Záchrana TRN odd. Klatovy

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Záchrana TRN odd. Klatovy


Nepřihlášený uživatel

#76

2013-03-12 20:28

nerušte již zaběhlé a potřebné

Nepřihlášený uživatel

#77

2013-03-13 01:01

Plně souhlasím a jsem proti zavření plicního oddělení Klatovské nemocnice.
Styblík Vladimír

Nepřihlášený uživatel

#78

2013-03-13 09:14

jsempacientem oddělení TRN klatovy již od roku 2000 a jen díky jejich profesionalitě jsem přežil rakovinu plic kdy mi dávali šanci tak 1 rok. Při této nemoci jsem prošel hodně nemocnic a musím říci, že tady v Klatovech se umí o pacienty postarat. Leckterá fakultní nemocnce by se v přístupu k pacientům měla od nich co učit. Zrušit tohle oddělení je zvěrstvo proti obyčejným nemocným lidem.

Nepřihlášený uživatel

#79

2013-03-13 09:21

jsem pasientkou tohoto oddělení již osmnáctý rok. Často musím jezdit na infuze i dvakrát denně kdy mne vozí rovněž nemocný manžel. Pokud bychom měli dojíždět do Plzně ( sanitka by mne určitě nevozila) tak je to pro nás nedostupné. Kdysi mi jeden primář interního oddělení řekl, že pokud chci umřít tak s odbornou pomocí to mám jistější - že by se vedení klatovské nemocnice striktně řídilo tímto motem ??? kam by chtěli dát plicní ambulanci v monobloku když už teď tam není na chodbách před ambulancemi skoro k hnutí ??? Držím nám všem pěsti ať se snaha Pavly Kalistů a všech zůčastněných potká s úzpěchem

Nepřihlášený uživatel

#80

2013-03-13 13:25

Zrušit lze jednoduše pro tz ,co tohle odd.nepotřebují .Ti,kterým je potřebnou pomocí kdykoli potřebují a je bezprostředně ohrožen jejich život ,v tomto stavu sotva mluví a jsou vyděšení k smrti,protože jim reálně hrozí.V této zemi od tzv. revoluce zeřely 2.důležité postavy Spravedlnost a logika.Je potřeba obě urychleně resustituovat a aktivovat k urychlené akci v tomto směru,tedy rušení velepotřebných zařízení.Ať už konečně ta láska a pravda zvítězí.
Dlouhý a hluboký dech všem potřebným přeje Oldřiška.
ivanka

#81

2013-03-13 13:52

Potřebujeme lékaře!! Úředník ani politik mi život nezachrání !!
Pavla Kalistová
Autor této petice

#82 Re:

2013-03-13 14:57

#81: ivanka -

my s Vámi se všemi souhlasíme a náš tým dělá skutečně vše proto, abysme plicní uhájili. Včerejší šňůra rozhovorů a jednání v dané věci trvala přes 9 hodin. Budete nám muset důvěřovat, protože zveřejnit naše kroky nemůžeme. Ujišťuji váš že opravdu děláme maximum. PK

Hana BURGHAUSEROVÁ
Nepřihlášený uživatel

#83

2013-03-13 15:33

Jsem také pacientkou plicního oddělení a spokojenou, pokud mám akutní potíže, jsem ráda, že mohu jet z NÝRSKA DO KLATOV a i tak mě tato cesta dost vyčerpá, stačí mě vyjít onen kopec do předmětné budovy a mám dost a celkem mě ničí představa, že bych musela jet až do Plzně. Děkuji za zachování pracoviště v Klatovech.


Nepřihlášený uživatel

#84

2013-03-13 21:04

Rušit fungující oddělení je nezodpovědné rozhodnutí lidí.kteří řídí věci,kterým odborně nerozumí.Rušit nemocniční odd. mohou jen ti,kteří zatím nepoznali nutnost rychlého ošetření,ale i pro ně může být jednou rychlá pomoc rozhodující.

Nepřihlášený uživatel

#85

2013-03-14 13:13

Ve zprávach bylo že se plícní jenom stěhuje a né ruší.
alba

#86 Re:

2013-03-14 13:41

#9: -

souhlasím- ale ti nahoře si na peníze nesahly

 

alba

#87 Re:

2013-03-14 13:42

#85: -

ono není kam ho stěhovat

Milda

#88 Re: Text petice je lživý, plicní se neruší, jen se stěhuje

2013-03-14 17:03

#40: Hana L. - Text petice je lživý, plicní se neruší, jen se stěhuje

Milá Hano L. přečetl jsem si celou diskuzi ohledně plicního oddělení, vč. článků v Klatovském Deníku. Nikde žádný podvod nevydím. Nevím kde žijete že neznáte realitu. Myslím, že plicní odd. je na super místě, opravené a funguje bez problémů. Tak proč se do něj vrtá ??? Jestliže se dočtu, že lůžka mají být v monobloku na interně u hlavní silnice kde je pěkný smrad, ordinace se ještě neví. Buď se najde v monoblohu nějaké místo, nebo se dají do budovy ORL u staré vrátnice. A proč to ?? Stěhování ordinací z údajně  "starého baráku" (plicní) do starého baráku ORL asi trochu nedává smysl !!!  To je zvýšení kvality ??? Případně stěhování do monobloku "někam" zatím nevíme kam, je také dobrá hláška. Asi to má vedení řádně promyšlené. Hlavně mít připravený pro někoho ten domek na pěkném místě. Nic jiného nedává logiku. Řeči o zlepšení kvality to nezachrání.

Ale jak je běžné u všeho. Jak se do něčeho zavrtá, tak už to nikdy nebude pořádně fungovat. Takže s trochou nadsázky se dá říci že to časem zanikne. Prostě ten domek někdo potřebuje. Tak se musí něco vymyslet, třeba úplné nesmysly, hlavně aby to dopadlo tak jak je třeba . Ono se to snadno hospodaří s cizím, když to nedopadne dobře, řekne se "sorry" my to takhle nemysleli a jede se dál. Případné chyby zaplatí opět daňový poplatník. Takže myslím že autorka petice, chce hlavně zachránit situaci. Možná některá slova by se nechala zaměnit za jiná, ale to je jen detail.

PS: už se těším jak mě klepne, a vedle na posteli bude ležet kašlací pacient. To si raději vyrvu hadičky.

Jaromír

#89 Re: Záchrana TRN odd. Klatovy

2013-03-15 08:25

#1: -  Tato osoba se už zasloužila o rozvrat více oddělení, např. urologie, dětského a hematologie. Zlé lidi nikdy žádné vážné nemoci nepostihnou... To je ta spravedlnost.

 

K.V.Josef

#90 Re: Re: Text petice je lživý, plicní se neruší, jen se stěhuje

2013-03-15 13:08

#88: Milda - Re: Text petice je lživý, plicní se neruší, jen se stěhuje

Klepl jste hřebík na hlavičku. Zdá se, že máte stejné informace jako já, jen jste to nechtěl napsat naplno. Máte pravdu, že ten domek někdo potřebuje a to pro své vlastní zájmy. Pohybuji se v teritoriu okolo provozu nemocnice, kde se ví, že takový objekt je vhodný pro jednoho manažéra z vedení nemocnice k využití k provozování jeho soukromé jednodenní chirurgie. Zřizovateli nemocnice, Krajskému úřadu Plzeňského kraje, potýkajícímu se s dírou v rozpočtu, i zdravotním pojišťovnám se zrušení oddělení a přesunutí lůžek na internu také náramně hodí. Nemocnice ušetří provozní náklady a ještě bude mít stálý příjem z pronájmu budovy. Nemocní pacienti je moc nezajímají i když by měli! Nejsou pro ně spíše přítěž, co myslíte? Na takový příznačný postoj vedení KTN ukazuje již také vyjádření pana mluvčího J. K. v dnešním KD pro čtenáře jakoby nemyslící tvory. Na jedné straně uvádí jak se jim budou hodit úspory na provozních nákladech a na osobních výdajích SZP lůžkové části, z čehož jasně vyplývá redukce a omezení rozsahu poskytování léčebné péče a na straně druhé mluví o zavírání plicního oddělení jako o mylné informaci. Tím chce jen skrytě říci, že na interním oddělení bude utvořeno "oddělení v oddělení" ale pod jedním primářem? To není zrušení?


Nepřihlášený uživatel

#91

2013-03-15 13:22

Zdravim vsechny lidi kteri chteji pomoctTRN.
Lide kteri dosli k tomuto rozhodnuti aby se uzavrelo toto oddeleni,zrejmne nebudou stari anemoceny.Ja osobne vdecim tomuto oddeleni a personalu za svuj zivot a proto jim odsrdce dekuji!!!!
L. Procházka

#92 Re: Re: Text petice je lživý, plicní se neruší, jen se stěhuje

2013-03-15 13:34

#88: Milda - Re: Text petice je lživý, plicní se neruší, jen se stěhuje

A co na to radnice, městské a obecní úřady spádových míst do klatovské nemocnice, ty to asi nezajímá? Zatím dělají mrtvé brouky místo toho aby se také postavily za své občany. Kdyby to bylo v roce voleb, to by toho zase falešně naslibovali.

Sojka

#93 Dotaz

2013-03-15 16:35

Takže, pokud tomu dobře rozumím, stanovislo ředitelství špitálu je přesun TRN na internu. Bojuje se peticí za zachování TRN ve stávajících prostorách nebo za zachování TRN v Klatovech?

Nepřihlášený uživatel

#94 Re: Dotaz

2013-03-15 18:25

#93: Sojka - Dotaz

vysvětlím, přesun na internu rovná se konec lůžové části TRN protože to bude interna a né plicní. Bude to spadat i pod interní primariát. Boj petice je o zachování stávajícího plicní tak jak je tedy v KT, v budově, primariátem dr. Uldrycha a všech ostatních lékařů. Je to celkem složitá problematika nějakých odborností a hygienických směrnic. Věřím že to petice zlomí. Sl. Kalistová mi na dotaz psala že je pod peticí přes 3000 lidí když spřipočte k téhle i tu tištěnou. Můžem jen držet pěsti. Pavlo věříme Vám!!! držte se!


Nepřihlášený uživatel

#95

2013-03-15 18:56

Opět dostali peníze přednost před pacienty a jejich zdraví
MI5

#96

2013-03-15 20:41

to, co provádí a provedl Dr. Vondrů a ostatní monstrozně se rozrůstající managemet je opravdu již trestný čin. Takový naprosto neomalený tunel je něco neuvěřitelného!!! Chce to reportáž v televizi.
Pavla Kalistová
Autor této petice

#97 Vyjádření MUDr. Jiřího Jedličky

2013-03-19 12:00

Zvedám přílbu.

43 roků pracuji věrně v oboru, který je označen jako tuberkuloza a respirační nemoci. Prostým jazykem jako odborný lékař pro plicní nemoci. Byl jsem dlouhá léta primářem oddělení, o které v Klatovech nyní jde. Mnoho let až do minulého roku jsem byl členem atestační komise oboru TBCaRN. Obor se historicky a koncepčně rozvíjel. Pečlivou prací dokázal bojovat s tuberkulózou tak, že jsme dnes v přední linii potlačení této nebezpečné infekce na planetě. Obor se vyvíjel komplexně přijetím koncepce péče o plicní choroby, až se stal specializovaným oborem na úrovni. Dnes jsme součástí celosvětově organizované struktury péče o nemocné s plicními chorobami. Je to obraz systematické péče o statisíce nemocných s invalidizující chronickou obstrukční plicní nemocí, péče o astmatické pacienty, nádorová i další jiná, fibrotizující a infekční plicní onemocnění. Jsme výtečně organizovaným oborem.

Co vidíme je dnešním myšlení politiků, kteří vtáhli do medicíny ekonomiku, jako rozhodující faktor. Rozhodují často bez hlubších zkušeností o osudu mnohých oborů bez těch, kteří jsou opravdovými znalci oboru. Vytváří se tlak na redukci oborů v duchu: „ čím méně tím lépe“. Národu již je jasné, že bezohledná politika je obrazem nelítostného tahu za penězi. Národ již nechce platit ze svých kapes politiky, kteří jim de facto jako národu neslouží.

V Klatovech se podařilo získat peníze na rekonstrukcí plicního oddělení, které nyní odpovídá kvalitou modernímu myšlení oboru. Není vinou lékařů pracujících v oboru, že plán koncepce nové nemocnice s tímto oborem již prostorově nepočítal, že současná nabídka je jen pochybnou záplatou. Ekonomům, kteří řeší propady, jsou funkční koncepce a potřeby pacientů často jen marginální otázkou. Redukovat obor znamená snížit úroveň péče- tečka. Nemáme nic proti důležitým odborným oddělením krajské, či fakultní úrovně. Jsou zásadní pro řešení složitých a závažných onemocnění a mohou používat velmi drahá, speciální vyšetření. Jejich dostup není levný, ale i zdravotnictví stojí hodně peněz. Ambulantní okresní zařízení plicních lékařů potřebuje dobře dostupná lůžka i odborné metody na úrovni. S tím původní koncepce nemocnice vůbec nepočítala a tak se hasí jakýsi ekonomický problém. Kde je moudrost a zkušenost nutná pro práci s nemocným? Stávají se hříčkou v rukách politických rozhodnutí lidí, kteří často nic pro rozvoj medicíny neudělali. Ekonomické improvizace trvale ochuzují náš národ. Černý Petr zůstane na lékařích, kterým nakonec situaci neschopnosti špatným rozhodnutím se vzepřít vyčtou nemocní. Navíc při propojení světa a migraci lidí narůstá riziko i tuberkulózy. Narůstá počet obrovsky častých, průduškových obstrukčních nemocí. Řešení je v usilovné, odpovědné prácí lékařů. Politici a ekonomové to prostě neumí.

Zvedám svůj hlas odporu k takovým rozhodnutím, které považuji za nekoncepční vývoj českého zdravotnictví. Ano, interní lůžkové oddělení by mohlo mít odbornou část pro plicní choroby, ale nikoliv nějaká vyčleněná lůžka podle představ lidí, kteří obor nezajišťují. Takové kroky musí být součástí celorepublikové koncepce, nikoliv provizorním řešením. Mimo jiné se ptám, radili jste se s nějakým specialistou z oboru? Pokud ano, tak nám řekněte jeho jméno, nebo jejich jména. Imperativní rozhodnutí nejsou obrazem dobré demokracie.

MUDr. Jiří Jedlička, nositel řádu Rytíř českého lékařského stavu

Horní Těšov, 19.3.2013
Hana Marková

#98 Napadání :((

2013-03-19 13:36

Pročítám si komentáře a je mi zle.Kdo je pro zrušení plicního odd.- protože sjednotit dva různé obory pod jeden,není zachováním tohoto oddělení,neměl nikdy potíže s dýcháním..
KLANÍM se před Pavlou Kalistovou,která nezůstala pasivní k tomuto dění.Sama jsem se o tomto problému dozvěděla o něco později,jelikož pracuji mimo KT.Vše by prošlo v tichosti a najednou bychom zjistili,že další odd. zmizelo z klatovské nemocnice..Urážky,které tu padají na její hlavu - jsou urážkou pro nás všechny,kteří respir.onemocněním trpí,či kdo takového nemocného v rodině má.To,že se v čekárně musí počkat - je logické,až ta paní či pán bude u lékaře a lékař ji bez vyšetření odbude jen Rcp.,také budou "nadávat".Pokud vím,vždy ti,co již opravdu kolabovali - šli první na řadu.Jsou tam sestry,které spolupracují s lékařem v ordinaci.Je tam výborný tým pracovníků,který by nikoho v čekárně nenechal v krajním ohrožení udušením..Nakonec všichni,co čekáme-máme potíže s dýcháním.Ještě jednou moc děkuji Pavle Kalistové-protože -ona šla na trh se svou kůží za náš všechny,kteří plicní odd.potřebujeme.Proto ji tu neurážejte-urážíte nás tím všechny,pro které je plicní odd.životně důležité!Hana Marková.
Bobeš

#99 Re: Text petice je lživý, plicní se neruší, jen se stěhuje

2013-03-19 14:13

#40: Hana L. - Text petice je lživý, plicní se neruší, jen se stěhuje

Vážená paní, nebo slečno. Čtu váš komentář a mám slzy v očích. Mám vážně nemocné plíce z práce kterou jsem vykonával a měl jsem jí rád, ale Váš komentář mě nedal, aby jsem Vám na to odepsal.  Jak můžete napadat autora petice, kde se ve Vás bere ta odvaha napsat, že někoho obelhala.  Asi nevíte jak to vypadá když nemůžeme dýchat....když lapáme po dechu...píská to v nás...nebo se rozkašleme a lidi si od nás odsedávají jako kdyby jsem byli prašivý. Bez léků nemůžu žít, foukačku mám pořád u sebe, beru si jí do koupelny, na WC. prostě všude. Nebo jak by jste se tvářila, kdyby vedle Vás na posteli ležela pacientka astmatička a celou noc prokašlala. Jak bude asi člověku který bude ležet na lůžku s infarktem  a měl by mít klid a já budu mu budu v noci kašlat. Jestli jste se nat tím zamyslela? Nepřeji Vám ani v nejmenším, aby jste měla někdy problém s dýcháním co mám já a mnoho jiných  pacientů s respirační poruchou. Jsou pacienti kteří musí každý týden na kapačku, nebo jsou v nemocnici víc než doma. Slečně Kalistové by jste se měla omluvit, za to co jste napsala!!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-03-19 21:52