Záchrana TRN odd. Klatovy

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Záchrana TRN odd. Klatovy


Nepřihlášený uživatel

#151

2013-04-26 19:07

Věřím, že Pavla ví o čem mluví a já za ní stojím.

Nepřihlášený uživatel

#152

2013-04-26 19:37

Nesouhlasím se zavíráním zdravotních zařízení! Proč? Protože se domnívám, že obyvatelstva spíše přibývá.....

Nepřihlášený uživatel

#153 Re: Re:

2013-04-27 07:32

#137: - Re:  

Když budeš 5 minut v bezvědomí, tak tě nestihnou ani dopravit do auta. 


Nepřihlášený uživatel

#154 Re: Re:

2013-04-27 07:33


Nepřihlášený uživatel

#155

2013-04-27 14:53

Proč pořád rušíme něco co je dobré a naše?

Nepřihlášený uživatel

#156

2013-04-27 16:23

Kvůli nekompetentním ministrům zdravotnictví během období po "sametové" revoluci se stále víc ruší naše zdravotnictví kompletně.Přál bych všem ministrům,kteří se na tom křesle vystřídali,aby nutně a co nejdřív potřebovali právě to zdravotnické zařízení,které sami zrušili!
Pavla Kalistová
Autor této petice

#157 deni omluva a tak

2013-04-28 21:13

Dekuji vsem z vas kdo se podepsali
Zaroven se chci omluvit ze v soucasne dobe jsou zplomocneni dva lide, kteri mohou v pripade jakehokoli kolapsu ci meho umrti nakladat s petici. Ja se bohuzel budu muset na několik dni od petice , faceboku a jinych aktivit vzdat. Zaprve mě to prilis vyčerpává a zadruhe situaci mi dost zkomplikovalo aktualni děni přimo zde. Takze týme do boje a ja se brzy ukažu. PK

pacient Bobeš

#158 TRN KLATOVY

2013-05-09 04:15

Dámy a pánové....k dnešnímu jednání Vám držím moc palce a pevně věřím, že vše dopadne dobře a plicní oddělení zůstane tam kde je a nebude se nikam stěhovat.
petiční tým
Autor této petice

#159 Vyjádření doc.MUDr. Milady Emmerové, CSc.

2013-05-13 13:46

Neobvyklá návštěva a jednání se dne 9.5.2013 uskutečnilo v krajské nemocnici v Klatovech. Toto setkání zorganizovala senátorka doc.MUDr. Milada Emmerová,CSc., poněvadž ji tímto pověřil předseda Zdravotně-sociálního výboru Senátu Parlamentu České republiky (SPČR) prof.MUDr.Miloš Janeček,CSc. Na půdu tohoto výboru byla totiž postoupena předsedou Senátu panem Milanem Štěchem petice občanů z Klatovska, a dále pak i „otevřený dopis“, a to jako výrazy protestu mnoha občanů proti přesunu kompletního plicního oddělení ze samostatného objektu (tzv.“vily“) nemocnice v Klatovech do nově vybudovaného monobloku tamtéž.

Jednání proběhlo s panem ředitelem ing. Františkem Lešundákem a ostatními zainteresovanými pracovníky nemocnice, s radním RPK MUDr.Šimánkem, se zástupci petentů a za přítomností některých členů zdravotně-sociálního výboru Zastupitelstva Plzeňského kraje. Přítomen byl i poslanec Karel Šidlo a nedávno zvolený senátor za tento obvod Jan Látka. Jako vysoce kompetentní pracovníci byli přítomni odborníci z praxe – pan primář plicního oddělení MUDr. Uldrych z Klatov a paní MUDr.Krákorová, PhD – zástupkyně přednosty plicní kliniky FN Plzeň.

Rozhodnutí vedení KN se opírá především o ekonomickou analýzu Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje, která byla zpracována pod vedením tehdejšího ředitele Mgr.Jiřího Fojtíka. Nota bene : důvod jeho nedávného odchodu z tohoto postu není oficiálně znám, a to ani po dotazech ke kompetentním radním. Doufám, že nejde o souvislost s klatovskou nemocnicí….

Z našeho společného jednání nevyplynula změna rozhodnutí vedení. To se soustřeďuje na plnění několika bodů usnesení mimořádného zasedání Zdravotně-sociálního výboru Zastupitelstva Plzeňského kraje ze dne 23.4.t.r. pod vedením pana Mgr.Ing.Karpíška, uvolněného člena Zastupitelstva Plzeňského kraje. Záměr má být realizován za předpokladu, že nebude mít negativní vliv na úhradu péče od zdravotních pojišťoven, že plicní oddělení bude nadále akreditačním střediskem pro zvyšování odbornosti lékařů, že bude uzavřena smlouva s LTRN v Janově pro zajištění pacientů s podezřením na tuberkulózu při splnění podmínek hygieniků a že bude vybudována ambulantní část plicního oddělení v jiné budově. Mimochodem : jsem členkou tohoto výboru a pro usnesení jsem z odborného principu nehlasovala. Jsem však přesvědčena, že jeho ústní podání znělo zcela jinak a o tom bylo hlasováno. A pokud se mám vyjádřit k tomuto usnesení, pak pořadí plánovaných kroků by mělo být z cela opačné ! Od věcné stránky problému směrem k financím. Ale to se zdá jako zbytečný nárok, když peníze jsou pro mnohé „až na prvém místě“….

Zprávu, kterou jsem o tomto setkání dne 9.5.t.r.vypracovala, odesílám do Senátu i do Poslanecké sněmovny, kde bude celá záležitost projednávána na nejbližších setkáních. Podle usnesení pak předpokládám, že bude daný problém předmětem projednávání na schůzi Senátu.

V Senátu se objevuje řada petic, kde občané protestují proti rozhodování vedení některých krajů nebo určitých rezortů. Počet petic narůstá a velmi tím bobtná pracovní čas při schůzích Senátu, kde se vše jistě nevyřeší. Zdá se však, že ventilace stížností „zdola“ povede k principiálním závěrům směrem ke kompetentním, jak už nikdy nepostupovat, a to na žádné úrovni….Že se občané dočkávají toho, že je někdo pozorně vyslechne a pokusí se vymoci nejen spravedlivé, ale i zákonné řešení. Jinak se pak zdá, že dovolání není nikde, že se ani na úřední dopisy jakýchkoliv zastupitelů takřka nikdy neodpovídá…A to je moc špatné ! V řešení petic od občanů vidím jednu z aktuálních klíčových úloh Senátu, což tímto sděluji všem spoluobčanům….

Milada Emmerová, dne 13.5.2013

Danka, KT

#160 Tak tohle se nepovedlo

2013-05-21 13:43

Vážení přátelé je to v čudu, snaha této petice je zřejmě hřebíčekem do rakve plicního. Mám známou na VZP a ta mi řekla, že nemocnice musí snížit o poilovinu počet TRN lůžek, jinak neplní nějaké limity na doktory (snad nějakej novej zákon). A když lůžka nesníží, tak snad pojišťovna může odděleční zavřít, což prý ráda učiní, poněvač ušetří, a už se na to i chystá. Pavlo nevíte o tom něco? Zkuste se zeptat. A nemohli by něco zjistit v Deníku? Je teda divný, že o tom nemocnuice mlčí. Že by to nevěděla? No v ní je možný všechno.
petiční tým
Autor této petice

#161 Re: Tak tohle se nepovedlo

2013-05-21 18:55

#160: Danka, KT - Tak tohle se nepovedlo

Dobrý den,

No o tomhle vím jen tolik, že z vyjádření České pneumologické a ftizeologické společnosti vyplývá, že na 100 000 obyvatel by mělo být 20 akutních repiračních lůžek. Pro náš region je podle tohoto přepočtu aktuální stav mínus 28 lůžek. Jakákoli redukce těchto lůžek není žádoucí kvůli vzrůstajícímu počtu nemocných. Dokonce od února se musí ČPFS žádat o povolení redukce a taktéž pojišťovny.

z FNP

#162 Re: Re: Tak tohle se nepovedlo

2013-05-22 07:20

#161: petiční tým - Re: Tak tohle se nepovedlo 

Za prvé jak paní Danka píše, tak tady vůbec nejde o počet lůžek na obyvatele, ale o limity úvazků atestovaných specialistů, a těch má nemocnice dle nové personální vyhlášky z 1. dubna 2013 na 20 lůžek skutečně málo. To mohu jako člověk znalý situace ve zdravotnictví a na TRN odd. potvrdit. Proto musí nemocnice lůžka redukovat, jinak jí pojišťovny plicní lůžka zavřou. A jak píše paní Danka, tak velice rády, protože ročně ušetří miliony. Teď má nemocnice přechodné období na vyřešení problému. Když nesplní, VZP a spol zavře lůžka. S tím neudělá ČPFS vůbec nic, stejně jako neudělá nic s rozhodnutím nemocnice celé plicní přestěhovat. Leda že by za nemocnici platila ztrátu oddělení, ale to je naivní, že?

Za druhé když je na 100 000 obyvatel potřeba 20 respiračních lůžek, pak nemůže být aktuální stav -28 lůžek. To by musela mít spádová oblast 240 000 obyvatel a to zcela určitě nemá. Navíc respirační lůžka nejsou jen lůžka TRN odd., protože většinu TRN diagnóz lze vykazovat i na internu.


Nepřihlášený uživatel

#163 nevím kde je pravda ale.....

2013-05-22 08:00

nechci být nezdvořilý ale víte o tom, že obě lékařky, které mají nejvíce pacientů v případě stěhování dávají výpověď? K čemu bude přestěhování plicního odd. když na něm nebude mít kdo pacienty léčit?
Eman

#164 fandím a věřím petičnímu týmu

2013-05-22 08:43

a už je to tu zase .. jedna paní povídala. třeba paní Danka,KT. Řekl bych, že si tu zase plácá játra někdo z pověření nemocnice a pod. Nechte to na týmu, který ví co dělá a DOBŘE TO DĚLÁ a tomu bych věřil v první řadě. Tady někomu sakra teče do bot. Když oni v tom petičním týmu jsou tak dobří a mají tolik informací a dotáhli to až do Senátu .A jestli nám opravdu odejdou plicní lékařky? tak dopr.. kdo tu bude léčit? No ono až tohle všechno skončí, tak nebude žádná Klatovská nemocnice,ale zbyde jen plicní nemocnice. Vždyt už zase neměli na vejplaty, tak kde to žijeme? A jídlo pro pacienty se taky za nehorázné peníze vozí až ze Strakonic.

Benýšek M.

#165 Re: nevím kde je pravda ale.....

2013-05-25 11:09

#163: - nevím kde je pravda ale.....

Jestli je pravda, že doktotky chtějí odejít, tak tím jen ukážou, že jim vůbec nejde o pacienty. Měli by se stydět nás tady nechat. Ale snad to není pravda.

A jestli je pravda to s tou pojišťovnou, tak je to prašť jako uhoď. Buď budou postele na interně a bez dvou doktorek, nebo budou doktorky, ale nebude plicní odělení. Nebo jen plicní postele? jak to vlastně je? Zjistětete to někdo.  Mluví někdo s tou nemocnicí?

bezejmený

#166 Re: fandím a věřím petičnímu týmu

2013-05-27 07:26

#164: Eman - fandím a věřím petičnímu týmu 

Všechno je to tady jedna paní povídala: Odejdou plicařky ??? Neměli na vejplaty ???  Petiční tým má tolik informací a dělá to dobře ??? Zavírá se plicní oddělení ??? Nezavírá se plicní, ale stěhuje se ??? Personální vyhláška ??? Soukromá ordinace v domečku ???

Dopr.... Emane, čemu z toho se dá věřit? Tady si plácáme játra úplně všici včetně vás, mě, Danky KT, Pavly K.

A že je petice v Senátu? Hoho, paní docentka už toho naslibovala. A kdyby tak co s tím Senát může udělat? Hoho ho...


Nepřihlášený uživatel

#167

2013-05-31 04:40

Informace pro klienty Klatovské nemocnice, a. s.
v souvislosti s reorganizací plicního oddělení S účinností od 31. 5. 2013 dochází v Klatovské nemocnici, a. s. k organizační změně, pacienti s plícními diagnózami budou hospitalizováni na interním oddělení, stanici B, 2NP v monobloku.
Zajištění péče o pacienty s plicními chorobami:
AMBULANTNÍ PROVOZ
V pracovní době zůstává provoz ambulancí beze změn, ordinační hodiny ani místo se nemění(stávající budova plicního oddělení ).Ordinační doba:
Pondělí -Čtvrtek: 8.00 - 16.00 hod.
Pátek: 8.00 - 15.30 hod.
V mimopracovní době, o víkendu, ve dnech volna bude akutní ambulantní péče poskytována pacientům prostřednictvím neurologické ambulance na neurologickém oddělení ve 2NP monobloku.
LŮŽKOVÝ PROVOZ
Pacienti s plicními chorobami budou hospitalizováni na interním oddělení B v monobloku
klatovské nemocnice.
Plánované a akutní příjmy pacientů v pracovní době budou zajištěny prostřednictvím
ambulance ve stávající budově plicního oddělení.
Akutní příjmy RZS v mimopracovní době, o víkendu, ve dnech volna bude zajišťovat neurologické oddělení ve 2NP v monobloku.
Mimopracovní doba (pohotovostní): PO – PÁ 16,00 –8,00 hod.
SO, NE, SVÁTKY – nepřetržitý provoz
Péče lékařská i ošetřovatelská zůstane o klienty zachována beze změny.

Tak toto je unikátní zpráva - informace pro pacienty vedení nemocnice na stránkách nemocnice. Ta poslední věta je opravdu unikátní. Pokaždé musí jít pacient jinam. Bude lítat mezi bývalým plicním neurologií a internou jako blbec ale podle vedení nemocnice se na péči nic nemění. Je to výsměch. Aspoň poumíráme dřív abychom tentio povedený stát už nestáli moc peněz a zbylo těm nahoře víc do vlastních kapes.

Nepřihlášený uživatel

#168

2013-06-01 08:39

Lůžka jsou na interně pod dohledem plicního lékaře, přešla i část sester, pokoje jsou prostornější a narozdíl od plicního tam jsou i televize, takže pacienti nejsou tak vytržení z vnějšího světa. Je zde i více sester a sanitářů. Mxslím že to je pro pacienta, který se nemůže hýbat velmi důležitá součást péče o něj. Není odkázaný na sestry, které sloužily po jedné, byly unavené, často s velmi vleklými zdravotními problémi pohybového aparátu a nemohly se s pacienty tahat, polohovat je , apod. na to v petici zapomněli upozornit, že sestry již odmítaly na plicním sloužit v jedné, bez pomoci.

Nepřihlášený uživatel

#169 Květa

2013-06-01 12:18

no a proč se o to personál nepostaral sám? koukněte se na stránky ministerstva zdravotnictví na personální vyhlášku. Dle počtu lůžek 20 je možné mít na potřeby klatovského plicního 10 sester to je chyba vedení a né petice. Myslím, že tihle lidé udělaly maximum pro nás pacienty a kopat do nich není až tak úplně vhodné. Předpokládám, že plicní oddělení má nějakou vrchní sestru a primáře né?? nebo máte pocit, že tohle má být cílem petice jako stavět se za sestřičky?? To si měly vybojovat samy!!!

Nepřihlášený uživatel

#170

2013-06-01 16:23

je vidět že do problému vůbec nevidíte, autorka petice byla o této situaci obeznámená a věděla co sestry chtějí, přesto nakonec kopala hlavně sama za sebe

Nepřihlášený uživatel

#171 RE: #170

2013-06-01 18:05

pokud máte pocit, že to lidé z petice udělali špatně, tak proč jste to neudělal/a líp? žijeme v demokratickém státě a každý má právo vyjádřit se. No už z vašeho projevu je jasné, že nejspíš budete z nemocnice a vysloveně erudovaný odborník, když ve slově problémy napíšete I na konci. To mluví za vše.
Danka, Kt

#172 Re: Květa

2013-06-03 08:54

#169: - Květa 

Prosím o vysvětlivky. Píšete páté přes deváté a nedává to smysl.

Podle toho, co jsem slyšela a psala je nedostatek atestovaných lékařů. To se sestrama moc nesouvisí. Do nikohio nekopu. Jen jsem se ptala, jestli ten problém někdo zná. Možná je petice spíše bojem proti plicnímu než za něj.

Jestli udělal petiční tým maximum to je hodně subjektivní. Zatím se nikde nepsalo, jestli vůbec nemocnici petici poslal a co vlastně chce a proč. Je to spíš takiový výkřik sice s hodně podpisama ale nikam (vlastně pardon do Senátu, kerej má nějaký plicní na háku). V každým případě je ale pravda, že Pavla udělala aspoň něco (asi to nebylo to pravý ořechový, ale aspoň něco) narozdíl od nás všech kecálků, co sme jen čekali, že oddělení zachrání jedna nemocná holka.

Teď si tak můžeme říct, že jsme troubové a doufat, že těch lůžek na interně bude fakt dost, jak píše nemocnice.


Nepřihlášený uživatel

#173

2013-07-16 13:03

Mé vyjádření,aniž bych se vyvaroval "nevhodných" výrazů?
Nechápu vedení tohoto státu,proč se tolik snaží likvidovat celé naše zdravotnictví!!!(Zatím se jim to víc,než dobře daří - a nejen zdravotnictví!!!)
Pavla Kalistová

#174 Re:

2013-07-16 13:33

#173: -

Já Vám rozumím a mám z toho stený pocit jako Vy. Ráda bych proti tomu alespoň něco udělala ovšem bez Vaší pomoci se neobejdu. Díky za pochopení.


Nepřihlášený uživatel

#175 Re: Never again..

2013-08-20 07:21

#2: - Never again..

Naprosto ti rozumím. Podle mě se s novou nemocnicí v Klatovech nic nezměnilo. Sice máme novou budovu, kde je snad možné lépe dodržet hygienické podmínky a snad lepší jsou i podmínky pro operace, ale lídé jsou stále stejní, většina lékařů nafoukaná, neochotná s pacientem komunikovat, vysvětlit mu jeho chorobu a možnosti léčení, možná jsou i nekompetentní a neschopní opravdu nemoc vyléčit, některé sestry jsou dokonce i sprosté a většina pomocného personálu údajně přepracovaná. Protože však vždy ryba smrdí od hlavy, myslím si, že problém bude hlavně v neschopnosti vedení nemocnice. Největší průšvih je zřejmě sám ředitel, pan lampasák s ruskou válečnou školou, kterej je sice na lidi milej, ale jinak to bude pěkný popleta a chaot.

Pokud je Vám opravdu něco vážnějšího, než zapíchnutá tříska v palci u nohy, tak jeďte raději do Plzně do fakultky.