Maturita pouze pro gymnázia

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Maturita pouze pro gymnázia

Filip :D

#1 Tvůrce je asi trochu idiot

2015-05-05 21:54

Mohu poprosit o vysvětlení vytvoření téhle petice? Většina gymnazistů je daleko hůř vzdělaná než odborně studovaný člověk, který věděl co chce dělat a tak se nemusel učit další všeobecné věci :D

:)

#2 Re: Tvůrce je asi trochu idiot

2015-05-05 22:19

#1: Filip :D - Tvůrce je asi trochu idiot 

 O té vzdělanosti bych trochu pomlčel. Gymnázium je správná volba pro ty, kteří chtějí své vzdělávání zakončit vysokoškolským studiem. Myslím (spíše doufám), že autor tuto petici vytvořil pouze ze satirických důvodů, a to v reakci právě na takové příspěvky, jako máte Vy.


Nepřihlášený uživatel

#3 Prestiž gymnázií upadá...

2015-05-06 06:46

 

 Promiňte, ale v dnešní době už se na gymnázium hlásí drtivá většina lidí, která se nemůže rozhodnout, co chce v životě dělat... To, že jsou stále "elita národa", jim je vštěpováno až na gymnáziu, ale gymnázium samotné už prostě nemá takovou prestiž jako dřív.
Ne, nejsem gymnazistka, ale znám víc než dost lidí, kteří změnili svoji osobu na mnohem namyšlenější verzi poté, co začali studovat gymnázium. (Což mi přijde dost smutné)


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-05-06 08:01

no comment
Petr

#5 Lol to snad ne...

2015-05-06 08:14

Co to je za debilitu ? Já jsem studoval střední počítačovou školu a tadyhle ti vaši gymnaziszi letěli z VUT Fakulty informatiky jako první. Nemají žádný základ v programování, v technice akorát si myslej, že jsou něco víc :D tak jen oni můžou mít maturitu ne :D :D

Ela

#6 Re: Prestiž gymnázií upadá...

2015-05-06 09:12

#3: - Prestiž gymnázií upadá... 

 Netvrdím, že to tak platí ve všech případech, ale rozhodně si nemyslím, že na gymnázia chodí lidé, kteří "nevědí co chtějí a tak se musí učit všeobecné věci". Ze které školy by se pak studenti hlásili na medicíny, farmacii, další obory, které vyžadují komplexnější vzdělání? Medik musí ovládat biologii, fyziku, chemii, ale i psychologii a filosofii a další věci. Pozor s takovými tvrzeními, protože jsou povolání, které prostě přes gympl musí, a naše společnost by se bez nich neobešla.

Studuji na gymnáziu, vím, proč tu jsem, a ne - není to medicína. Nesouhlasím s touto peticí, ale nesouhlasím ani s těmito názory. Také vyšší úroveň maturity pro gymnázia je blbost, nehledě na to, že jeden neúspěšný pokus o úrovně už tu byl. Maturita je v dnešní době vstupenkou na VŠ, a je jedno, jestli jde uchazeč z průmky, gymplu, nebo ekonomky. Tak proč by to gympláci měli mít těžší je proto, že studují "těžší" školu? Státní maturita byla od toho, aby to bylo pro všechny stejný a ten papír měl všude stejnou hodnotu. Pokud chceme zavádět úrovně pro různé typy škol, můžeme se vrátit k původnímu systému. CERMAT už by měl přijít k rozumu...

Tyna

#7 Tohle je myšleno vážně???

2015-05-06 09:33

Dělnící s maturitou, opravdu? :D Jsem na jazykově zaměřené ekonomce a to, že nemám fyziku a chemii jako inteligentní elita národa z gymnázií,  mi nedodává pocit méněcennosti. :D Jsem maturant a včerješí slavný didaktický test z češtiny jsem zvládla lépe, než spousta mých kamarádů z gymplů. Doufám, že je to jenom vtip... jinak jsou v téhle republice vážně převážně jen idioti.

..

#8 Re: Re: Prestiž gymnázií upadá...

2015-05-06 09:48

#6: Ela - Re: Prestiž gymnázií upadá... 

 Kdo by šel na medicínu? Třeba ti, co studují na zdravotních školách? A farmacie, co třeba lidi z chemické, kteří to zvládají mnohem líp, než studenti gymnázia. Psychologii máme i my na ekonomické střední. Tento předmět se na gymplech moc neučí. Pro většinu oborů na VŠ existuje stejný nebo podobný obor na odborných středních.

Například můj bratr studoval strojírenství. Po maturitě si našel práci a dálkově studoval VUT. Po 2 semetrech odešel, protože se musel všechno od znova kvůli lidem z gymplu, kteří stejně zkoušky nezvládli a odešli.

 

Miška

#9 Re: Tvůrce je asi trochu idiot

2015-05-06 10:25

#1: Filip :D - Tvůrce je asi trochu idiot 

 Naprosto souhlasím! Hlavně, když nějaký gympláček nedá vysokou školu, končí teda s všeobecnými znalostmi, který využije tak možná jako prodavač v penny, protože bez zaměření dobrou práci nenajde.

Míša

#10 aRe: Lol to snad ne...

2015-05-06 10:31

#5: Petr - Lol to snad ne... 

 Taky znám jednoho co z VUT hned vyletěl.. Gympl je jen těžší základka, žádní géniové! 

Ed.

#11

2015-05-06 11:33

Můj názor je, že gymnazisté jsou zbytečnější, než lidé z odborných škol. Na gympl se hlásí většina lidí, co ani neví, co vlastně chtějí v životě dělat. Odborné školy jsou alespoň se zamřením. Takže povyšování gymnazistů je naprosto směšné. Nemůžou se dělat rozdíly mezi gymnáziem a například obchodní akademií podle typu školy. Na akademiích jsou často o hodně chytřejší studenti než na gymnáziu. Takže ten, kdo vytvořil tuto petici by se měl stydět.  A chcete další věc? Jelikož letos maturuji, a chodím na obchodní akademii, tak máme o jeden maturitní předmět víc, než gympl. A to praktickou zkoušku z účetnictví, kde se ukáže co jsme se za čtyry roky naučily. Když je gympl tak úžasnej, proč něco takového taky nemají? Asi proto, že to jsou mazánci učitelů ;) 

To je snad jedno

#12

2015-05-06 13:21

 Po základce jsme šli 2 na průmku a 2 na gimnázium a často jsme si srovnávali co se učíme. V matice jsme na průmce skončili asi o 3 látky dále, takže matika gimnázia taky není to, co každý opěvuje. My měli odborné předměty, oni všeobecné. Takže když jsme šli na VŠ dle našeho výběru, my už dávno základy měli a šli jsme celkem na pohodu. Oni maj od všeho něco, ale z toho na své VŠ využijí tak 20% max.

opel

#13 Re: Re: Tvůrce je asi trochu idiot

2015-05-06 13:21

#2: :) - Re: Tvůrce je asi trochu idiot 

 Okey... Tak berme, že jsou gympláci vzdělanější, ale bez praxe, takže bezcenní ;) A v dnešní době se plno děcek se SOŠe hlásí na VŠ :) viz. já :)

Maturant 2013

#14

2015-05-06 15:57

Já jako bývalý student jednoho pražského gymnázia si dovolím oponovat. Za 1. každé gymnázium má rozdílnou kvalitu, tedy některé průmyslovky, obchodky apod. mají určitě srovnatelnou, nebo dokonce i lepší kvalitu než některá gymnázia, zejména pak třeba mnohé soukromého typu. Za 2. ubírat právo lidem, kteří se dostali na základě absolvování studia na některé z těch negymnaziálních oborů, či dokonce učňovských oborů s maturitou, je hloupé, nerozvážné a především dětinské, což v kontextu toho, že maturita je zkouškou z dospělosti, je poněkud mimo. :) Nevím a nemůžu vědět, jak náročné je absolvování jiného středoškolského oboru, či předmětů na něm, a zda to dokonce nebylo náročnější než u mě na gymplu, to samé si dovolím říct i o autorovi petice. Prosím vás, lidi, kteří maturujete, nekádrujte a nedopouštějte se podobných nesmyslných soudů... V budoucnu by vás to mohlo pěkně mrzet!

S pozdravem a přáním mnoha úspěchů v zakončení vašeho studia.

Marek :)

MUDr. Štolplíková

#15

2015-05-06 16:34

To myslíte vážně? Všechny střední školy, kromě gymnázií jsou určené pro "dělníky"? Tímto bych chtěla říct, že odborné školy se zaměřují určitým směrem, proto mají tzv. praktické maturity, o kterých gympláci s "tolik náročným učivem" nemůžou mít ani páru. Tato petice je naprosto nesmyslná dle výše zmíněného názoru. Něco jiného by bylo, kdyby petice byla za "Přizpůsobení maturit každé škole, dle oboru vzdělávání".

letec

#16

2015-05-06 17:00

Lidi nevím co se tu všude děje maturovali jsme stejně jako ti před nama minulej rok a tady takovy haloo kvůli tomu??? Normálně sem maturoval z matiky i ajiny + praktická + obhajoba maturitní práce a ústní ještě budou a tak podobně to mělo několik set tisíc lidí před nama takže nevím co se kdo naváží do koho a kvůli čemu úplný hovna se tu řeší jestli je lepší ten nebo tamten tos to je moooc tady :D

Megamysl

#17

2015-05-06 21:33

Nevím zda je to vtip na ty předešlé petice a tak, ale lidi, přece nejste tak retardovaní? Gymnazia a něco víc? :-D Nenechte se vysmát. Znám tolik lidí z gymplu co umí úplný kuloví. Uměji se našprtat to jo, ale pokud mají říci něco vlastními slovy či dokonce přemýšlet, tak to nezvládnout :-D A co si pamatuju já, když jsem maturoval(3 roky zpět) tak si všichni kuchaři atd.. nestěžovali a ještě se chlubili, že měli nad 90 % z matiky a češtiny a to neměli ani někteří lidi co se zabívali matikou 4 rokyn a střední :-D Což mě tak stále napadá ,že asi jim někdo musel pomáhat těm kuchařům, ale to je jedno. Pokud jste tak tupí, že se nedokážete naučit na matiku pár vzorečků(na tu středoškolskou jich je fakt málo) a nebo dát nagličtinu z fleku(chápu pro neangličtináře, ale v dnešn ídobě, kd oenumí naglicky že?) popřípadě češtinu, tak jste promiňte, ale vážně retardovaní a k maturitě radši ani nechoďte. Žádat o tohle je jen potupa pro vás a vaši rodinu. Já osobně jsem na matiku levej, ale dal jsem si ji na maturitu, protože mám rád, když mám věci těžší a můžu dokázat, že na to mám... ale tohle fňukání... běžte cucat mámě mlíko z kozy. Já na střední celé 4 roky prospal a na češtinu jsem se ani nepodíval a měl jsem 87 % či tak nějak.. 8 tam byla :-D na začátku. A překlepy omluvte.. píšu tak rychle, že občas jeden prst předběhne jiný :-D

 
 
Metroman

#18

2015-05-06 21:50

Tato parodie, tento vtip je nanejvíš zahambující. Ale přeci každý má dnes právo se vyjádřiti jakkoli byť i takto slabomyslně. Maturity jen pro gymnázia :D. Gymply jsou pro ty jež se nemohou rozhodnouti kam bude směřovat jejich život. Tedy ve valné většině případů. Přeci jen se nezaměřují na žádné konkrétní učiva a tak nemají žádné praktické využití. Pokud tedy gymplák nejde na výšku, musí se nějak naučit určitý obor. A nějak následně uplatnit znalosti, které nejsou jen povrchové, podobně jako Megamyslovy :D. A pokud nemáte supermozek, či superschopnosti jako já, budete si kydat máslo na hlavu za takové "petice". Doufám, že se v tu najde více inteligentních, přemýšlivých lidí. Maturita je na odborných školách třeba, kdo jiný by mi pomáhal bojovat s Megamyslem, když ne zruční odborníci s maturitou?

PS: Sklapni Megamysle, sám neumíš pořádně psát a stejně kecáš. Vyděl jsem tvůj maturitní test, ale 87 to nebylo. Osmička tam byla, ale byla samotná :D :P

Megamysl

#19

2015-05-06 21:56

Oh Metromane. Tys tu tak chyběl. Ale jsme rád ,že přiznáváš svojí prohru nebo aspoŇ porážky, když potřebuješ pomoct od obyčejných lidí. A mé znalosti jen povrchové? Vždy tě porazím! Možná párkrát remíza, ale to jsem byl hodnej a to se často nestává! Ale aspoň, že se mnou tentokrát souhlasíš, avšak MetroCITY bude jednou mé a já jim ty maturity změním, abych z nic hbyly hlupáci jak si sami přejí a neměli pak šanci mi vzdorovat a vymýšlet si hlouposti. Čím hloupější přece budou, tím lépe budou poslouchat! Hahahahha!

 
 
Metroman

#20

2015-05-06 22:06

Megamysle, kde žiješ? Pořád vybuchuješ, padáš, prohráváš a nikdo tě nemá rád :P. Tvoje hračky jsou jak pro děti. Nikdy nejsou dotažené do konce, jsou jen konceptem. A pomoc od obyčejných lidí je zcela zásadní. Kdo myslíš, že mi navrhne sochu tak aby nespadla, když ne někdo ze stavárny s maturitou? Kdo by opravoval rozvodné sítě, když tě do jedné z nich hodím ať se trochu opálíš? Kdy by stavěl silnice, když tě jimi provrtám? Souhlasit s tebou? Ha, nikdy! Lidé z MetroCity nejsou těmi, kdo založil tuto petici, je za tím jen jeden nepříliž obdařený člověk, musí být, když toto zveřejňuje. Vlastně bych se vůbec nedivil, kdyby to byl jeden z tvých podlých, zvrácených plánů! Čti má slova Megamysle: I tentokráte tě dostanu! Tento "vtip" ti neprojde a lidé z tohoto města budou moci svobodně maturovat, dle svého přání a schopností! Neboj se MetroCity, maturity jistě zůstanou, tam kde jsou.

Megamysl

#21

2015-05-06 22:16

Hračky?! Konceptem?! Mé hračky jsou dokonalé a vždy dokončené! Můžeš se zeptat poskoka, který mi s tím vším pomáhá! A Kdo by ti stavěl sochu? Takovému náfukovi! Lidé to moc dobře vědí ,že jsi jen velký náfuka a nikdo nic opravovat nemusí, protože to vše je vždy v plánu! Pomaličku si tě zpracovávám. Ty totiž vůbec nevíš mojí taktiku, ale já tvoji už znám velmi dobře. Příjde čas, kdy tě nadobro zníčím a MetroCITY bude mé! Jen MÉ!!! A můj nápad? Mohlo mě to napadnout. Špatný nápad to není, jak jsem již řekl ,čím hloupější budou, tím lépe. Ono nebude na škodu, když kuchař nebude umět kvůli nesplnění maturity ani spočítat kolik čeho potřebuje a vlastně si to ani sám nebude umět napsat či přečíst návod na přípravu. Budou si totiž muset chodit pro rady ke mě a budou mě zbožňovat, protože budu jejich jeden velký a úžasný mozek a ten nejlepš ístarosta města, kterého kdy měli! Ale ty Čti slova má Metromane: MAturity se změní a lidé budou hloupější a tebe už mít rádi nebudou! Takže žádná socha, žádné opravování rozvodných sítí ani silnic! Hahahaha!

 
 
Poskok

#22

2015-05-06 22:25

Krásně jste to napsal, Pane. Jen mu dejte! Naše hračky, nejsou vůbec hračkami, ale brutálními a smrtícími stroji superzkázy. Muhahaha. Metroman proti vám nemá nejmenší šanci, Pane a lidé MetroCity si toho brzy všimnou až bude nadobro zničen. Váš plán s maturitami běží přesně podle plánu, Pane. Nasadil jsem Jidáše a Havrana, jak jste mne žádal, Pane. Výsledky předčily všechny očekávání! Lidé se bouří a již brzy se sami odevzdají do vašich dlouhých, tenoučkých rukou a budou žádat a vaši moudrost, Pane. Maturity by měli být totálně nepřístupné, jen ať je víc hloupých, více poddaných. Nakonec Metromana budou nenávidět za jeho přemrštěné požadavky na školstvý a znalosti a sami ho vydají. Již brzy váš plán přinese ovoce, Pane. A pak tu bodou jen vaše sochy a vaše silnice, Pane. Muhahaha.

Roxanne Ritchi

#23

2015-05-06 22:32

Přeji vám krásný den v krásném městě při petici o Maturity jen pro Gymnázia. Říkáte si asi, že na tom není nic zvláštního, studenti chtějí svá prává, ale kdo by čekal ,že se do této petice zapojí i zlotřilý Megamysl, který jak se zdá vše vymyslel, jak Poskok nyní prozradil, ale také se do ní zapojil i úžasný muž se srdem jako oceán ležící v ještě větším oceánu. Už léta nás střeží svým super zrakem, zahcraňuje svojí supersilou a objímá svým super srdcem. Tento muž se opět zastává občanů Metrocity a nehodlá je ponechat na pospas MEgamyslovi. Metroman by totiž nikdy nedopustil, aby Megamyslovi prošel byť jen sebemenší plán na poškození obyvatel tohoto skvělého města! Sledujte nadále s námi tuto situaci živě. Z místa petice se vám živě hlásí Roxanne Ritchi!

 
 
Metroman

#24

2015-05-06 22:41

Takže si plánuješ kdy s tebou praštím tam a kdy zas semhle, Megamysle? Proč ne. Dokud s tebou budu vymetat podlahu, ničit tvoje "brutální a smrtící stroje superzkázy", to jako vážně? :D, tak budu spokojen. A stejně tak budou spokojeni i občané a maturanti, protože se jim dostane slušného vzdělání i maturity, kterou tak zoufale potřebují v dnešním světě. Bohužel pro tebe, takovýto slabý impuls nestačí na zmagoření maturantů. Jidáš ani havran je přeci nezastraší. Oni si jistě posipou hlavy popelem a příště se vynasnaží lépe a ať již budeš psát cokoli, vymýšlet jakékoli lsti, nikdy je nedostaneš. Protože já, Metroman, je před tvými hračkami i tvou zlou velkou hlavou vždy ochráním a lidé jako krásná Roxanne je vždy udrží na správné straně barikády. Ty ani tvůj poskot nemáte v MetroCity pražádný vliv! Ani na lidi, ani na maturity! A jen tak propo, za tebou by pro radu nepřišla ani akvarijní rybka, kdyby zapomněla jak dýchat :P

Megamysl

#25

2015-05-06 22:49

Poskoku! Právě jsi vyzradil všechny naše tajné plány! Kolikrát ti mám říkat, aby sis dával pozor na to, co vlastně říkáš?! TeĎ všichni vědí, že v tom mám své dlouhé, tenké prsty a že to vše bylo z mé úžasné hlavy!

 

Vše je plánované Metromane. Nechávám tě vyhrát, aby jsi mě v rozhodující bitvě podcenil a já mohl zvítězit! A ať už je ten impuls slabý či silný. Postačí to k základní nespokojenosti studentů jak těch nyní maturujících, tak i těch budoucích a každým rokem to budou zkoušet další a další a jednou... jedno use to povede a nikdo ti nebude mít jak postavit sochu a ba dokonce ani co uvařit! A i kdyby mohli, tak jim to nedovolím, protože jim budu vládnout já a jen já! Lidé jsou jen slepí a určitě jim nějákým způsobem ovládáš jejich mysl a já příjdu na to jak. Roxanne, jak můžeš být proti mě. Vždyť to sama musíš vidět, že je MEtroman ten špatný. Mučí ty nebohé studenty, nutí je se učit, nutí je biflovat a neužívat si někde venku na párty s kamarády! Copak tohle by dělal někdo s dobrýmiu úmysly? Ne! Tohle dělají jen špatní lidé! Metroman jim chce odebrat svobodu, já jim ji chci dát.. tím ,že jim budu vládnout samozřejmě.. ale budou svobodní a budou si moct zvolit co jen budou chtít.