Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

#14301 Re: Re: Re: Pavel Šafr napsal text, který by si měla přečíst uvozhřená česká prasata

2017-08-08 11:58

#14298: - Re: Re: Pavel Šafr napsal text, který by si měla přečíst uvozhřená česká prasata 

 Je to blbec. Ale ušetřil mi čas. Teď už ty jeho slinty nemusím prošťourávat klacíčkem, jestli tam náhodou není schovaný nějaký nápad.

Podle analytika z Ron Paul Institute není Donald Trump funkčním prezidentem

#14302 Podle analytika z Ron Paul Institute není Donald Trump funkčním prezidentem

2017-08-09 06:11

VIDEO: Podle analytika z Ron Paul Institute není Donald Trump funkčním prezidentem. Bojuje proti kongresu i vlastní straně. Rex Tillerson chce nadále hledat cesty ke spolupráci s Ruskem, navzdory kongresu! Atlantic Council řídí protiruskou kolonu! [CZ Titulky]

Americký kongres uchvátil zahraniční politiku a rozhodování o ní. Tak lze stručně zhodnotit stav a situaci po naprosto drtivém a jednoznačném hlasování obou komor amerického kongresu o ruských sankcích. Kromě toho schválil kongres i zákon, který prezidentovi zabraňuje výkon jeho exekutivní funkce ve vztahu k uvolňování sankcí, což je podle Donalda Trumpa v rozporu s americkou ústavou. Bílý dům zvažuje, že se obrátí na Nejvyšší soud, aby tuto část zákona přijatého kongresem zrušil. Nicméně z vystoupení ministra zahraničí Rexe Tillersona ve videu nahoře je patrné, že Trumpova vláda sklonila před kongresem hlavu. Tillerson jasně konstatuje, že tento sankční zákon proti Rusku Trumpova vláda nepodporuje. To je naprosto zjevný rozkol mezi Bílým domem a Kongresem.

http://www.aeronet.cz 

Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Daniel Herman!

#14303 Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Daniel Herman!

2017-08-09 06:13

VIDEO: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Daniel Herman! My po nich chlebem, oni po nás kamenem!

     Pravda, není to až tak stoprocentně výstižné, nicméně se pokusím vystihnout smysl tohoto rčení. Ten spočívá hlavně některými lidmi lživě  proklamovaných „přátelských vztazích“k Německému landsmančaftu. Na AENews byla rozvedena debata na ožehavé téma a z něho vyplývající  nebezpečné problémy a následky, kterou mohou pro nás, jako stát, v nejbližší době nastat.

     Jak uvádí AENews [1], server Parlamentní listy.cz uveřejnil informaci, že zemský soud v Mnichově (SNR) zrušil změny  stanov Sudetoněmeckého landsmančaftu z února loňského roku, kterým se sdružení vzdávalo majetkových nároků v ČR s ohledem na odsun Němců po II. sv. válce z Československa na základě dohod vítězných mocností z Postupimi. To znamená, že příslušníci landsmančaftu si mohou znovu nárokovat své požadavky na všechno, co jim bylo po válce, na základě Benešových dekretů, zabaveno. To je jedna stránka věci, která by mohla s největší pravděpodobností způsobit fatální následky pro občany, žijící na území dříve osídlených Němci.

V intencích těchto skutečností pro nás vyplývá alarmující poznatek, že  z majetkoprávního hlediska jde o velmi závažnou záležitost, kterou ale k naší nelibosti a jistě za nesouhlasu většiny občanů významně  podporují některé politické osobnosti. Jde především o členy KDU-ČSL alias Lidovce pány Hermana a Bělobrádka, potažmo členy současné vlády ČR, kteří se naprosto bezskrupulozně, bezcharakterně a vlastizrádně vnucují, vtírají či podbízejí do přízně sudetoněmeckému Landsmančaftu, potažmo jejímu představiteli, krajně nesympatickému, falešnému,  sádelnatému žoku Herr Posseltovi. To jsou fakta.

http://www.aeronet.cz 

Savčenková“ a její obrat proti ukrajinské juntě. Varovala dokonce i prezidenta Zemana

#14304 Savčenková“ a její obrat proti ukrajinské juntě. Varovala dokonce i prezidenta Zemana

2017-08-09 06:17

Podivný případ „Savčenková“ a její obrat proti ukrajinské juntě. Varovala dokonce i prezidenta Zemana, že Česko kvůli Sudetům čeká stejný osud jako Ukrajinu, která přišla o Krym. Proč nenávidí „židáky“ a proč od ní dávají všichni ruce pryč?

Všichni si vzpomínáme, jak ukrajinská pilotka Naďa Savčenková, která byla v Rusku odsouzena za vraždu ruských novinářů na Ukrajině, byla nakonec vyměněna za dva zadržené ruské vojáky na Donbasu. Výměna nebyla nijak překvapivá, dopředu se s tím v podstatě počítalo. Jenže to hlavní překvapení přišlo až po návratu Savčenkové na Ukrajinu. Prezident Petro Porošenko ji nejprve vyznamenal jako hrdinku a jako členka Rady Evropy měla našlápnuto ke slibné kariéře v rámci nejen Ukrajiny, ale i Evropské unie. Po svém návratu na Ukrajinu se však začala chovat velmi podivně. Nejprve vyzvala k normalizaci vztahů s Ruskem a vzápětí k dialogu s povstalci na východě Ukrajiny. S těmi dojednala dokonce v Doněcku propuštění několika ukrajinských vojáků. Na rozdíl od kyjevské vlády se Savčenková nezdráhá vyjednávat s Doněckou a Luhanskou republikou a za tento svůj přístup draze zaplatila.

http://www.aeronet.cz 

Kecy podvod na všem sou domluveni jde tu jen o islamizaci Evropy

#14305 Druhá strana chce válku, spolupráce s Ruskem je to poslední, co by americký kongres chtěl!

2017-08-09 06:20

VIDEO: Paul Craig Roberts varoval Rusko, aby se probudilo a přestalo žít bludem o normalizaci vztahů s USA. Druhá strana chce válku, spolupráce s Ruskem je to poslední, co by americký kongres chtěl! [CZ Titulky]

Paul Craig Roberts, bývalý náměstek a poradce amerického ministra financí ve vládě Ronalda Reagana, který je předsedou Institutu pro politickou ekonomii, poskytl minulý týden zásadní rozhovor americké pobočce ruské televize RT, ve kterém varoval Rusko před bludem, za kterým se v poslední době ruská administrativa hnala v naději na normalizaci vztahů s USA pod vládou Donalda Trumpa. Roberts varoval Rusko, aby se probudilo a pochopilo, že v americkém kongresu není už nikdo, kdo by chtěl normalizaci vztahů s Ruskem a sankční zákon proti Rusku, který kongres přijal před 2 týdny téměř jednomyslně, navíc odebral americkému prezidentovi právo na rušení již přijatých sankcí proti Rusku. Jinými slovy, Donald Trump je ve vztahu normalizace vztahů s Ruskem už definitivně odepsán, protože americký kongres dovolí Trumpovi jen takovou spolupráci s Ruskem, která bude vyhovovat americkému vojensko-bezpečnostnímu komplexu a také americké energetické lobby.

http://www.aeronet.cz 


Nepřihlášený uživatel

#14306 Re: Nedejme se !!!

2017-08-09 08:57

Islám

#14307 Re: Re: Nedejme se !!!

2017-08-09 09:22


Nepřihlášený uživatel

#14308

2017-08-09 10:18

Aniž by se co řeklo, je tu WW III. Asymetrická. S koránem. 


Nepřihlášený uživatel

#14309 BUDE CELOSVĚTOVÁ VÁLKA ALE NE S RUSKEM ALE Z ISLÁMEM

2017-08-09 11:08

#14308: -  WW3 zionism vs islam albert pike

 přesně tak podle citatu alberta pika a pak otroctvi NWO s rfid čipem v ruce


Nepřihlášený uživatel

#14310 Re: Re: Pavel Šafr napsal text, který by si měla přečíst uvozhřená česká prasata

2017-08-10 06:16

#14297: - Re: Pavel Šafr napsal text, který by si měla přečíst uvozhřená česká prasata 

     Kocourkov je,  když už je to tak zdegenerované, že  všude prosvítá nefunkčnost. Můžete jen frustrovaně přihlížet,  jak vyměňují neopotřebované  trubky za horší a tak.

     Hulvátov  je Kocourkov na JIPce  tajné policie.  Na každém kroku zakopáváte  o nekompetentní vulgární fízly v civilu.

      Konkrétní příklady?  Těch by se našlo. Raději nemluvit.

RFIDČIPova totalita selže většina lidí už poznala pravou hodnotu falešných peněz hracích

#14311 Re: BUDE CELOSVĚTOVÁ VÁLKA ALE NE S RUSKEM ALE Z ISLÁMEM

2017-08-10 06:30

#14309: - BUDE CELOSVĚTOVÁ VÁLKA ALE NE S RUSKEM ALE Z ISLÁMEM  

 RFIDČIP už je k hovnu lidi si uvědomili hodnotu falešných peněz žádné hodnoty tak že zase plán nevyjde Elity sou blbý jak trubky od WC :-D :-D vlastně vše co člověk potřebuje má od Boha a Bůh jim vždy dá kupovat a prodavat nemusí stačí se podívat okolo sebe tolik jídla a všeho ne ty splašky s Penny,Lidlu,Obchodu ty sračky prej české jen u nás pěkný podvod já co koupím za ovoce a zeleninu a co je od EU vyhazuji co pochází z Německa,Francie,Marokka,atd GMO ať si žerou sami 

100% důkaz z vládních zdrojů na to, co mají v úmyslu učinit do roku 2025 s mikročipem technologie, důkaz je nesporný ...VICE-1984 Versus 2025 - Přísně tajné vládní agenda pro globální zotročení plánu

VICE-Dokumnety Agendy jak ovládat mysl člověku

Samozřejmě, jako se všemi zařízeními pro sledování soukromí-napadat, vláda bude tvrdit, že sledování vás je "pro vaše dobro."

Z.Janovo 12-13 

Můžete očekávat, že Z.JANOVO-RFID čip implantovat na paži, také obsahuje celou anamnézu. Takže pokaždé, když projít blízko RFID čtečkou při kontrolované vládou objektu (letiště, školy, mezistátních mýtného a podobně), celá vaše anamnéza lze snímat a hodnocena z různých metrik. V kombinaci s analýzu krve čipových implantátů to by dát vynucování zdravotnické orgány způsob, jak najít a zatknout "nebezpečné" lidí - například lidí, kteří nejsou berou dost antidepresiva, např. Nebo lidé, kteří vykazují známky konzumace bylinných přípravků.

Všichni tito lidé mohli by vypátrat, zatčen a pak nuceni konzumovat léky před tím, než jsou uvolněny zpět do veřejnosti.

Prej boj proti IS kdyby vůbec existoval

#14313 40zemi EU dotuji islamizaci Evropy a ono se tu mluví o boji proti Fake teroris

2017-08-10 07:33

John McCain byl diagnostikován s rakovinou mozku. Agresivní glioblastom pro 80-letého senátora může být fatální. Rodina zvažuje chemoterapii i ozařování

IS řízením USA,Pakistanem,Turky,S.Arabia-Emiraty,Irákem,a 40zeměmi EU aji ČR 

Americký senátor John McCain patří do skupiny tzv. neoconů a válečných jestřábů americké zahraniční politiky. Velmi mnoho lidí na alternativě uvítalo zprávu o McCainově nové rakovině s nadšením. Je považován spolu s Victorií Nuland, bývalou náměstkyní ministra zahraničí USA Johna Kerryho, za hlavního architekta kyjevského Majdanu a plánu na odtržení Ukrajiny z vlivu Ruské federace. Stejně tak je obviňován z navazování styků a z přípravy vzniku Islámského státu, který vzešel z bývalých povstaleckých jednotek Free Syrian Army (FSA) ve válkou rozvrácené Sýrii. V roce 2013 se sešel v Sýrii dokonce s budoucím šéfem ISILu Abu Bakr al-Baghdádím a jeho pobočníky, tehdy to ještě byli členové FSA. Uniklé fotografie z jeho schůzky s pozdějšími předáky Islámského státu obletěly svět, především pak na alternativě, na mainstreamu už mnohem méně. John McCain je v mnoha ohledech spatřován jako nejsilnější figura tzv. amerického Deep State, zákulisní moci ve Washingtonu.

http://www.aeronet.cz 

VICE-vytvoření "ISIS ".

Zakázaná pravda McCaina pšt tajné 

VICE-Zakázaná pravda


Nepřihlášený uživatel

#14314 Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Daniel Herman

2017-08-10 09:56

Volím SPD
Nepřihlášený uživatel

#14315 Re: Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Daniel He

2017-08-10 12:44

#14314: - Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Daniel Herman 

 Já už teď je nevolim odpad Hermana a Belobratka a celou tu pakaš KDU-ČSL špíny nevolim volím SPD 


Nepřihlášený uživatel

#14316 Re: Re: Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Danie

2017-08-11 07:51

#14315: Volím SPD - Re: Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Daniel He 

 

 SPD 

Němci mají taky SPD. Tomu šéfuje nějaký Shultze.  Nebo Schulz. Tak nějak.   

Syn policisty dvakrát propadl, chlastal, dvacet let seděl v bruseli.  Mimořádka na pochodu.

 


Nepřihlášený uživatel

#14317 Re: Re: Proč to v Japonsku jde, a v Evropě ne

2017-08-11 11:17

#14312: ANTIHOAX - Re: Proč to v Japonsku jde, a v Evropě ne 

 Rozumím. Nájezdníci z Afriky jsou hoax.


Nepřihlášený uživatel

#14318 Re: Re: Re: Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a D

2017-08-12 17:32

#14316: - Re: Re: Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a Danie 

 Martin Schulz  je ale ještě jeden. Brilantní publicista. Svého času  byl zástupcem ředitele českého vysílání Svobodné Evropy. Skoro to vypadá, že si Němci ty dva nějak spojili.

      


Nepřihlášený uživatel

#14319 Re: Re: Re: Re: Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek

2017-08-12 17:40

#14318: - Re: Re: Re: Re: Záběry ze Sudetoněmeckého sjezdu v Augsburgu, v hlavních rolích Pavel Bělobrádek a D 

      To je zápletka  jak do tragikomedie od Borata. S  Luisem de Funèsem.

Deep State kontroluje drogy, ropu a zbraně

#14320 Deep State kontroluje drogy, ropu a zbraně

2017-08-13 07:29

VIDEO: Státní senátor z Virginie natvrdo odhalil, jakou moc drží nad kongresem Deep State, oligarchové, George Soros a zbrojaři! Trump je ztracen? Tandemové řízení svazkové moci v USA a jeho kopie v západním světě. Máme se bát mocenského tenzoru a jeho vlivu na podzimní volby v ČR? [CZ Titulky]

Deep State kontroluje drogy, ropu a zbraně

Ve videu s českými titulky můžete slyšet přímo z úst senátora, na jakém principu tento Deep State profituje. Jsou to drogy, ropa a zbraně. Drogy jsou nutné pro běh lidí, ropa pro běh aut a strojů a zbraně pro běh válek.Tahle definice mi není neznámá, ale je to poprvé, kdy to takto slyším z úst amerického senátora, a navíc ještě republikána. Mluvit takto otevřeně o Deep State v USA byl před deseti nebo dvaceti lety zcela nemyslitelné. V rozhovoru zaznělo i jméno George Sorose a jeho klíčová úloha v americkém Deep State.

George Soros skrze své fondy a neziskovky rozvrací po celém světě jednotlivé státy, zažehuje v nich revoluce a v nastalém chaosu, v občanské válce a rozpadu potom za laciné peníze skupuje umírající fabriky, firmy, banky, protože v rozvrácené zemi nemají tyto firmy žádnou hodnotu. Jakmile jsou majetkové podíly převedeny, najednou se situace stabilizuje, do konfliktu vstupuje NATO a mezinárodní organizace a ceny podniků v zemi letí vzhůru. Tento scénář jsme viděli v zemích bývalé Jugoslávie, Madeleine Albright nakoupila podniky v Kosovu, mobilního operátora. Stejně tak Američané skupují teď na Ukrajině infrastrukturu.

http://www.aeronet.cz 

ČSSD se rozhodla hrát vabank, Chovanec dal povel do sněmovny k vydání Babiše k trestnímu stíhání

#14321 ČSSD se rozhodla hrát vabank, Chovanec dal povel do sněmovny k vydání Babiše k trestnímu stíhání

2017-08-13 07:33

ČSSD se rozhodla hrát vabank, Chovanec dal povel do sněmovny k vydání Babiše k trestnímu stíhání 2 měsíce před volbami! Všici kradnú, ale zavřít chtějí Andreje?

ČSSD se rozhodla k poslednímu zoufalému útoku

Ve chvíli, kdy ministrem vnitra je de facto pravděpodobný nový předseda ČSSD, i když i to se teprve ukáže, ve chvíli, kdy zbývají dva měsíce do voleb, tak dát povel policii ke stíhání předsedy koaliční strany, se kterou ČSSD vládne, je de facto vyhlášení války a spálení veškerých mostů. Je to vyslaný signál, že ČSSD už neuvažuje o koaliční spolupráci s hnutím ANO, ale nikomu asi není jasné, co jiného tím ČSSD získá. Pokud někdo uvažuje o tom, že ČSSD by vytvořila koalici v mnohabarevném slepenci s TOP09, ODS a ještě s nějakou stranou v parlamentu po volbách a tím by získali křehkou stojedničku, tak taková teorie je pouze z říše sci-fi, i když jak víme, Česko snese fšecko a v parlamentu nic není vyloučené. ČSSD zde spoléhá na to, že Andrej Babiš vyhraje s malým náskokem a současně nikdo s ním nebude chtít uzavřít koalici. Jenže takový kalkul, který už jednou nastal právě při volebním debaklu Jiřího Paroubka v roce 2010, který s ČSSD zvítězil ve volbách, ale pouze o dvě procenta před druhou ODS, že nakonec vládu sestavoval Petr Nečas, protože s Paroubkovo ČSSD nikdo tehdy nechtěl jít do koalice, nemusí nakonec vyjít.

http://www.aeronet.cz 

To snad není možný prodejné prasstitutky s ČSSD

#14322 Babiš vyzval, aby těžba zůstala v rukou státu, zatímco ČSSD je pro privatizaci.

2017-08-13 07:38

Jde po Babišovi lithiová lobby? Babiš vyzval, aby těžba zůstala v rukou státu, zatímco ČSSD je pro privatizaci. A najednou pár dní po jeho výzvě přichází ke slovu opět policejní plukovníci jako v roce 2013! Miliardář Dědek jde do politiky se STAN, hledá slušné lidi. Janeček také zakládá vlastní stranu. Léto dlouhých nožů na likvidaci Babiše?

Včerejší žádost krajského ředitelství pražské policie do poslanecké sněmovny, aby vydala Andreje Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo [1], má v pozadí jeden skrytý rozměr, který stojí za pozornost. Mnozí asi zaregistrovali, že Andrej Babiš se před několika málo dny vyslovil k tomu, aby těžba mamutích zásob lithia v severočeském Cínovci za bezmála 6 bilionů korun zůstala v dikci a v rukách českého státu [2]. ČSSD na to reagovala slovy, že s tím nesouhlasí, že státní podnik Diamo prý nemá technologické kapacity pro takovou těžbu, a proto bude lepší přenechat těžbu soukromé firmě, a to klidně i ze zahraničí. Stejný pohled sdílí i TOP09. Náhoda? Sbližování názorů ČSSD a TOP09 do případné koalice proti Babišovi po volbách?

Tento výrok Lidového domu k lithiu vyděsil mnoho voličů ČSSD, kteří nám napsali do redakce, proč Lidový dům dělá pravicovou politiku společně s TOP09, tzn. politiku, která povede k privatizaci zásob lithia a jeho těžby. Co to prý má znamenat? Na to mohu reagovat tak, že v ČSSD zřejmě existují určitá korupční lobbistická napojení na zahraniční těžaře, kteří se snaží skrze Lidový dům dostat k těžbě lithia a za tuto pomoc mohou přistát nějaké penízky v kapsách jednotlivců, ale i samotné strany, která čelí obrovské exekuci za 338 milionů korun v kauze Altner [3] a finanční injekce by se opravdu hodila, protože z výsledku voleb na podzim moc velký vývar asi do pokladny nebude.ZDROJ;Aeronet.cz 

Vlastenec

#14323 Východoevropané, negři pro naši dobu

2017-08-14 08:31

Až se zase bude někdo divit, proč Češi se svým minimálním počtem azylantů z Blízkého východu a Afriky každou chvíli řeší migrační krizi a projevují odpor k přistěhovalectví z těchto koutů světa, ať si vzpomene na poslední návrh Martina Schulze. Lídr německé sociální demokracie (SPD) oficiálně představil svůj manifest pro podzimní volby.

V desetibodovém seznamu jsou pro nás obzvláště zajímavé body 8. a 9. Osmý, věnovaný vývoji EU, slibuje, že pro SPD „bude prioritou boj proti nečisté soutěži skrze daňový dumping“, tedy že Východoevropané a vůbec ekonomičtí liberálové se mají rozloučit s bludnou představou, že růstu ekonomiky lze dosahovat i snižováním daní.

Devátý bod vzbudil v České republice větší rozruch, SPD v něm propojuje příští unijní rozpočet (o novém, platném pro léta 2020–2026, se začne vyjednávat příští rok) se „solidárním přijímáním uprchlíků. Takhle to dál nejde!“ (vykřičník je Schulzův). „Kdo kategoricky odmítá přijímání uprchlíků nebo provozuje daňový dumping a zničující závody ve snižování daní, chová se nesolidárně.“

SPD bude iniciovat navržení mechanismu, který kdykoliv jedna členská země bude uprchlíky akutně přetížena, umožní přesun uprchlíků do jiného členského státu. A kdo se bude vzpírat, ať počítá s nižšími dotacemi z evropských fondů.

Ono „Takhle to dál nejde!“ je šifra pro Visegrádskou skupinu, která se před dvěma lety ostentativně a poprvé od roku 1989 postavila celá najednou politickému přání Německa, které se do té doby považovalo za jejího politického patrona a poručníka v Unii. Schulz a další kritici našeho koutu Evropy mají pravdu v tom smyslu, že nedodržujeme pravidla, neboť podle platných pravidel byly naše státy přehlasovány na radě ministrů vnitra v září 2015, a přesto se výsledkem odmítají řídit. Lepší by bylo přijmout porážku a usilovat o změnu pravidel, tedy navrhnout zrušení většinového hlasování v této věci.

Nicméně ta dohoda z podzimu 2015, o niž jde Schulzovi, neměla šanci řešit problém ani tehdy – šlo o přerozdělení 160 tisíc žadatelů o azyl z Řecka a Itálie, přičemž tehdy za dva roky přišly ilegálně do EU skoro dva miliony běženců. Dodneška pak z oněch 160 tisíc bylo přerozděleno celkem dvanáct tisíc, tedy i do zemí západnějších než celé Německo. Celý slavný program se smrskl na jednoapůldenní množství lidí, kteří ve chvíli, kdy byl program vyhlašován, už týdny a měsíce překračovali hranici do Německa. České republice, která přijala slovy dvanáct lidí, jich bylo přiděleno 2600, což byla polovina šichty bavorských pohraničníků v oněch pohnutých dnech.

Obsese, s níž Schulz zmiňuje něco tak fakticky nicotného, musí mít nějaký důvod. Možné jsou dva, posuďte sami, který je horší.

První vysvětlení by bylo, že EU, její establishment, počítá s tím, že masivní přistěhovalectví do Evropy z jihu a jihovýchodu je dlouhodobý trend, že s ním nebude schopna, respektive ochotna nic seriózního dělat. A že se tu nejedná o těch několik tisíc duší přidělených Visegrádu na podzim 2015, ale minimálně o desítky, časem možná stovky tisíc v příštích migračních vlnách. Pak už by ale šlo o statisticky významné změny ve složení obyvatelstva a stát, který se vzdá práva kontrolovat tak zásadní otázku, se už nemá co nazývat státem.

Druhá varianta se mi vzhledem k tomu, že typický západoevropský politik nepřemýšlí dlouhodobě, ale řeší potíže způsobem, který v dohledné době vytvoří úplně jiné, nečekané problémy (euro, podpora zelených energií, arabské jaro), zdá pravděpodobnější.

Kritizovat Visegrád je dnes v těch dogmatičtějších částech západoevropského establishmentu politicky nejlevnější výmluva na potíže s globalizací, odvádění nespokojenosti mezi vlastními voliči do bezpečného kanálu. Neuvěřitelná slova Emmanuela Macrona z volební kampaně, že problém s Polskem a Maďarskem vyřeší do tří měsíců, neuvěřitelná vzhledem k tomu, že co se například u Polska předestírá jako nedemokratické změny, politizace soudů, tajných služeb nebo omezování svobody projevu v médiích, je ve Francii už dávno dosažený standard, mají dnes pokračování v prezidentových činech. Macron se z úřadu prezidenta snaží omezit jednotných trh především u služeb, nový návrh z Francie například žádá, aby u firmiček z jiných členských států, které budou chtít působit ve Francii (stavebnictví, doprava), uměl francouzsky už nejen předák, ale i jeho podřízení. Je to zjevná šikana. Vzniká podezření, které nemůžeme ani dokázat, ani rozptýlit, že smůla nás, „Východoevropanů“, je v tom, že máme stejnou barvu kůže a stejný náboženský základ, takže otíráním se o nás neriskuje západoevropský politik podezření z žádného z politických zločinů dneška, jakým je pochopitelně rasismus, ale třeba i tzv. islamofobie.

Angela Merkelová není pro středovýchodní Evropu se svým strnulým pohledem na svět žádná výhra, nicméně jako „Východoevropanka“ zmíněnými sklony netrpí. Schulz, vyrostlý na pomezí západního Německa, Belgie a Lucemburska, je jiný případ.


Nepřihlášený uživatel

#14324 Re: Východoevropané, negři pro naši dobu

2017-08-14 10:08


Nepřihlášený uživatel

#14325

2017-08-14 10:18

Schulz je bezohledný záškodnický  kretén, který surfuje na vlnách idiocie, které sám vytváří. Zábrany mu chybí proto, že ve skutečnosti vůbec nechápe, co činí. Tato jeho primární vlastnost je navíc posílena  úplnou absencí pocitu strachu.