ZA ZACHOVÁNÍ LEZECKÉ STĚNY ROŽNOV

Jirka

#151 Re: Re: Re: Re: Odpoved Monice

2012-04-17 14:30

#150: Monika Holišová - Re: Re: Re: Odpoved Monice  

 Takový krásný závěr diskuse se mi líbí :). Díky za to, Moniko.

Pro úplnost a úplně naposled: Odvody jsou strženy z těch 62 000 Kč, takže Méďa dostal podstatně méně. To ale nic nemění na faktu, že škola ty peníze dát musí, že ano.

Měj se, Jirka.

Monika Holišová

#152 Re: Re: Re: Re: Re: Odpoved Monice

2012-04-17 19:04

#151: Jirka - Re: Re: Re: Re: Odpoved Monice  

 

Teď už úplně naposled – ještě k tomu dluhu.

Dluh je pro mě slovo plné negativní energie – a taky rozvířilo tu mnoho mrzkých vášní, roztočilo i Meďu (a to zcela pochopitelně), když byl z dluhu obviněn atd.

Je však třeba říct, že výše dluhu, k níž jsme dospěli je závislá na definici ředitele školy, na výsledku výpočtu nějakou přibližnou metodou. Spotřeba energií totiž není stanovena měřením, a tedy se určitě nejedná o skutečnou spotřebu. O její skutečné výši lze diskutovat do bezvědomí, leč bez měření zbytečně. Má to však na existenci a výši dluhu zásadní vliv. Na to chtěl asi Meďa upozornit, proto se pídil po hodnotách spotřeb. Možná by měření ukázalo něco úplně jiného. A možná, kdyby spotřeby byly definovány včas, hodnota dluhu by byla nakonec jiná, menší až nulová.

Tento dluh o němž tu stále mluvíme tedy existuje na základě dohody, je dán slovem ředitele, který tak vlastně nakonec konkrétně určil pevnou cenu tělocvičny, kterou úsporami nelze ovlivnit, kterou bude nutno respektovat. Když to neumíme změřit, musíme to prostě nějak definovat. Je to tedy tak trochu fikce daná přeléváním hodnot v účetních knihách z celku na část objektu. To ví každý, kdo někdy něco rozpočtoval.

Proto nekladla bych důraz na dluh minulý, ale na dohodu budoucí. Škola má takový rozpočet, že se to v přelévání kolonek určitě pro ni neprojeví ani zásadně, natož likvidačně. Ač samosebou musí šetřit každou korunu, aby vůbec udržela svou existenci v této třeskuté době – tuto odpovědnost řediteli rozhodně nezávidím.

Takže pokud se nakonec přece jen obě strany dohodnou na přijatelných podmínkách provozu a následně je budou respektovat, můžeme jásat. To bude ten nejpozitivnější závěr.

Už doufám nic neřeknu,

Monika

Jolana

#153

2012-04-18 09:56

Jsem matka ditete,ktere chodi k Medovi do krouzku.A jen pro srovnani: lezeni stoji 50kc na 2hod,coz je 25kc na hodinu,dospeleho 60kc-na 3hod.,coz je 20kc na hod.Jen pro ty,kteri Medovi neco vytykaji,upresnim par fakt.trener tenisu za hodinu bere na dite 300-400kc+hala na osobu je 200-300kc. Kdyz jsi pujdu zacvicit,tak se cena na hod.pohybuje od 50-70kc.A nikde vam nepujci zadarmo tenisky nebo raketu.Takze porad nechapu,co Medovi nekdo zavidi. Tu jeho almuznu?Meli bychom stat za nim a ne proti nemu!Podporte jeho zamer a pomozte mu at muze za dustojnych podminek delat to,pro co se kdysi tak nadchl. Je malo takovych rodicu,kteri se obetuji pro uplne cizi deti,jako on.Ja bych to za takovych podminek nedelala.Bohuzel dnes se za vsechno plati i za to,ze se jen dite houpe na zebrinach.Takze Medovi dekuji za jeho dobrovolnou cinnost a doufam,ze ten tlak ustoji a bude dal pokracovat v tom,co dela tak dobre.
Petr Kapsia - Kudrnatej

#154 Re:

2012-04-18 11:28

#153: Jolana -

Nikdo Méďovi nic nezávidí.

Co se týká stěny, většina z nás se podílí na provozu (co se týká mě - dělám jen podporu ohledně webových stránek protože momentálně jsem velkou část svého času mimo Rožnov) a Méďovi každý rád pomůže.

Problém je, že se objevily problémy, které vznikly slučováním provozu lezeckého kroužku a lezecké stěny do jednoho rozpočtu a vznikl v tom chaos. Nikdo s určitostí neřekne, kam jaké peníze šly, což ve vztahu k ostatním skutečnostem vyvolává vášně.

Co se týká almužny, tak i sám plat byl jak se úkázalo vyplácen proti smlouvě, která je oproti živnostenskému listu nevýhodná a "prošustrovala" se tak určitá část peněz.

Dokud se v tomto neudělá pořádek a nenastaví se funkční způsob provozu jak dětského kroužku - tak stěny, dokud se nenarovnají vztahy se školou a neuklidní vášně, tak to dobře fungovat nebude.

 

Proto se tu rozpoutala diskuze, ne kvůli závisti.

 

POZNÁMKA:

Lezení dospělých se již zdražilo a je vzhledem ke kvalitě stěny myslím na maximu. Pomalu se blíží cenám v Brně a Praze.

Co se týká cen dětského kroužku, tam se musí dělat jiná kalkulace. Musí se zohlednit půjčovna materiálu a ohodnocení Médi, jakožto instruktora. Do komentáře cen dětského kroužku se pouštět nebudu, nemám na to znalosti.


Nepřihlášený uživatel

#155 Re:

2012-04-18 13:26

#153: Jolana -

Milá Jolano,

jsem rád, že podporuješ vlastní dítě v lezení, pleteš však jabka s hruškama nebo zájmovou a profesionální trenérskou činnost.

Meda vede kroužek pro děti, je to chvály hodné, je to jeho vlastní aktivita a všichni ho v tom chceme podporovat. Tím všichni myslím horolezecký oddíl Rožnov, vedení města i školy (vycházím z diskuse).

Nemůžeš však srovnávat stěnu s tenisem, podobně jako hokej s ping-pongem nebo petang s golfem. Jsou to jiné sporty s jinou členskou základnou a záleží jen na rodičích kde přihlásí své dítě, který sport je jim sympatický a cenově dostupný. V tělocvičně 5.května žádný dětský zájmový kroužek neplatí nic za pronájem tělocvičny škole. Tímto škola všechny dětské zájmové kroužky podporuje a já jsem za to rád. (škola patří městu) Oproti tomu, když si jdeš zahrát tenis to soukromé haly provozovatel bude chtít zřejmě zaplatit. To, co vybere Meďa na úrovni lezeckého kroužku, se rozpustí v lezeckém kroužku. Proti tomu taky nikdo není a je to jen věc Medi, potažmo kroužku.

Diskuse výše byla o správcovství stěny, kterou podle mě není možné s tímto kroužkem míchat dohromady. Řešení se rýsuje, dopadne to snad ku prospěchu všech, vedení školy, kroužku i nás obyčejných lezců.

Lezbě zdar, David Piska


Nepřihlášený uživatel

#156 Re: Re:

2012-04-18 16:05

#155: - Re:

co máte pořád s těma jabkama a hruškama?

co je to Horolezecký oddíl Rožnov? jaké má aktivity? vůbec nevím o tom, že existuje oddíl Rožnov? nikdy jsem o něm neslyšel ani neviděl, že by něco dělal a to lezu už asi 7 let a jsem z Rožnova...to bude nějaká fikce,že?

???

Petr Kapsia - Kudrnatej

#157 Re: Re: Re:

2012-04-18 16:42

#156: - Re: Re:

HK Rožnov byl založen cca 20 let zpátky, Méďa v něm funguje jako instruktor.

 

Hrušky = provoz stěny

Jabka = provoz dětského kroužku

 

Na HK Rožnov se ptej službu konajícího lezce na stěně.


Nepřihlášený uživatel

#158 Re: Re: Re: Re:

2012-04-19 11:20


Nepřihlášený uživatel

#159 Re: Re: Re: Horolezecký klub Rožnov

2012-04-23 10:46