ZA ZACHOVÁNÍ LEZECKÉ STĚNY ROŽNOV

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno ZA ZACHOVÁNÍ LEZECKÉ STĚNY ROŽNOV

Vladimír Malota
Nepřihlášený uživatel

#1

2012-04-06 22:08

Petice Za zachování lezecké stěny v Rožnově pod Radhoštěm a hlavně skutečná podpora města pro zachování této lezecké stěny je jednoznačně věc prospěšná všem.
Nejen pro děti a dorůstající mládež, ale snad ještě více pro snadnější výchovu jejich rodiči.
Domnívám se, že v konečném důsledku je lezecká stěna prospěšná samotné škole a zcela jistě i přímo městu.
Podpora veřejných sportovišť, kam lezecká stěna jistě spadá, je v současné době v programu drtivé většiny měst.
Nevidím důvod, proč by tomu tak nemělo být i v Rožnově pod Radhoštěm.


Nepřihlášený uživatel

#2

2012-04-07 00:58

Lezeckou stěnu je třeba zachovat. Udělám proto vše, co bude třeba.
Ing Jiří Brož, člen zastupitelstva města RpR

Nepřihlášený uživatel

#3

2012-04-07 09:04

Podpořte aktivitu občanů. Ať žije Havlova občanská společnost. Byznys není samospasitelný!

Nepřihlášený uživatel

#4

2012-04-07 09:53

Čím více bude škola a město vydávat na sportovní aktivity dětí tím méně vynaloží na potírání jejich kriminality.

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-04-07 12:12

Ráda chodím na lezeckou stěnu rožnov.Běžte si to sami vyzkoušet

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-04-07 13:24

Možná by autor petice mohl být konkrétnější a namísto mlhavé formulace "...vedení školy nevytváří podmínky slučitelné s provozem..." by měl uvést, o jaké podmínky se jedná. Je snad někdo, kdo chce lezeckou stěnu zrušit? Nebo jen vedení školy vyžaduje dodržování určitých podmínek provozu stěny?
Terri

#7 Podporuji!

2012-04-07 16:47

Petici jsem již poodepsala. Připojuji se ale k tomu, že by její obsah mohl být více konkrétní (v čem přesně tkví problém?). Myslím si, že lezecká stěna je dost dobrá věc...zejména vhodná pro mládež, která nemá na rožnovsku zrovna mnoho míst, kde by mohli chodit trávit volný čas a v něčem se zdokonalovat!
prizo

#8

2012-04-07 21:46

Podobný problém byl v OV, ZŠ na Nádražní ulici. Taky horolezecká stěna. Nakonec vše dobře dopadlo, ale je to jen o tom, že se musí chtít obě strany domluvit, aby neublížili třetím, kteří na to doplatí, a to jsou jejich děti. Maximálně by si měli dospělí uvědomit, že honba za ziskem jejich děti vůbec nezajímá, ale taková prima aktivita, jako je lezení po horolezeckých stěnách určitě ano.

Nepřihlášený uživatel

#9

2012-04-08 00:32

Škola se rozhodně lezeckou stěnu nechystá zrušit. Než petici podepíšete, doporučuji zjistit informace o celé věci právě ze strany školy.






Nepřihlášený uživatel

#10

2012-04-08 03:57

jedna z velice dobrých lezeckych stěn,byla by veliká ztráta kdyby se tahle stěna zrušila.

Nepřihlášený uživatel

#11

2012-04-08 09:40

Dobrý den,nemám přesné informace o tom co se děje, abych se mohl objektivně vyjádřit.Po získání informací od obou stran,Médi a Kokina se písemně vyjádřím.

Nepřihlášený uživatel

#12

2012-04-08 12:47

Přidávám svůj hlas k zachování využití umělé lezecké stěny u nás! Dle mého názoru přináší možnost dětem ze všech škol a města rozvíjet nejen své fyzické schopnoti, poznávat hranice svých možností, to jak fugují zákony fyziky v praxi. Tato stěna skýtá možnosti prakticky si sáhnout na to, co se děti učí v lavicích a pocítit na vlastní kůži jak fnugují univerzální zákony. Moje tři děti dříve aktivně navštěvovaly kroužek,i když nejsou žáky školy 5.Květen. Také jsme ze svých prostředků sponzorovali klub. Bylo úžasné sledovat děti jak se sžívaly se svým tělem, jak se vyvíjela schopnost propojovat své fyzické možnosti, jak se učí kreativitě a spolupráci navzájem. Tato aktivita bez jakýchkoli pochyb rozvíjí vzájemné vztahy mezi dětmi různých věkových kategorií! Zvyšuje u dětí vědomí vlastní odpovědnosti ke svěřeným úkolům. Děcka musí opravdu držet lano kamarádovi aby nespadl, uvědomují si tak své místo, užitečnost a odpovědnost. Zvláště v dnešní době je důležité podpořit každou aktivitu, která prakticky podporuje rozvoj vzájemných vztahů napříč společností. Myslím, že by bylo krajně nesmyslné a nezodpovědné od nás dospělých, kdybychom tuto příležitost dětem, ale i sobě vzali!!

Nepřihlášený uživatel

#13

2012-04-08 22:36

Podle dostupných informací se lezecká škola na 5. květnu zavírat nebude. O co tedy v této petici jde?

Nepřihlášený uživatel

#14 Re:

2012-04-09 08:48

#6: -  

 Naprosto s tímto názorem souhlasím, zatím jsem se nedočetl nic, co by mě mohlo poskytnout konkrétní info. Myslím, že David by měl vyložit karty, pokud po veřejnosti požaduje podporu. Tato petice je skutečně příliš nekonkrétní. Nebo mě napadlo na konkrétní termín svolat na stěnu zástupce školy a Davida Holiše a ať každá strana vysvětlí veřejnosti svůj problém.


Nepřihlášený uživatel

#15

2012-04-09 13:21

Na tuto stěnu jsem sám chodil lézt, je výborná. Slouží hlavně mladým z širokého okolí. Jinde možnost nemají. Tento sport vede k zodpovědnosti za druhého a k džentlmenskému chování. Prosím, umožněte provoz jako dosud.

Nepřihlášený uživatel

#16

2012-04-10 08:46

Můj syn musel z důvodů skoliozy páteře skončit se svými oblíbenými sporty, chodit do lázní pravidelně plavat a denně cvičit. Přesto že jsme věnovali maximální úsilí rehabilitaci se jeho stav výrazně nezlepšoval. Teprve až lezecká stěna, kterou nám doporučil rehabilitační doktor zlepšuje zdravotní stav mého syna. Nedovedu si představit, že bychom museli za lezectvím, které se pro něj stalo nezbytným jezdit do Zlína nebo do Ostravy. Doufám, že budeme moci i nadále rehabilitovat v místě našeho bydliště a že zdravý rozum zvítězí ve věci udržení lezecké stěny v Rožnově pod Radhoštěm.
P. Novák

Nepřihlášený uživatel

#17

2012-04-10 09:01

Jsem pro zachováni lezecké stěny. Byla by velká škoda rušit co bylo vybudováno pro lezec. sport. využití!!! Stěnu navštěvuje spousta občanů různých věkových skupin. Určitě jde najít kompromis mezi školou a lezec. stěnou!!!

Nepřihlášený uživatel

#18 POZOR POZOR !!!

2012-04-10 11:47

Podle zákulisních informací z nejmenovaných zdrojů oznamuji, že nic není jen černé a bílé.
Taky si nejsem jistý, jestli nebyla petice (dost obecně zadaná) zneužita pro jiné účely.
Pro jiné účely, než je "boj" proti zrušení stěny.
Všichni podepsaní, předpokládám hlavně lezci a lezkyně, samozřejmě vyjádřili svou podporu lezecké stěně. I přes nekonkrétní zadání petice.
To jim asi nelze zazlívat, jejich reakce je pochopitelná a snadno předvídatelná.
Kdo by taky za stěnu nebojoval...
Zdá se být prokazatelné, že O ŽÁDNÉ ZRUŠENÍ LEZECKÉ STĚNY NEJDE!!!
Navrhuji okamžité zrušení, smazání, odstranění této petice a doporučuji ji nikde nevyužívat jako podporu pro cokoliv!
břeťa

#19

2012-04-10 11:51

Stěna určitě zůstane. Nejasné je jaké podmínky chce provozovatel zlepšit. Myslím si, že mlží. Musí napsat konkrétně co požaduje, nebo jestli jde o nějaké vydírání.

Nepřihlášený uživatel

#20 Re:

2012-04-10 11:56

#6: -

Problémy finanční:

Od r.2002 pracuji pro ZŠ coby správce lezecké stěny + instruktor + trenér . Abych podpořil dobrou věc, byl jsem ochoten toto dělat pouze za náklady (poslední roky příspěvek nepokryje ani náklady) . Stěna nebyla nikdy ztrátová.

Od listopadu 2011 mi vedení školy oznámilo, že je stěna v propastné ztrátě. Zvýšil jsem vstupné o 50%, pátral jsem po nákladech. Hlavní náklady - na teplo a světlo mi byly dodnes zatajeny, výrazná úspora na vytápění kompletního pavilonu tělocvičen dle hodnot vyhlášky č. 410/2005 Sb. (trvale přetápěno o 4 až 5°C) zamítnuta.

Místo toho jsem zjistil, že škola si sama sobě počítá ČÁSTKY JAKO pronájem stěny, čímž parazituje na mé charitativní činnosti, takže pak nejsou finance na zajištění provozních a mzdových nákladů přímo spojených s fungováním stěny. Tento nájem „škola sama sobě“ uvedl stěnu do totální ztráty, školou je chybně označován jako „náklady“. Toto je naprosto skandální!

Škola stěnu nevybudovala, nemá morální právo na ní parazitovat. Pokud by měla mít škola zisky ze stěny, pak až po zaplacení všech, kdo pro provoz stěny pracují a po odečtu nákladů s provozem stěny spojených. Nijak jinak.

Problémy provozní:

Tržbu ze stěny jsem po 9 let fungování stěny vždy odváděl cca jednou měsíčně, vždy v době, se má přítomnost na stěně kryla (dodnes) s přítomností pracovnice účtárny.

To od 1.1.2012 bylo účtárnou zamítnuto

Požádal jsem vedení o nový způsob předávání, když starý funkční zamítli (předání zabralo vždy cca 5min). Reakce -  vedení školy mně nutí, abych odváděl kasu v době od 9 do 13hod. Toto je ale absolutně nereálné, protože v tu dobu jsem v zaměstnání ve Valašském Meziříčí, což jsem taky oznámil vedení ZŠ ústně i písemně.

Navrhl jsem řadu řešení a všechna vyzkoušel v praxi:

-          Odevzdání v účtárně v době, kdy pracovnice byla přítomna – odmítnuto

-          Odevzdání v místě bydliště pracovnice účtárny – odmítnuto

-          Odevzdání přes prostředníka (školníka), 1x ochotně převzal, následně odmítnuto

-          Požádal jsem vedení o koupi předávacího trezoru, v kterém bych mohl peníze posílat po školníkovi, aby on nemusel mít hmotnou zodpovědnost a nezdržoval se s počítáním. Zamítnuto.

Z důvodu velkého zůstatku v kase jsem nemohl dále čekat, až se vedení rozhodne s řešením a trezor z vlastních prostředků ve svém volném čase zakoupil a pravidelně do něj odvádím tržbu, aby zůstatek v provozní kase nebyl vysoký. Vše je zaznamenáno v účetní knize, aby si někdo nemyslel, že si finance nosím domů. Tento předávací trezor je i s provozní kasou zamčen ve skříňce ve škole a čeká, až si ho někdo z vedení převezme. Trezor má pouze 2 klíče, jeden bych měl já a jeden pracovnice účtárny, aby se peníze nemohly „ztratit“, rovněž je odvod do mobilního trezoru zapsán do účetní knihy, aby vše sedělo.

Přes mou snahu věci konstruktivně řešit, mi bylo vedením školy doručeno napomenutí ředitele, následně mi bylo vyhrožováno policií, že jsem peníze zpronevěřil!!!!!!!

To je poslední kapkou! S vedením proběhly od listopadu do dnes celkem 3 schůzky, množství mailů, vždy byl zřejmý můj konstruktivní postoj k řešení všech problémů a naopak PASIVITA VEDENÍ.

ZA TĚCHTO PODMÍNEK ODMÍTÁM DÁLE PROVOZ STĚNY ZAJIŠŤOVAT. JEIKOŽ NEZNÁM NIKOHO V REGIONU, KDO BY MĚL NA TOTO LICENCI, PAK HROZÍ ZAVŘENÍ STĚNY! TÍM MOŽNÁ HROZÍ I VRÁCENÍ DOTACE MINISTERSTVU VNITRA, Z KTERÉ JSEM STĚNU PŘED 10 – TI LETY POSTAVIL.

Mimo jiné protestuji i proti:

-          ZŠ vyžaduje, abych falšoval skutečné odpracované hodiny v pracovních výkazech

-          ZŠ mně v napomenutí ředitele obviňuje z neprovedení úkonů, které nikdy nebyly a nejsou v mé pracovní smlouvě

-          Práci zadarmo (kompenzace nákladů: leden = 0Kč, únor = 0Kč, březen = 0Kč)

ŽÁDÁM PROTO VEŘEJNOST O PODPORU A VSTUPUJI DO JEDNÁNÍ S VEDENÍM MĚSTA ROŽNOVA POD RADHOŠTĚM O URGENTNÍM ŘEŠENÍ TÉTO SITUACE.

Ing. David Holiš,

akreditovaný instruktor H.A.L.

správce lezecké stěny Rožnov

trenér lezecké mládeže


Nepřihlášený uživatel

#21

2012-04-10 12:00

snad zvítězí zdravý rozum

Nepřihlášený uživatel

#22 Reakce na petici

2012-04-10 13:35

#20: - Re:  

 Po přečtení textu petice nemám pocit, že by vedení školy usilovalo o zrušení stěny. Bylo by vhodné získat jejich stanovisko, abychom si všichni ujasnili, kde je problém.

Petici jsem podepsal, ale dnes 10.4. si nejsem jist, že její znění je smysluplné. Provoz stěny v Rožnově je bezesporu žádoucí z mnoha důvodů.

Jiří Slezák.

 

Sxuller

#23 Re: Reakce na petici

2012-04-10 14:29

#22: - Reakce na petici 

 Přidávám se - text petice mě "nevyhecoval" k podpisu - nevím co jsou "neslučitelné" podmínky provozu stěny a co konkrétně je peticí vyžadováno.

?

#24

2012-04-10 15:10

já osobně bych za těchto podmínek, nic z toho co pan Holiš pro školu dělá, nedělal - kor v dnešní době - to bych byl blázen! někdo z vás snad ANO?!

Nepřihlášený uživatel

#25

2012-04-10 16:42

Dobrý den,
jsem pro zachování lezeckého kroužku v Rožnově.
Jsem moc ráda že děti mesedí jen u PC a hrají hry ,ale taky se pohybují nevým kom by mohl tento kroužek vadit - spíš si myslím ,že děti se tam rozvijejí jak ve sportovní oblasti ,tak musí spolu komunikovat a vycházet.Tím se naučí spolupracovat a tolerovat jeden druhého.
Doufám že se podaří dětem zachránit jejích kroužek.
Kalinová