Přejeme si zachování záchranné stanice Drosera na Bublavě

Lenka Vebrova

#101

2014-04-04 20:52

Ještě jednou podotýkám, cílem petice nebylo někoho poškodit. Jen jsme také občany Bublavy a proto máme právo se k jakémukoliv rozhodnuti zastupitelstva jakýkoliv způsobem vyjadrit. Obec se vyjádřila, že je tu nikdo stejně nechce, že tam chodí divní lidé a že tu o ně nikdo nestojí . Jelikož si myslíme, že tomu tak není ,chtěli jsme to touto petici obci ukázat.Myslim si, že petice měla úspěch.Celé zastupitelstvo je prý naší peticí velmi rozhořčeno. Myslim si , že zastupitelé byli voleni lidmi této obce a pokud by jednali v zájmů lidí, tak by tato petice ani nevznikla. Děkujeme všem za podpisy.Také se distancujeme od všech výhrůžných vzkazů vůči zastupitelstvu, lidé se vyjadřují různým způsobem a to my bohužel neovlivníme!

Lenka Hlaváčková

#102 Re: Re: Re:

2014-04-04 20:57

#87: Monika Žďárská - Re: Re:

Děkuji paní Moniko, také mám ten pocit, že už tu vůbec nejde o Droseru a o zvířátka, ale o něco úplně jiného a pěkně hnusného :-(

Josef Chlouba, clen sdruzeni Drosera

#103 Re: Re: Vyzva

2014-04-07 09:38

#100: Lenka Hlaváčková - Re: Vyzva

Paní Hlavácková, nechápu, co Vás tak strasne pohorsuje na tom, ze se clenove sdruzení drosera distancují od vyhruznych mailu a jinych zpráv vuci vedení obce? Mi je nepíseme a v tom mame cisté svedomí! Pokud to nekdo delá a nepodepíse se pod svuj vzkaz, tak mi ne. Myslím, ze jste reportáze videla a slysela a nikdo z tech, kterí se vyjadrovali zakrytou tvár nemeli. Cili vystoupili se svym názorem verejne. Touto vyzvou jsem chtel pouze oslovit ostatní, aby se takového jednáni také vyvarovali. Na tom není nic spatného, nebo ano? Evidentne bránite protistranu a za to se na Vás nikdo nezlobí a zlobit nemuze. Tahle petice je o vyjádrení názoru. Vy máte svuj, ostatní mají jiny a to je v poradku. Nikdo Vám ho nebere a tak bych Vás chtel pozadat, aby jste nám ponechala ten nás. Sama jste si precetla, ze to, ze má byt stanice zrusena není lhostejné ani lidem, kterí do Bulavy zavítají jen obcas, nebo tam byli treba jen jednou. A co? To jim nedává právo podporit svym názorem tuhle diskusi? Ze bychom je vsechny vyskrtali a vycenzurovali? To uz se zase vracíme trosku do hystorie, nebo snad ne?


Nepřihlášený uživatel

#104

2014-04-09 20:14

Důležitá petice. Přeju hodně podpisů, aby se záchrannou stanici podařilo zachovat.

Nepřihlášený uživatel

#105

2014-04-10 05:42

Více takových stanic!!!
Josef Chlouba, clen sdruzenií drosera

#106

2014-04-11 19:26

Stanice bude fungovat dále, to uz je jisté. Dokonce je jiz jisté ze zustane na Bublave a jisté je také to, ze jiz nebude na pozemku obce a tak snad uz nebude zastupitelstvu obce takovym trnem v oku. To ovsem je vec nejistá..... V kazdém prípade tu budeme pro Vás a Vase deti, kterí jste nás podporili. Toho si nesmírne vázíme a za projevenou podporu dekujeme.
Lenka Hlaváčková

#107 Re: Re: Re: Vyzva

2014-04-11 19:46

#103: Josef Chlouba, clen sdruzeni Drosera - Re: Re: Vyzva

Pane Chlouba, mě rozhodně nic nepohoršuje na tom, že se členové sdružení drosera distancují od výhružných mailů a jiných zpráv vůči vedení obce. Pohoršuje mě celá tahle "šaškárna". Celá drosera vláčí obec tiskem, rozhlasem, internetem, akorát na ní kydá špínu, jak drosera je svatá a dělá všechno skvěle a bezchybně a jediná špatná je obec a nejvíc zřejmě starosta, který evidentně kde komu leží v žaludku a drosera už s tím myslím nemá mnoho společného. Na jednu stranu očerňujete obec a na druhou stranu se distancujete od výhružek mailem či jinak.. Přijde mi to vážně směšné. Ano, bráním "protistranu", protože ze strany drosery to rozhodně není vše tak čisté a zalité sluncem jak se pořád tvrdí, čímž se z drosery dělá ta "ublížená" a z obce ta "špatná, zlá a zákeřná", která neumí nic jiného než házet klacky pod nohy těm kteří zde něco budují. Jak jsem zde již napsala: NIKDO neupírá droseře její záslužnou činnost a je skvělé s jakým nasazením se o zvířátka staráte, ale kdyby si každý v tomhle státě dělal co chce a navíc i načerno, to by to tu brzo vypadalo.. Ale samozřejmě ať kdo chce podporuje svým názorem co chce, je to svobodné právo každého člověka. Nikoho nebudeme škrtat ani cenzurovat. Do "hystorie" bych se nerada vracela, protože z toho by na mě mohla přijít hysterie :-)

Josef Chlouba

#108 Re: Re: Re: Re: Vyzva

2014-04-12 10:41

#107: Lenka Hlaváčková - Re: Re: Re: Vyzva

Vidíte, Vy tohle vnímáte jako "saskárnu". Zakladatelka petice není clenem sdruzení, je obyvatelkou Bublavy. A stejne jako dalsím, i jí zálezí na tom, aby zustalo na Bublave toto zarízení. Nechápete asi stále mou myslenku, nebo presneji vyzvu. Mám pocit, ze nikde v médiích jsme nevyrknuli jedinou vetu ve smyslu, vulgárních urázek, nebo vyhruzek fyzickym utokem. Takové maily se objevili, pokud vím. Od techto vyroku se distancujeme a nejsou z nasich rad. O tomhle byla rec. Stále je to jen o vyjádrení nazoru a skutecností z minulosti co se tykaly prístupu a to at jedné, ci druhß strany. Vsechny sdelovací prostredky, které se o vec zajímaly daly prostor jedné i druhé strane k vyjádrení. V tom pripade nechápu, proc, pokud tedy vystupujete za stranu zastupitelstva obce, nevystoupila obec s jedinym dukazem toho, ze tvrzení pana Smolíka, potazmo Drosery nejsou pravdivá? K vytykanym problémum ohledne staveb, které nebyly predem schváleny jsme se vyjádrili a nepopíréme tyto skutecnosti. At je to jak chce, smetiste bude obci vráceno a na obecním pozemku novy objekt nebude. Uvidíme, zda slo jen o ten pozemek a o to, co se zde budovalo....... Stanice má svuj ukol a ten chceme plnit dále a byt k dispozici tem, kterí nás potrebují a pro které jsme uzitecní.

Petr Fischer, Drosera

#109 ...

2014-04-15 19:42

Původně jsem nechtěl vstupovat v rámci této petice, až na prvotní komentář se zněním snad problematického ustanovení smlouvy, do dalších komentářů. Nebudu dále rozebírat, resp. upřesňovat to, co za nás již kolega Chlouba napsal. Chci jen z poznatků napsaných komentářů poděkovat všem, kteří nás tímto podpořili a také všem, kteří vyjádřili jakýkoliv názor. Souhlasím s tím, že život je barevný a byť některé věci, jednání a události nás opravdu poškodili, tak nás posouvají dále. Určitě ten posun bude k lepšímu pro stanici, pro její budoucí návštěvníky a pro nás samé. Paní Hlaváčkové si dovolím jen vzkázat, neboť ona dle komentářů v mých očích představuje to "tvrdé" jádro hájící tu "správnou stranu", že smluvnímu partnerovi (míněno obci, resp. jejím představitelům) se nemáme za nás co omlouvat, byť některé projevy našich příznivců se nám také nelíbí. Pokud se zastupitelé rozhodli tak, jak se opakovaně vůči Droseře rozhodli, rozdali svým způsobem karty a věřte, že mi s těmi našimi budeme hrát tak, aby ztráty (mimochodem také 4,5 mil. Kč nečerpaná dotace z EU na výstavbu stanice, právě díky rozhodnutí zastupitelů) byly pro nás co nejmenší. Údělem zastupitelů je, aby si svá rozhodnutí dokázali argumentačně obhájit a počítali s tím, že v názorech veřejnosti se jim to může negativně osobně vrátit. Věřím tomu, že nastane doba kdy současné zastupitele potkám, pozdravím a nebudu muset s nimi nic projednávat.
Josef Chlouba

#110 Re: ...

2014-04-16 18:58

#109: Petr Fischer, Drosera - ...

Nevím, jaká znacka se pouzívá pro "palec nahoru". K tomu není víc co dodat.


Nepřihlášený uživatel

#111

2014-04-17 09:15

Naprosto nechápu. Místo co by se měli zřizovat další, tak ji chtějí zrušit?
Nico

#112 Re:

2014-04-18 09:12

#8: -

To si zase nekdo z vedení obce "hřeje polívku". Škoda, že se nezobrazují IP. adresy, že by autor a souhlasející  byla tataž :-)

 

Gabriela Vebrová
Autor této petice

#113

2014-04-18 09:22

Dekujeme vsem za podporu.Petici jsme zakladali s cilem pomoct a podporit stanici a to se nam snad aspon trochu podarilo.Rozhodne nebyla zadnym utokem,proti nejake osobe..Pokud nekdo cini rozhodnuti,musi take pocitat s moznou reakci.Stanice pro nas byla mistem,kam jsme radi chodili a stale radi chodime a chodit budeme a je pochopitelne,ze jsme ji chteli podporit.Verime,ze nase jednani bylo spravne,stojime si za nim.Dnes petici predame nasim zastupitelum.
Lenka Hlaváčková

#114

2014-04-18 22:46

Byla bych velmi vděčná, kdyby si mě Záchranná stanice Drosera nebrala "do huby" na facebooku, nevidím k tomu jediný důvod (komentář ze dne 7.dubna: "Paní Hlavácková me svymi prispevky do petice dostala........"). A ještě ze mě udělat Hlaváckovou jen pro to, že někdo zjevně postrádá háček na své klávesnici a nenapadne ho psát zcela bez diakritiky když už. Navíc mě většina vašich přátel na facebooku nezná, tak mi celkem tato informace přijde bezpředmětná. A pokud jsem vás dostala, ráda lidi dostávám.. Ráda si nechám podrobně vysvětlit, čím jsem vás tolik dostala. Tím že hájím pravdu??? To je opravdu možná v dnešní době velmi překvapivé..
A jinak pane Fišere ano, jsem ráda, že patřím k "tvrdému jádru" hájícímu správnou stranu, vždy je dobré být na té správné straně. Je hezké že se hned vyjadřujete na facebooku, jak to probíhalo na zastupitelstvu, mohl jste tam také pro fanoušky napsat, že jste za celou dobu diskuze o Droseře jen mlčel, neřekl nic a ani nezmínil, že by jste měli zájem na Bublavě zůstat a s obcí se pokusit nějak domluvit. Pak jste jen na závěr zastupitelstva řekl, že je všechno jinak. Jste opravdu hrdina a je vidět, že vám opravdu záleží na tom, aby Drosera zůstala tam kde je nebo na Bublavě vůbec. Ale vy už máte vlastně jisté jiné pozemky, které nejsou obecní, tak je vám to jedno. Ale nemělo by být... Krásné Velikonoce všem kteří rozumně uvažují a nenechají se zmanipulovat jednou reportáží či článkem

Josef Chlouba, clen sdruzeni Drosera

#115 Re:

2014-04-18 23:10

#114: Lenka Hlaváčková -

Paní Hlavackova, chcete li uplne bez diakritiky, ten prispevek na facebooku jsem psal ja a byl opravdu pravdivy. Dostala jste me svym hajenim "obecni pravdy". Nema smysl s Vami o cem koli diskutovat. Na klavesnici hacek nemam a proto jsem ho ve Vasem prijmeni nemohl pouzit. Nejsem analfabet a zrejme dle Vaseho "obecniho nazoru" dalsi divny clovek. Vy sama jste znevazovala lidi, kteri se k petici vyjadrili a nebyli z Bublavy ci okoli. Prave kvuli Vam a Vam podobnym jsme vlastne radi, ze to takhle dopadlo a jsme radi za pomoc, ktera se nam dostala, ze pro lidicky, kteri nas maji radi zustaneme v obci a zaroven se vymanime alespon co nejvice z vlivu "Vaseho trvdeho jadra". Je dobre, ze hajite "pravdu". Jak Vam samo Vase mozna velmi blizke okoli obyvatel Bublavy ukazalo, Vase pravda asi nebude ta jedina na svete. Dnes je o naposledy, co se vyjdruji k Vasim prispevkum, nema totiz smysl Vam a patrne i "Vasemu tvrdemu jadru" cokoli vysvetlovat. Jsme na rozcesti a doufam, ze na nasi ceste nas ceka jen klidnejsi budoucnost a hlavne klid pro nasi praci, mnoho zivocichu, ktere navratime zpet do volne prirody a spousta spokojenych lidicek okolo nas, kteri v nas veri. Otazka je, kolik lidi bude verit nadale "Vasemu tvrdemu jadru". S pozdravem Josef Chlouba, clen sdruzeni Drosera.

Lenka Hlaváčková

#116 Re: Re:

2014-04-19 08:51

#115: Josef Chlouba, clen sdruzeni Drosera - Re:

Hned mě napadlo že jste to psal vy, jen jsem nepochopila smysl toho sdělení. Ráda hájím pravdu a nestydím se za to. Také si myslím že s Vámi nemá smysl o čemkoli diskutovat. Jste přesvědčen o své pravdě a o tom, že Drosera nikdy nijak nepochybila, škoda že jste nepřišel také na zastupitelstvo, pan Fišer by Vaši podporu jistě ocenil. Rozhodně si nemyslím, že jste divný člověk, hajíte svou pravdu, jste o ní přesvědčen a na tom přece není nic špatného. Každý má nárok na svůj názor. Ale mohl jste jej přijít vyjádřit na včerejší zastupitelstvo. A rozhodně si nemyslím, že já a obecní zastupitelstvo jsme jediní kdo zastává stejný názor. Jen to spousta lidí nahlas neřekne. A já sama jsem nikoho kdo se k petici vyjádřil neznevažovala, je to každého věc. Jen jsem vyjádřila lítost nad tím, jak snadno se spousta lidí v téhle zemi nechá zmanipulovat jednou dobře udělanou reportáží na tv Nova, která byla udělaná tak aby z ní obec vylezla jako ta špatná, i když tvrdíte, že obě strany se měly možnost vyjádřit, když starosta v reportáži řekl jednu větu a utnuli ho a zbytek 1,5 minuty dlouhé reportáže mluvila druhá strana. To je opravdu vyrovnané. Znevažovat můžu pouze lidi, kteří se k tomu všemu vyjádřili anonymně a tak sprostě a hrubě že už to víc nejde.

Gabriela Vebrová
Autor této petice

#117

2014-04-22 12:19

Jeste jednou vsem dekujeme za podporu.Petice je ukoncena.Byla predana na zastupitelstvu.Vysledek bohuzel takovy,ze stanice se s obci nedomluvi a opusti obecni pozemek.Nastesti se objevila jina moznost a stanice,jak si prejeme a doufame na Bublave zustane,ne na obecnim pozemnku,ale soukromem.Tak drzime palce,at vse dobre dopadne.Bude to stat lidicky, kteri za stanici stoji opet hodne sil a prace,pokud je chcete podporit,sledujte jejich stranky : https://www.facebook.com/zachrannastanice.drosera?fref=ts , http://www.droserabublava.cz/. Myslim,ze vic se nema smysl k tomu jakkoliv vyjadrovat,kazdy kdo se chtel vyjadrit,mel tu moznost.A pokud se nekdo chce jeste vyjadrit,moznost ma stale.Trochu me mrzi jen,ze spousta komentaru,co se zde objevila byly nepodepsanych,jak kdyby se stale lide bali dat najevo verejne svuj nazor.A to se tyka nejen tehle kauzy,ale i jinych..Pak ma v hospode a na ulici kazdy silne reci,ale tam to konci bohuzel.Petice byla napadena za objektivnost a za zmanipulovatelnost lidi na zaklade reportaze.Za sebe mohu rict,na zastupitelstvu jsem byla,argumenty zastupitelu si vyslechla a ani ty me nepresvedcily o spravnosti jejich rozhodnuti.Ale to je jen muj nazor.Veci nejsou jen cernobile,pravda neni vzdy jen na jedne strane.Vsichni vime,ze zakony se musi dodrzovat a kazdy se o to jiste snazime a ruku na srdce,ne vzdy se to dari..Jen bysme krome toho dodrzovani zakonu a jinych postupu nemeli zapominat take na kousek toho lidstvi a respektu,abychom se umeli mazi sebou domluvit a vcitit se do situace a jednani druchych,jiste by se ty mezilidske vztahy lepe udrzovaly a zivot by byl treba o neco hezci a jednodussi..:)Hezky den Vam preji..
Josef Chlouba

#118

2014-04-28 12:42

Gabco, lépe by to snad nenapsal nikdo. Díky, díky, díky