Přejeme si zachování záchranné stanice Drosera na Bublavě


Nepřihlášený uživatel

#51 Re: "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" (Václav Havel)

2014-03-26 10:48

#42: Adrian Borovič - "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" (Václav Havel)

Ahoj Adriku ,my jsme tuto petici ale nezakladali na reportazi tv nova, dozvedeli jsme se co se děje a máš pravdu nebyli jsme se na obci informovat ,proč se to vše stalo.Pokud  stanice pochybyla ,z právního hlediska měla obec na toto rozhodnuti pravo, ale i přesto si myslim, že by se stanice měla zachovat, že má pro obec i velky přínos a zadny argument me zatim nepřesvědčil o opaku. Lenka V.


Nepřihlášený uživatel

#52

2014-03-26 10:52

je potřebné si uvědomit, že při pomoci přírodě je nutné, aby sobeckost šli stranou
Gabriela Vebrová
Autor této petice

#53 Re: "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" (Václav Havel)

2014-03-26 11:39

#42: Adrian Borovič - "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" (Václav Havel)

Ahoj Adriane,ano petici jsme zalozili a nestydime se za to..Nemam zajem si podrobneji zjistovat a studovat fakta.Nedokazu si predstavit,jak zavazna by musela byt,aby se obec uchylila k takovemu kroku.Tyra tam snad nekdo ty zvirata?Nebo ublizuji tu lidem v obci?Pokud maji mezi sebou spory,obec a stanice,meli by se snazit obe strany najit spolecnou rec,je to prece v zajmu obce i stanice..ale to my tu nevyresime.Obec by si mela uvedomit,ze stanice je pro ni prinosem a timto rozhodnutim,si muze spis uskodit..Povest Bublavy tim utrzi dalsi sram.Co tu na Bublave mame? Moc toho neni..Bublava je znama,hlavne svoji krasnou prirodou,nemeli bychom se o ni tedy starat?A nemelo by jit vedeni obce v tomhle prikladem?Ne..radsi znicme,to malo, co tu mame.Radsi budeme nasim detem vypravet,ze tu bohuzel vzdycky zvitezi osobni zajmy a nesympatie na ukor toho,co by bylo pro nas vsechny tady skutecne prospesne..Dekuju a cenime si ,ze ses pod svuj nazor podepsal :)

Petr Fischer

#54 Chceme v obci zůstat

2014-03-26 14:10

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se pod petici podepsali a také těm, kteří vyjádřili k problému svůj názor.Chceme s obcí jednat, Vaše podpora v zachování stanice na Bublavě je svým způsobem pro nás zavazující. Ani my jsme dříve neuvažovali o tom, že stanice bude stát někde jinde. Je to spíše přání zastupitelstva, které na základě odezvy ze všech stran asi začíná chápat, že naše činnost není partizánštinou (jak někdo z nich uvedl). V minulosti i té nedávné nám bylo neustále něco podsouváno. Jednou, že na pozemku chceme vybudovat veřejný dům, podruhé, že k nám chodí divní lidé (Vy jako veřejnost). Potřetí, že z toho děláme zoo. (Pan starosta se odvolává na to, že "lidi říkali".) Ano, přiznávám, že v některých momentech máme máslo na hlavě, ale určitě to není za účelem někoho poškodit. Do některých problémů nás dostala i obec, viz jimi uváděná elektro přípojka jako černá stavba, kdy do dnešního dne ještě neodpověděla ani zhotoviteli na jeho dopis ze září 2011. Ústy pana starosty mi tenkrát bylo bylo řečeno, že firma, která to pro nás chtěla vše vyřídit a udělat není pro něj partner. I když o jednotlivých lidech, jenž řídí obec Bublava, jsem si za ta léta udělal úsudek, budeme na základě vnitřní diskuse ve spolku dále s nimi jednat a nevzdáme to.
Petr Fischer

#55 Předmět smlouvy

2014-03-26 14:27

Na základě zdejších komentářů ještě pro veřejnost uvádím její snad problematickou část "Článek II. Předmět nájmu: Pronajímatel tímto přenechává nájemci část pozemku p.č. 1225/1 o výměře 1.500m2 v katastrálním území Bublava se vším příslušenstvím, za účelem chovu psů severských plemen a k vybudování a provozování stanice pro handicapované dravce k jejich dalšímu začlenění do volné přírody." Možná to vidím ze svého pohledu špatně, neboť jsem v tom osobně angažován, ale porušit něco, k čemu máte ve své podstatě již daný souhlas asi dost dobře nejde (vybudování a provozování ......).

Nepřihlášený uživatel

#56

2014-03-26 16:37

Podepisujte lidi

Nepřihlášený uživatel

#57

2014-03-26 17:30

Jsem jednoznačně pro zachování záchranné stanice Drosera na Bublavě.
Elis M.

#58 Zachování záchranné stanice Drosera!

2014-03-26 18:21

Ať je to jak je to, jsem rozhodně také pro zachování záchranné stanice Drosera na Bublavě! Není lepší místo kam si zajít zarelaxovat prohlédnout si krásnou zvěř, kterou může normálně člověk spatřit tak maximálně vysoko na obloze a nebo jen přinést pár piškot mývalům. Jsem navíc jeden z pořadatelů dětského tábora a pravidelně se tam chodíme s dětmi vzdělávat - právě na naučnou stezku a při té příležitosti mohou některé městské děti, které znají tyto dravce jen z obrázků, vidět i na vlastní oči. Byla by veliká škoda takovou práci nechat zlikvidovat!

Adrian Borovič

#59 Můj poslední příspěvek

2014-03-26 18:22

Selským rozumem dobře chápu všechny zastánce stanice. Chápu ale i protistranu. Co ovšem nechápu, je podcenění přípravy založení petice a následnej způsob jednání autora petice. Gabčo, ty se hrdě hlásíš k založení petice a pak napíšeš, že nemáš zájem podrobněji zjišťovat a studovat fakta. Takže ta petice se zakládá na tom, co si o tom myslíš? Tím pozici "autora petice" značně znehodnocuješ! A nehledě k tomu, že svým jednáním ani nemůžeš získat podporu od dalších lidí, když uvádíš takový paradoxy... Raději končím, protože dalším psaním bych se pomalu dostával do situace, kterou bych tu řešit nechtěl... Takže ještě jednou hodně zdaru!
Gabriela Vebrová
Autor této petice

#60 Re: Můj poslední příspěvek

2014-03-26 19:15

#59: Adrian Borovič - Můj poslední příspěvek

Mily Adriku,to je tvuj nazor a nikdo ti ho nebere..pokud jsi cetl nazev petice,to je cele o co nam podepsanym jde.Zachovat stanici na Bublave..Aby ti, co znaji celou situaci nejlepe,zastupci obce a stanice,se pokusili jeste najit spolecnou rec..Pokud nekdo bude chtit vedet vic,muze si sam zjistovat a studovat fakta a predpokladam,ze kazdy z podepsanych ma natolik vlastniho rozumu,ze nepodepise neco jen na zaklade toho,co si o tom myslim ja..Nemusis si delat starosti,jestli petice ziska podporu..kdyby ji nemela,tak myslim ze by sis ani nedelal namahu,to tady komentovat..:) Mej se hezky..

Gabriela Vebrová
Autor této petice

#61 Re: Zachování záchranné stanice Drosera!

2014-03-26 19:25

#58: Elis M. - Zachování záchranné stanice Drosera!

Souhlasim.A to je presne ten duvod,kvuli kteremu petice vznikla..(pro vsechny rypalky a nechapajici )

Píno

#62 Re: Chceme v obci zůstat

2014-03-26 19:54

#54: Petr Fischer - Chceme v obci zůstat

Jeste tu nezaznelo a ja si myslim, ze to za zminku stoji, ze zachranna stanice neni jen o tom, ze jsou v prezentacnich komorach zvirata, ktera uz se do volne prirody vratit nemohou a navstevnici mohou tyto volne zijici zivocichy videt zblizka. Zachranna stanice a siroka verejnost nevidi zvirata, ktera lecime a vracime zpet do prirody, protoze tyto maji prichazet do styku s lidmi co nejmene. Tyto prostory tvori vetsi cast stanice, kam dle platnych narizeni k provozu stanice verejnost nesmi. Dale se starame i o prirozene biotopy volne zijicich zivocichu. Za zminku stoji vyveseni budek pro hnizdeni sov, uklid turistickych mist, jako jaou treba Rotavske varhany, i oznaceni pamatnych stromu v nasem okoli je prace lidi ze stanice Drosera a dalsi aktivity, ktere nikdo z vas ani nevidi, nebo o nich nevi. Mnozstvi prednasek pro deti a verejnost, ktere jsme uskutecnili opakovane v Sokolove, take v Chebu, loni na mikulase na hrade ve Hrebenech, ve skolach v nasem okoli a take na stanici pro vetsi ohlasene skupiny (napr. detske tabory, skolni vylety, nebo pro lidi v ramci akce "vandr kolem Kraslic"). Urcite jsem nevyjmenoval vsechny a co je myslim pro obec Bublava dulezite, vzdy jsme se prezentovali, nebo alespon ja, kdyz jsem tyto besedy provadel, jako zachranna stanice Drosera z Bublavy. To preci neni pro obec spatna vizitka, ze se i neznali dozvedi, ze na Bublave existuje takove unikatni zarizeni, kterych je v cele republice jen 29!


Nepřihlášený uživatel

#63

2014-03-26 20:34

Katka

#64

2014-03-26 22:59

Zpochybňovači a rejpalove se najdou všude drzime palce, pro zachování stanice jen blazen by chtěl mit podil na tom, něco takového ničit
Hmm..

#65 bzzzzzzzzz

2014-03-27 01:32

Ty Vaše Čmeláky tam mozna lze také chovat podobně jako včely medonosné, ze jo vážený pane starosto???
operativa

#66 Re: Re:

2014-03-27 11:04

#39: orel - Re:

Souhlasim,zakony je treba respektovat,ale jsou situace,ze pro dobrou vec,je nekdy  treba jednat hned.." Kdo nic nedela,nic nezkazi "


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: bzzzzzzzzz

2014-03-27 22:53

#65: Hmm.. - bzzzzzzzzz

si byl vožralej, ne, vole???

Bublavak

#68 !

2014-03-28 05:24

Chceme aby byla smlouva verejne vyvesena!!!
nadraka
Nepřihlášený uživatel

#69

2014-03-28 06:07

Lidé v kraji vnímají Bublavu jako:
1) průšvih s aquaparkem
2) Drosera - záchranná stanice
O co zastupitelům Bublavy jde, nelze pochopit. Doufám, že to občanům obce není jedno a ve volbách si správně vyberou.


Nepřihlášený uživatel

#70

2014-03-28 10:52

Kašleme na lidi, na zvířata....jsme na sebe hrdí?
Všechno jen pro peníze...

Nepřihlášený uživatel

#71

2014-03-28 18:46

Pomoc je vzdycky dulezita...

Nepřihlášený uživatel

#72

2014-03-28 20:29

Tak jak vidím je tu spousta ruzných komentářu,ale většinou jsou to komentáře které podporují zachování stanice Drosery na Bublavě.Byl to opravdu neuvážený krok.Takovéto společnosti s dobročiným učelem,těm se spíše podává pomocná ruka a nevyhání pryč.Ta ubohá zvěř za nic nemuže a jen ta to ted ponejvíce odnese.I zvěř si zvyká na okolí a prostředí ve kterém žije,tak jako mi lidé,ale to asi zastupitelum obce nic neříká.Je to pro vesnici docela velká ostuda,místo abyste jsi to tam hýčkali a rozšiřovali,aby se vesnice měla čím chlubit,radši to krásné zničíte.

Nepřihlášený uživatel

#73 co to je a kecy????

2014-03-28 20:48

Božínku, lidi, co to tady melete za kecy?? Tady nejde o žádná zvířátka!!! Tady jde o prachy a ne o malý. A kdo že chce vidět smlouvu??? Jděte na obec, myslím, že s tím nebudou mít problém. Černé stavby, černé odběry elektřiny - to je na policajty a ne jen na výpověď smlouvy!!! Otevřete oči!!!!

Nepřihlášený uživatel

#74 Re: !

2014-03-28 20:49

#68: Bublavak - !

Dojdi si na obec, musí ti ji ukázat!!!

Misa

#75 Re:

2014-03-28 23:36

#72: -

Plně s vámi souhlasím je to velká ostuda pro obec at je to jak chce takove veci se podporuji!!!! A nezanikaji!!!