa na Slovensku zákony prijímajú.Ešte ho aj sprísnili,lebo EÚ prijala zákon podľa ktorého je povinné čipovať psov a mačky  ak s nimi cestujeme do zahraničia.Veď čo? Budeme horší? Ukážme ,že my sme lepší ,že môžeme svojích ľudí ešte viac priškrtiť. My ich potrebujeme len v deň volieb.My voliči zabúdame kam náš hlas ide už deň po voľbách. Bojíme sa prejaviť svoju slobodnú vôľu.Nečipovať.Namiesto toho aby sme si stáli za svojím rozhodnutím ,nedať čip svojmu zvieraťu,tak sa pýtame čo ak mi veterinár odmietne ošetriť psa . Ešte sa nič nestalo a už sa bojíme.


Nepřihlášený uživatel

#339

2013-09-27 17:21

AAA zase treba tlacit do telky ako teraz na markize ukazeme ludom ako psik zareaguje.Psikovi dala pani veterinarka cip,psik si to samozrejme ani nevsimol.Blizi sa koniec septembra tak treba tlacit na ludi.Myslia si, ze ludia su retardovani! To,ze psik si to ani nevsimol este neznamena,ze casom s toho nebude mat problemy.Keby aspon jeden veterinar verejne vystupil ake to je skodlive,ale kde sak vystudoval tak pojde aj proti vsetkemu.Radsej aj do hlupej gebuly dat cip,len zeby neprisiel o pracu.Nepojdem cipovat aj keby ku cipu rozdavali neviem ake bonusy darceky.Je to celoplosny test ako zareaguju ludia.Ale oni uz vopred vedeli,ze tu na SK to nebude problem.Inde idu ludia protestovat do ulic.A tu ludia isli na pochod za zivot co je inak kazdeho osobna vec.Ale ist do ulic za take nieco to nikoho nenapadne.Nechat si zacipovat svoj majetok idu podla mna len zastraseni alebo uplne lahostajny ludia,ktori si nedovidia ani na koniec nosa a hltaju vsetko co im telka vypluje.Rozmyslat a necipovat pre boha!!!!

Nepřihlášený uživatel

#340 Re: Re: Re: Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!

2013-09-27 19:27

#335: Maria - Re: Re: Skúsenosť a zlé pocity z čipovania!!!

Bohužiaľ, nedám pár mesiacov tomu, ale môjmu psíkovi bude ten čip zavadziať, bude ho to tam "škrabať, z nervózňovať", už to teraz vidím na mojom psovi. Budem zvedavá, ako bude reagovať zvelolekár, aby nám to odstránil.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-09-28 08:15



Nepřihlášený uživatel

#342

2013-09-28 08:19

nech si tie svoje čipy strčia niekam uz nevedia coza kravinu vymyslet

porušovanie základných práv a slobôd

#343

2013-09-28 10:48

Považujem daný zákon o čipovaní zvierat za protiústavný a obmedzujúci základné práva a slobody majiteľov psov.
evka m

#344 Předmět

2013-09-28 17:18

Je peticia vytvorena pravnikom? Poradil sa niekto predtym ako ju tu zavesil? Aby mala teda aj platnu a realnu pravnu vahu, ked ste sa uz na to dali. Lebo ja som si napr vsimla ze sa v nej odvolavate na nejaky zakon o ochrane zvierat, na ktory prosim? Lebo SR nema zakon na OCHRANU ZVIERAT, uz davno... Bol zruseny... Tak aby peticia bola vobec aj platna. Mame len paragraf ochrana zvierat v zakone o veterinarnej starostlivosti, ale samostatne zakon neexistuje...

Nepřihlášený uživatel

#345 Re: Předmět

2013-09-28 18:22

#344: evka m - Předmět

Ak aj ty tú petíciu podpíšeš tak sme bližšie k tomu,že si nás niekto musí všimnúť.Máme Ústavu Slovenskej republiky ,v ktorej je zakotvená slobodná vôľa človeka. Zákon na ochranu zvierát bude až keď nás úplne oblbnú a dáme čipovať svojích psov.Chovateľom psov a mačiek akosi nejdú obchody,lebo dali čipovať svoje šteniatka a mačiatka dobreže nie pri narodení,preniesli to do ceny za zvieratká,tak chcú zlikvidovať "množiteľov"-ktorí predávajú lacnejšie a vraj im ide o biznis- ako keby oni neboli množitelia a nešlo by im o biznis--. Potom bude aj zákon o ochrane zvierát.Majú to dobre premyslené.Ochrancovia zvierát sú za čipovanie.Organizujú sa pochody proti množiteľom zvierát,tak si to zrovnájme čo nám zostáva. Jedine sa vzoprieť a nedať čipovať. Hlavne každé nepodarené čipovanie nahlásiť.Najprv bola pokuta ak odmietneme čipovať 370€ teraz je 300€ ak sa nemýlim. Treba dúfať,že páni upustia od povinného čipovaniaa a nedať sa zastrašiť.

 


Nepřihlášený uživatel

#346

2013-09-28 19:38

Slovenská legislatíva na ochranu zvierat tak posledným prijatým zákonom prakticky prestala existovať. Platná legislatíva absolútne nedostatočne špecifikuje podmienky chovu väčšiny zvierat, čím dáva priestor pre zlé zaobchádzanie s nimi a hrubé nerešpektovanie ich potrieb a životnej pohody. Okrem iného umožňuje usmrcovanie tzv. nechcených zvierat, výslovne nezakazuje mnohé nehumánne formy usmrcovania, nezakazuje šarhov ani celoročné držanie psov na reťaziach, neupravuje podmienky množiteľských chovných staníc, neupravuje dostatočne starostlivosť o hospodárske zvieratá, absolútne nekontroluje chov exotických zvierat v súkromných rukách, dovoľuje využívanie divo žijúcich zvierat v cirkusoch či pokusy na zvieratách aj s výsledkom smrti... Naša legislatíva tak umožňuje veľké utrpenie zvierat. Ignoruje navyše medzinárodný dohovor Rady Európy o ochrane spoločenských zvierat, ktorý okrem iného zvieraťu priznáva legislatívny status „cítiaca bytosť“, a charakterizuje zviera len ako „vec“!

Článok 13, Zmluvy o fungovaní EÚ pritom jasne hovorí: „Pri formulovaní a vykonávaní politiky Únie v oblasti poľnohospodárstva, rybného hospodárstva, dopravy, vnútorného trhu, výskumu a technologického rozvoja a kozmického priestoru berie Únia a členské štáty maximálny ohľad na požiadavky blaha zvierat ako cítiacich bytostí, pričom rešpektujú zákonné a správne ustanovenia a zvyky členských štátov týkajúce sa najmä náboženských rituálov, kultúrnych tradícií a regionálneho dedičstva.“ (Zmluva o fungovaní EÚ je jednou zo zakladajúcich zmlúv Európskej únie, SR ako jej členská krajina je ňou plne viazaná a ako právne záväzný akt EÚ má prednosť pred zákonmi SR.)
...preto zákon na ochranu zvierat

Preto je bezodkladne nevyhnutné prijať legislatívu, ktorá by uznala zviera ako cítiacu bytosť, garantovala napĺňanie životných potrieb všetkých druhov zvierat, jasne definovala ich dovoz, registráciu, chov a starostlivosť o ne, odchyt a kontrolu zvierat, a tiež podrobne vymedzovala dovolené a nedovolené spôsoby ich usmrcovania.

je to len vyňatok z článku

Potom by som tomu chápala tak,že v EÚ sa čipovanie vsťahuje len sa zvierata ,ktoré cestujú alebo sa predávajú do zahraničia.

Zmluva o fungovaní EÚ je jednou zo zakladajúcich zmlúv Európskej únie, SR ako jej členská krajina je ňou plne viazaná a ako právne záväzný akt EÚ má prednosť pred zákonmi SR.)

 

kto to vysvetlí?Ja to chápem tak,že zákon EÚ je nad zákonom Slovenska ,teda nás nemôžu prinútiť čipovať naše zviera -či vec.

Martin

#347

2013-09-28 21:00

Zákon EU č.998/2003,Zákony SR č.39/2007 a 342/2011 Zb.nariaďujú čipovanie pre spoločenské zvieratá
pre ktoré bol vydaný pas spoločenských zvierat. Až Predpis č.19/2012 z 13.1.2012 Ministerstva pôdohospodárstva zo dňa 13.1.2012 nariaďuje čipovanie aj pre zvieratá ktoré necestujú do zahraničia. Tento predpis podpísal minister odvolanej vlády Zsolt Simon,ktorý v súčasnosti sedí v
parlamente.

Nepřihlášený uživatel

#348

2013-09-28 21:26

Pisete tu zakony cisla 24545857588 a 67946416 a neviem co este.A keby vymysleli zakon c.4558 ktori nariadi kazdemu skakat do studni tak pojdete?Lebo cipovanie daleko od tohto zakona nema...Keby si kazdy otvoril usta a prejavil nazor nemuseli nam nikdy srat na hlavu! Same pochody vidim v telke,raz za zivot raz homosexuali a neviem co este.Ale najdolezitejsi pochod PROTI CIPOVANIU VSETKEHO ZIVEHO tak ten nema kto zorganizovat!!!Vzdy sa riesia len najmenej podstatne veci a ist pred vladu a vyjadrit svoj nazor a ukazat im,ze sa nebojime,ukazat im,ze zakonom porusuju ustavu.Oni by mali mat pokutu za protiustavny zakon a nie ludia,ktori nedaju cipovat!!!
Martin

#349

2013-09-28 22:35

Ano spomínané zákony sú protiústavné a z toho vyplýva NEČIPOVAŤ !!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#350

2013-09-29 16:51

Som invalidná dôchodkyňa,žijem sama.Na dedine žiť bez psa by som sa bála...mačka je zase tvor,pri ktorom sa necítim tak sama.Vôbec neviem,čo a ako mám spraviť-nemám zvieratá ako dopraviť k veterinárovi,iba ak autobusom.Viete si predstaviť,že ba som o palici vliekla dvoch psov a mačku do najbližšieho mesta(30 km),kde mám priamy spoj?