MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#144151 Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!!

2018-12-22 16:25

#144150: - Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!! 

Mění to něco na tom, že je anoštb banda zločinců a to včetně či právě díky Ťokovi? 


Nepřihlášený uživatel

#144152 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!!

2018-12-22 16:38

#144151: - Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!! 

  To jsou dvě různé věci. Není pochyby, že zvodnělé i tufové vrstvy jsou v Českém středohoří, které udělalo takový dojem na Alexandra von Humboldta, o nějaký ten milión let(43-9) déle, než kterýkoliv z domorodců. A kolem každého kopce.

Já jen chtěl vědět co nejlépe,  co se na D8 vlastně stalo

   Podle Rolfa Katzenbacha, profesora na Technické univerzitě v Darmstadtu, který věc vidí s větším odstupem, jsou problémem nezvládnuté průzkumy krajiny a podcenění přírodních vlivů.

Karel Ševčík

#144153 Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého

2018-12-22 16:39

#144123: Ladislav - Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého 

Poslanec Lubomír Volný: Na svých profilech na českých sociálních sítích opakovaně šíří nepodložené a prokazatelně nepravdivé informace, útočí na lidi odlišných ras, vyznání a názorů a šíří proruskou propagandu.

Ve své místní organizaci čelí Volný opakovaně od kolegů nařčením z nedemokratičnosti, čistek ve straně, likvidování názorových oponentů a dosazování rodinných příslušníků a loajálních podřízených na klíčové stranické posty. Po neúspěšné snaze spolustraníků uspořádat v místní organizaci referendum a po neúspěšné žádosti o vyřešení sporu směřované k místopředsedovi SPD Radimu Fialovi a předsedovi strany Tomio Okamurovi, opustila část členů Moravskoslezskou SPD.

Navzdory stranické politice SPD, která chce zamezit zneužívání sociálních dávek, sám poslanec Volný vlastní dva domy, kde bydlí zejména Romové, od kterých vybírá vysoký nájem. Přímo tak "parazituje" na státních sociálních dávkách.

Mladí lidé, kteří odjíždějí studovat do západní Evropy, získávají podle poslance za SPD Lubomíra Volného naprosto zkreslené informace o tamním životě. A kvůli tomu pak nejsou schopni odhalit hluboké problémy země, v níž pobývají. "Ti lidé se vracejí ze zahraničních pobytů naprosto nekriticky nastavení vůči Evropské unii," stěžoval si Volný na posledním zasedání výboru pro evropské záležitosti Poslanecké sněmovny. Doslova řekl: "Na Erasmus jezdí kampusoví povaleči, žijí tam ve zlaté kleci."

Volný uvádí, že získal titul Mgr. na Ostravské univerzitě, nicméně sama univerzita uvádí, že magisterská práce pana Volného není v databázi, a že Ostravskou univerzitu tedy "nemohl absolvovat". Samotná univerzitní databáze byla však zprovozněna roku až 2003 a Volný uvádí, že titul získal roku 1999.


Nepřihlášený uživatel

#144154 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!!

2018-12-22 16:52

#144152: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!! 

To se obávám, že je spolu velmi provázáno. 

Ťok tím, už tím, že je ochoten spolupracovat s štbákem Babišem je osoba amorální, nekulturní a s velkou pravděpodobností i osoba odborně nezdatná.  Tím, že se min. pokusil krást popomocí PPP zlodějiny, naprosto stejně jak jí kradl Miloš Zeman, doložil výše uvedené. 

Tedy bohužel motivace Ťoka není věci řešit a vyřešit, motivací Ťoka je masivně krást, tedy pak je potřeba k tomu co dělá také přistupovat. S štbákem Babišem je to obdobné, proto za 5 let kdy je u moc stát byl (bude s letošním schodkem) zadlužen o dalších 200 mld., přestože se snaží vytvářet mediální dojem, že snížil státní dluh a pokud by ses zaptal jeho voličů, jistě by tvrdili, že rozpočty jsou plánované jako deficitní, ale vždy to dopadlo "dobře" a Babiš stát rozhodně nezadlužuje. 

Lom na štěrk se jistě jako příčina událostí nabízel a je jistě potřeba každou zprávu o události vážit, zdali je či není důvěryhodná, tedy zdali koreluje s naší zkušenosti, autor zprávy je babiš-pleslův blesk nebo spíše důvěryhodný zdroj informací atd. atd. 

Je jistě dobré tušit, co se tam stalo. V principu je skutečně absurdní, kvůli 200 m zrušit celou železniční trať. I takto se lze na věc dívat. Mimo jiné proto, že nemůže zůstat "ležet ladem" musí se z ní něco udělat, třeba cyklostezka tedy mezi koleje nalitý asfalt, jak je běžné na západ od našich hranic., tedy musí být vyřešen i one úsek 200 metrů tak či tak. 

 


Nepřihlášený uživatel

#144155 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!!

2018-12-22 17:00

#144152: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!! 

Závěr pana profesora je natolik obecný, že s ním prakticky nelze polemizova, neboť kdy dojde nečekaně k sesuvu na stavbě, tak je logické, že nebyl zvládnut průzkum a byly podceněny vlivy prostředí :-), to by opravdu "idiot" nepopsal lépe :-). 

Musel by sis v takovém případě zpracovat časovou osu událostí. Tam bys teprve zjistil, co se vlastně dělalo před započetím stavbu, v průběhu a těsně před sesuvem, po něm atd. 

Následně bys teprve mohl hodnoti "hloubku" "erudici" "či soulad s požadovanými normami" jednotlivých úkonů. 

Pokud vím, soudruh anoštbák Ťok a ministerstvo žádnou časovou osu událostí nepředložil, nedodal do ní jednotlivé úkonyškdy jak byly realizovány a nedodal pdf se studiemi, každý jednotlivý bod neohodnotil (nepřiřadil je do kategorie) např. v souladu s normou, nad rámec normy, nesplnění normy. 

Důvod, proč to neudělal je, že je to lenoch, komoušský blb, anoštbácký blb, zločinec, zloděj. Může být důvodů celá řada nevíme je, právě proto, že Ťok nic veřejnosti nepředložil a už vůbec ne nic důvěryhodného, pokud jsme stihl zaznamenat. 

Povožuji takové jednání od anoštbáka vlastně za symptomatické, více by mne překvapilo, kdyby časová osa událostí byla zpracovány a věc byla transparentně vyhodnocena. 


Nepřihlášený uživatel

#144156 Re: Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého

2018-12-22 17:29


Nepřihlášený uživatel

#144157 štbák Babiš také přísahal věrnost totalitní zločinecké organizaci.....

2018-12-22 17:34

Policii byl znám pro bohatou kriminální činnost a byl veden také ve svazku S, v němž jsou osoby považované za sympatizanty s islámskými radikály.

....štb byla taktéž teroristická organizace, podílela se nejen na podpoře terorismu, ale dokonce teroristické činy přímo páchala, proto také v ČR existovalo pravidlo, že ministrem ani premiérem nemůže být člověk, který nemá negativní lustrační osvědčení. 

Toto pravidlo bylo porušena a zem se tím pádem dostala do smrtelného nebezepečí zločinců Zemana a Babiše. 


Nepřihlášený uživatel

#144158 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!!

2018-12-22 17:36

#144152: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!! 

Ještě dodám, ministerstva si platíme proto, aby nám občanům poskytovala mimo jiné věrohodné informormace, to zjevně anonistický blb a anoštbák PPP zlodějiny Ťok nepochopil. 

Proč by informace z ministerstva měly být důvěryhodná? To je prosté, vykonávají státní moc a tutíž jim Ústava neumožňuje lhát, musí jednat jen a pouze podle zákona. Ale i to zjevně anoštbák Ťok nepochopil a i to je symtomatické, proto je také anoštb komunisticko nacistická zlodějská banda než cokoliv jiného. 

Proto byla vláda kgbáků Zemana a Klause oposmluvní zlodějskou bandou masivně rozkrádající tento stát a anoštbáci "jen" používají stejný způsob rozkrádání. 


Nepřihlášený uživatel

#144159 Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči.....

2018-12-22 18:08

Zemanův advokát: Prezident se opravdu nechystá zemřít. Policie musí doložit, kde to brněnský radní vzal

.....Hrad si najal onkologa, který prohlásil, že kgbák Zeman nemá rakovinu, zároveň ovšem dodal, že toto prohlašuje na základě dokuementace, která mu byla dodána, dokumentace neobsahuje onkologická vyšetření a on onkologická vyšetření nemohl provést. 

Po policii tatáž patra chce, aby zjistila, odkud měl člověk prohlašující, že má Zeman rakovinu, informace, příčemž tatáž parta po policii chce, aby věřili, že Zeman rakovinu nemá přestože onkolog nemohl provést onkologická vyšetření. 

Opravdu je to tu jak u debilů. 


Nepřihlášený uživatel

#144160 A který kretén z anoštb s takovým idiotským nápadem přišel? Co to je za odporné hovado, zmrda .....

2018-12-22 18:11

Zimní a letní čas se přestane v Česku střídat až za tři roky

Kdy skončí střídání zimního a letního času v České republice? Ze senátního projednávání návrhu unijní směrnice, která má ukončit sezónní změny času, vyplynulo, že by se tak mělo stát až za tři roky. Evropská komise by si přála směrnici prosadit už k počátku dubna příštího roku. Česko se ale asi připojí k rakouskému návrhu odložit změnu až na duben 2021.

.....(nelze to vyjádřit jinak) a idiota? Které hovado to z anoštbácké zlodějské bandy bylo, které to vymyslelo?

Co je sakra tak složitého říci legislativou - Všechna ustanovení právního řádu, týkající se třídání času se ruší. Od 1.4.2019 již nedochází ke střídání letního a zimního času. 

Co je tam tak "zasadního" že to banda anoštbáckých idiotů na českých ministerstvech musí zkoumat tři roky? 

 

Evropan

#144161 Slušní lidé opět proti hradnímu ožralovi!

2018-12-22 18:13

Poslanci a senátoři, zastavte Miloše Zemana! Tak se jmenuje petice, kterou k dnešnímu dni podepsalo téměř deset tisíc lidí. Apeluje na české zákonodárce, aby se postavili ostudným výrokům českého prezidenta, které zpochybňují práci tajných služeb a nadbíhají Ruské federaci. Mezi tisíci signatářů jsou i známé osobnosti – například zpěvák David Koller, režisér Jan Svěrák, herečka Aňa Geislerová, herečka Chantal Poullain nebo David Smoljak, scenárista a publicista.

Text pro poslance a senátory napsali překladatel Fedor Bruoth, publicistka Alexandra Alvarová a filozof Václav Němec. Jejich poselství je jasné: „Pokud definujeme velezradu jako jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu ve smyslu článku 65 Ústavy státu, pak se prezident Miloš Zeman tohoto jednání opakovaně a demonstrativně dopustil,“ píše se ve výzvě.

Zásadním sdělením výzvy je to, že Zeman opakovaně vystupuje proti směřování české zahraniční politiky. Podporuje ruskou propagandu, Čínu a útočí na české závazky vůči spojencům. A protože na totéž upozorňuje například Bezpečnostní informační služba, nelíbí se mu ani její zprávy.

http://forum24.cz/tisice-lidi-proti-zemanovi

Evropan

#144162 Masarykova univerzita ocení prezidenta ... ale slovenského!

2018-12-22 18:15

„Prezident Andrej Kiska patří mezi státníky, kteří ctí hodnoty, na nichž stojí i Masarykova univerzita a které jsou základem fungování demokratické společnosti. Hodnoty jako svoboda, úcta k pravidlům a zodpovědnost je potřeba stále prosazovat a chránit. A zejména v době, kdy často vítězí populismus a autoritářství, je nutné ocenit a vyzdvihovat ty, kteří na ně nerezignovali,“ stojí v prohlášení univerzity.

https://www.seznamzpravy.cz/masarykova-univerzita

Evropan

#144163 Zeman začíná být nepoužitelný pro Západ i pro Východ.

2018-12-22 18:25

Pro ty první, spojence z Evropské unie a NATO, je nepřijatelné, aby prezident takovým způsobem zlehčoval práci tajné služby. Zejména v době, kdy Západ čelí rizikům ideologického a dezinformačního tlaku Ruska na rozpad evropských a transatlantických struktur i hrozbě masivní kybernetické špionáže z Číny. Je jisté, že tím, kdo určitě ví o práci a objevech BIS skoro tolik jako čeští politici, jsou přátelské západní tajné služby a vlády, pro něž pracují. Pro západní spojence se Zeman svým evidentně mimózním odsudkem BIS úplně odepsal.

https://www.respekt.cz/milos-zeman-prohrava


Nepřihlášený uživatel

#144164 ŠtBák Bureš Babiš slíbil věrnost teroristicko - zločinecké komunistické organizaci ŠtB....

2018-12-22 18:30

Vrah ze Štrasburku natočil video, slibuje v něm věrnost Islámskému státu

....a nyní je tento "milovník" ČR, který se za dvacet let ani nenaučil česky - idiot, premiérem ČR. 

Jak absurdně by znělo, kdyby byl např. v Itálii premiérem donašeč tamním nacistické tajné zločinecké organizaci či za 20 let např. člověk, který přísahal věrnost IS. To, aby to tak za dvacet let nebylo, je potřeba řešit tím, že dnes tu nebude odporný vulgární, ubohý zlodějský štbák premiérem. To je hlavní obrana proti tomu, aby za dvacet let nemohl někdo relativizovat hodnoty a nemohl říkat, před dvaceti lety byl v ČR štbák premiérem a také to nevadilo. 


Nepřihlášený uživatel

#144165 Re: Zeman začíná být nepoužitelný pro Západ i pro Východ.

2018-12-22 18:36

#144163: Evropan - Zeman začíná být nepoužitelný pro Západ i pro Východ. 

Vypadá to, že se část Idnes idiotům Pleslovi s Babišem poněkud vzpouzí...

 

Nová analýza: Ruská dezinformační kampaň v USA byla plná překvapení

22. prosince 2018aktualizováno 16:32
Před prezidentskými volbami USA 2016 vedli Rusové sofistikovanou dezinformační kampaň. Cílem bylo polarizovat americkou veřejnost a odradit skupiny lidí od účasti ve volbách. Nové informace z amerického senátního bezpečnostního výboru osvětlují tradiční i nové taktiky využité ruskými organizacemi.

 


Nepřihlášený uživatel

#144166 Příspěvky příznivců KGBáka Miloše Zemana a štbáka Andreje Bureše Babiše......

2018-12-22 18:37

 

 

-podporovali polarizaci a šířili nedůvěru v demokracii a média

-operace většinou podporovaly Donalda Trumpa od začátku, KGBáka Zemana i štbáka Babiše

-Kampaň na sítích nepřestala volbami v roce 2016, 2013, 2018, naopak

-často nejde o  „fake news“, ale o prohlubování existující polarizace

-obrázky reklamy tvořily jen malou část celkového objemu dezinformací

-Pečlivá a komplexní provázanost mediálních produktů a obsahů - valento-russko listy a jejich neuvěřitelný počet klonů

-Rusko v USA uplatnilo to, co si vyzkoušelo v Rusku a na Ukrajině a v češtině, neboť čeština je pilotním jazykem russácké propagandy, jak se dáv velmi snadno prokázat. Ječině v češtině je stejná penetra russáckou lží jako v hlavních západních jazycích, angličtině, francouzštině, němčině, italštině a španělštině. 

-Výrazné cílení na afroamerickou komunitu a rasové nepokoje, migraci, migranty a russáky vygenerovanou migrační vlnu. 

-Překvapivé porozumění americké (sub)kultuře a české (sub)kultuře, kterou si sami vychovali bolševickoku manipulací dějinami, kdy i Vánoce vlastně byly plně odstřiženy od jejich skutečného obsahu, tedy narození Ježíše Krista, jako skutečné dějinné postavy. 

-Verbování spolupracovníků z řad Američanů - asenad, demokrat, matka tereza atd. atd. co "příznivců kgbáka Zemana i štbáka Babiše" příspivá do této diskuse. 

-Rusové nepřestali s kampaní po volbách, naopak i proto, že je čeština pilotním jazykem zkouší si russácí kampaň zde. 

-Nebylo to zdaleka jen Facebook, Twitter a Instagram - tato diskuse to přímo dokládá

-I mistr dezinformátor se někdy utne, to v této diskusi jediné neudělali, ale dali sem odkazy na spoustu russáckých videí. 

Obě analýzy zdůrazňují, že ruské informační aktivity nezačaly ani neskončily rokem 2016. Na sociálních sítích nadále probíhají vlivové kampaně vedené ruskou agenturou IRA, a to jak na domácí půdě v Rusku, tak v USA a jinde ve světě. Dezinformační kampaně navíc nejsou jediným prostředkem, ale zapadají do celkové strategie informační války. Tyto analýzy se zaměřily pouze na jednu organizaci, agenturu IRA, nikoli na další ruské organizace nebo organizace jiných států.

Zdroj: Vypadá to, že část redakce Idnes stále ještě idiotům Babišovi a Pleslovi vzdoruje. 


Nepřihlášený uživatel

#144167 Re: Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého

2018-12-22 18:55

#144142: - Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého 

Taky jsem mladej a pracoval jsem a studoval v několika zemích EU na rozdíl od ustrašených a hysterických voličů SPD vedených mimo jiné i tímto pablbem, co se zmůže jen na nenávistné urážky, lži a konspirační kecy ( a sám má nejvíc másla na hlavě). Země EU mají každá nějaké vážnější problémy ať už s imigrací, či s pitomým sociálním inženýrstvím ohledně pohlaví, víry a etnik nebo s omezováním svobody občanů nesmyslnými zákazy, příkazy a normami - my to tady koneckonců máme také. U nás je však neustálě halasně slyšet ta bolševickofašistická skupina, která nostalgicky touží po starých pořádcích, nechce svobodu a demokracii a ráda by naší zemi táhla do chomoutu Východních totalitních říší. Já jen doufám, že až tahle stará skupina natáhne jednou bačkory (protože opravdu život není věčný) tak my mladí to tu postupně budeme přebírat a napravovat věci spáchané těmihle ukřičenými nenávistnými skupinami hnědorudých spoluobčanů.


Nepřihlášený uživatel

#144168 Odporný prolhaný zmetek Ťok !!!

2018-12-22 19:00

Tady máme vyjádření přeci jen odborné k této kauze Prolhaný Ťok versus středohořská lokálka.

 

Příběh trati současného čísla 097 se začal psát už v roce 1897, a to jako příběh trati dálkové, vedoucí z Teplic do Liberce. O historii železnic bylo napsáno mnohé, nemá proto smysl se opakovat. Přesto by tato věta zaznít měla, protože v úvodním nadpisu není nic o likvidaci „lokálky“ – ona to možná je z dnešního pohledu „lokálka“, nicméně v časech vzniku odpovídal její význam – silniční terminologií – přibližně silnici I. třídy. Zdánlivý detail má však dodnes vliv zásadní např. v technických parametrech a z nich vyplývající možné rychlosti, která je rozhodně vyšší než „lokálková“.
K masivnímu svahovému sesuvu, který část dráhy poškodil, došlo 7. 6. 2013. Příčinou sesuvu byl zcela jistě člověk, respektive orgány státu, které si platíme ze svých daní. Pravděpodobnější verzí se jeví zásadní narušení stability území stavbou dálnice D8, která probíhala pod kontrolou a přímou odpovědností Ministerstva dopravy, respektive jím řízené organizace ŘSD. Nakolik měl vliv na situaci i kamenolom Dobkovičky se vedou spory, nicméně i kdyby vliv měl, máme tady opět státní Báňský úřad, který má povinnost povolovat a následně kontrolovat provádění jakékoliv hornické činnosti jen v takovém rozsahu, aby nedošlo k tomu, k čemu došlo, tj. masivnímu ohrožení širokého území. Ať už má odpovědnost za sesuv ŘSD jako stavebník dálnice, nebo Báňský úřad jako orgán, který nezajistil bezpečný průběh hornické činnosti v lomu, tak nitky zodpovědnosti se sbíhají na vládě ČR. Těžko obstojí argument, že „nevěděli“ – stát má svou Českou geologickou službu, která má právě tyto situace kontrolovat a co více, odborníci této organizace opravdu prokazatelně varovali před rizikem masivního sesuvu, jen byl jejich odborný hlas umlčen tupou silou „politických rozhodnutí“. Tolik stručně k historickému vývoji.
Stát pochybil. Jednoznačný závěr všech myslitelných odpovědí na otázku „proč došlo k sesuvu“. V důsledku pochybení vznikla škoda. A viník škody musí zaplatit poškozenému. Poškozeným v daném případě je dráha 097, která do té doby fungovala velmi dobře. Má však jednu velkou smůlu – jejím vlastníkem je bohužel opět Česká republika. Viník poškození je tak v důsledku tentýž jako poškozený. Mimo striktně právního pohledu na věc je nutné vidět věci i fakticky – uživatelem poškozené tratě jsou Ústeckým krajem objednané vlaky, takže poškozeným jsou zejména ti, kteří vlak používali – místní obyvatelé, obce, podnikatelé, turistický ruch … Nikdo z nich nemá žádnou vinu na naprosté neschopnosti a diletantství úředníků a politiků, sedících v Praze na ministerstvech a státem řízených organizacích.
V roce 2016 se po dlouhých jednáních podařilo konečně získat závazný příslib ve věci opravy poškozené trati. Příslib dali osobně dva ministři – Ťok (dopravy) a Babiš (finance) na jednání, kde jsem byl osobně přítomný. Od té doby se údajně rozběhly přípravné práce. Odhadovaná cena opravy se pohybovala kolem částky 200 milionů. Je to možná dost peněz, na druhou stranu výstavba D8 se prodražila nejenom z důvodu sesuvu o několik miliard, takže v tomto relevantním srovnání se jedná prakticky o „drobné“.
V České republice nelze věřit na příběhy s dobrým koncem. Chtěl jsem tedy věřit alespoň osobnímu slibu dvěma ministrům vlády, z nichž jeden se v současnosti stal předsedou vlády, byť momentálně v demisi. Zneklidňující bylo dlouhé ticho a absence jakýchkoliv informací. Ticho bohužel nápadně připomínalo ticho před bouří, končící úderem blesku. 

Pan radní Komínek nazval tuto věc prasárnou, a já se s ním plně ztotožňuju. Náklady na obnovu tratě vyšplhaly z původních cca 200 milionů na cca 1,8 – 2,8 miliardy, tj. až čtrnáctinásobně!!! Nakolik „kvalitně“ je výpočet ceny provedený napovídá už jakýsi mlhavý rozptyl ceny + – 1 miliarda. Jak z textu vyplývá, cena je tvořena vlastně třemi dílčími položkami:
Náklady na obnovu vlastního úseku tratě poškozeného sesuvem (délka cca 200 m)
Náklady na blíže nespecifikovanou sanaci dalších údajně sesuvem ohrožených míst
Náklady na celkovou modernizaci tratě (výhybny, přejezdy, zabezpečení …).
Pojďme si udělat bližší rozbor těchto položek:
Ad. 1 – Náklady na výstavbu mostu by údajně zázračně vzrostly z 200 milionů Kč na 800 milionů Kč. Inu zmýlit se tak, že cena vzroste na čtyřnásobek, to už je více než podivné a jsem si téměř jistý, že to není náhoda. Nebo snad stavíme první železniční most v ČR a nemáme ani ponětí, kolik by mohl stát? Nebo je to záměr?
Ad. 2 – Údajné náklady na sanaci dalšího úseku tratě ohroženého možným sesuvem. Tyto náklady jsou čistě fiktivní. Trať tímto sesuvným územím vede 115 let, bez větších potíží. Možné jsou pouze 2 scénáře vývoje – území se buď jako celek stabilizuje a tudíž žádná další sanace nebude vůbec potřeba, nebo se další sesuvy dají do pohybu, a potom se i po případném zrušení trati budou muset se stejným nákladem okamžitě sanovat, jinak by znovu ohrozily níže položenou dálnici. V obou variantách možného vývoje se tak rušením tratě naprosto nic neušetří. Tento náklad nemá v nákladech na obnovu tratě vůbec co dělat!!
Ad. 3 – Náklady na další modernizaci dráhy (nová výhybna, přejezdy atd.) nemá smysl spojovat se současnými náklady na sanaci sesuvu. Případnou modernizaci lze provést kdykoliv později, a to zcela nezávisle na sanaci současného sesuvu.
Sám materiál předkládaný do vlády má hrubě manipulativní charakter. Operuje současně nákladem na náročnou modernizaci dráhy, a k tomuto číslu dokládá původní počty cestujících na nemodernizované trati před sesuvem. Tato kombinace však nemůže nastat! Buď trať nebude velkoryse modernizována, a proběhne jen levná oprava – potom lze uvažovat s návratem původního množství cestujících, nebo bude trať velkoryse rekonstruována, a potom by se mělo množství cestujících výrazně zvýšit. Co tedy platí?
Slučování vysokých nákladů na případnou modernizaci s množstvím cestujících na původní (nemodernizované) trati je účelovým argumentem v neprospěch její obnovy, což lze nakonec konstatovat na základě výše uvedených faktů o celém vládním materiálu. Nanejvýš podezřelé je i to, jak údajné práce na dokumentaci obnovy tratě trvaly mnoho let, tak projednání záměru zrušení tratě probíhá téměř v utajení a doslova bleskovým tempem.
Tím kdo údajně na půdě Ministerstva dopravy rozhodl je nám už dobře známá „centrální komise“ Ministerstva Dopravy. Název zní vysoce odborně, tak mi to nedalo a trochu jsem zapátral, kdo tak moudrý v tak zásadních věcech rozhoduje. S překvapením jsem zjistil, že jmenovitý seznam členů komise není k dohledání, pouze lze najít jakýsi soupis funkcí. Pozice „příslušný náměstek“ nelze nijak jmenovitě identifikovat, protože je nejspíš ke každé problematice příslušný někdo jiný (letecká doprava, silniční doprava, vodní doprava …). Jmenovitě se lze dopátrat např. toho, že předsedajícím je 1. Náměstek ministra dopravy, jímž je pan Ing. Tomáš Čoček Ph.D.
Pan Čoček dle svého profesního životopisu ihned po absolvování školy nastoupil do funkcí na Ministerstvu dopravy nebo SFDI, kde působí dodnes. Jeho reálná zkušenost s vedením projektů (z pozice investora), nebo zpracováním projektů (z pozice projektanta), nebo realizací projektů (z pozice stavbyvedoucího) je patrně nulová.
Dalšími členy komise jsou zřejmě ředitel odboru strategie, jímž je Ing. Luděk Sosna Ph.D. Dle dostupných zdrojů tento pracovník dokonce působil od roku 1998 do roku 2010 i v projektové praxi, a to na středisku koncepcí dopravy a mezinárodním odboru (vedoucí), z čehož ovšem vyplývá, že projekty dopravních staveb zřejmě nikdy přímo nezpracovával. Ředitelem odboru drah, železniční a kombinované dopravy je potom pan Ing. Jindřich Kušnír, absolvent Vysoké školy ekonomické, nastoupivší ihned po studiu na Ministerstvo, z čehož je zřejmá i jeho praxe.
Výčet členů komise není vyčerpávající, ale poskytuje jasný obraz, v jak odborných rukách se rodí klíčová rozhodnutí o dopravní infrastruktuře v ČR, která prochází „centrální komisí“. Jen aby měl čtenář představu – tentýž stát svou legislativou předepisuje, že jakkoliv malá dopravní stavba – třeba kousek chodníku nebo oprava místní komunikace v poslední vísce, musí mít projektovou dokumentaci zpracovanou odborně způsobilou osobou (s autorizací v oboru), realizaci stavby musí zajišťovat odborně způsobilý stavbyvedoucí (s autorizací v oboru), a podle novely stavebního zákona také odborně způsobilý technický dozor investora (rovněž s autorizací v oboru). Zatímco u těch nejmenších dopravních staveb v Horní Dolní musí být přítomné minimálně 3 odborně způsobilé osoby, tak kolik osob se stejnou kvalifikací sedí v „centrální komisi“, posuzující největší infrastrukturní stavby v ČR? Lze si to ověřit na stránkách České komory autorizovaných inženýrů a techniků.
Výsledek mi vychází jako čistá nula.
Co říci závěrem? Odborný hlas České geologické služby nikoho nezajímal. Špatná trasa dálnice, vedoucí k miliardovým škodám, byla odhlasována tupou silou politických rozhodnutí, přikrytých hlasem „centrální komise“ – protože i ta jistě stavbu dálnice D8 posvětila, se všemi vadami, které se projevily následně. To bylo asi před deseti léty. Deset let uplynulo, a sčítáme škody. U nich si klademe otázky kolem trati 097, a dostáváme jasnou odpověď. Mnoho let nekompetentní přípravy, opět tupá politická rozhodnutí, opět záměrně přemrštěné náklady, opět „centrální komise“, odmítající převzít odpovědnost za důsledky, které sami způsobili (byť tehdy na jejich židlích seděli možná jiní), opět absolutní ignorace jakékoliv odborné diskuse, nebo diskuse s obcemi, krajem, veřejností.

Celý tento článek není ani tak o trati 097. Je o tom, proč se může projekt zdražit čtrnáctinásobně a nic se neděje, proč dojde k masivnímu sesuvu s miliardovými škodami a nic se neděje, proč někdo zničí funkční trať, odmítá zaplatit škodu, kterou způsobil, a nic se neděje, nebo proč odborná rozhodnutí Ministerstva dopravy koná napůl utajená komise, jejíž všichni známí členové nemají ani takovou kvalifikaci v oboru, kterou tentýž stát požaduje u všech projektantů, dozorů a stavbyvedoucích, čili několika tisíců lidí napříč oborem a celou republikou. A když tito lidé bez praxe a kvalifikace rozhodují, tak se vlastně nic neděje. A co nakonec páni ministři Babiš a Ťok, kteří závazně slíbili opravu trati? No tak přeci svůj vlastní slib poruší, vždyť se vlastně nic neděje. Místo funkční trati nasadíme na úzké a rozbité silnice autobusy, kterými zřejmě téměř nikdo nebude jezdit – ale to nevadí, vždyť se vlastně nic neděje, všichni máme přeci auta…


Nepřihlášený uživatel

#144169 Re: Re: Re: Re: Re: Když chce Ivan vypadat jako Američan, tak vypadá jako šašek.....

2018-12-22 19:09

#46779: - Re: Re: Re: Re: Když chce Ivan vypadat jako Američan, tak vypadá jako šašek..... 

Je velmi zvláštní, že čestí studenti v CCCP dosud nevystoupili společně jasně neřekli, že v době studií byli naverbování do KGB. Nechápu jejich postoj, proč veřejně nepromluví o praktikách v CCCP, KGB a praktikách naší StB do které také byli současně verbováni či naverbováni.  

Je velmi zvláštní ono ticho, kolem této věci v ČR. I toto téma je potřeba otevřít a tehdejší studenti by měli společně vystoupit a věci objasnit. 

Na přímou otázku "Ty jsi v seznamech StB" totiž v soukromí každý z nich odpoví. "A nejen v nich". 


Nepřihlášený uživatel

#144170 Re: Zeman začíná být nepoužitelný pro Západ i pro Východ.

2018-12-22 19:14

#144163: Evropan - Zeman začíná být nepoužitelný pro Západ i pro Východ. 

Moje výzva poslancům, senátorům a vládě z roku 2015, možná už v roce 2014......, snad se tedy konečně věci nyní pohnou. 

 

Vážení senátoři, poslanci, vážená vládo,

 

Miloš Zemana v době volební kampaně lhal nejen o oponentech, ale i o svém týmu. Jeho výroky o jeho působení v pozici premiéra byly minimálně zavádějící.  O privatizaci Mostecké uhelné společnosti lhal přímo. 

Zákon o volbě  prezidenta republiky obsahuje zásadní limitu, požaduje po kandidátech, aby mluvili pravdu. 

Z posledních průzkumů (např.  CVVM) vyplývá, že Miloši Zemanovi důvěřovalo v prosinci 34 % občanů. Miloš Zeman měl důvěru nad 50 % pouze ve třech měsících z celého jeho dosavadního mandátu, tedy se dá říci, že mu občané již nedůvěřují dlouhodobě. 

Aktuálně se již ovšem jedná o oborskou disproporci mezi důvěrou v době volby prezidenta a aktuálním stavem. Je tedy možné, že voliči byli lhaním Miloše Zemana v době jeho kampaně podvedeni, což by bylo v přímém rozporu se smyslem Zákona o volbě prezidenta republiky.

Miloš Zeman sestavením svého týmu, volbou kancléře, poradního sboru, dokazuje, že je mu porušování demokratických pravidel a dokonce i obecné slušnosti vlastní a bylo mu vlastní již v době volební kampaně. Pokud by tomu tak bylo, je to v přímém rozporu nejen se Ústavním slibem prezidenta republiky, ale také i s Ústavou České republiky. 

Vyzýváme Vás tedy k řešení tohoto stavu. Jsme přesvědčeni, že je nutné znovu zkoumat volební kampaň Miloše Zemana a její financování.  Je nutné také zkoumat veškeré jeho kroky od uvedení do Úřady, neboť mnohé se s odstupem času jeví minimálně na hraně ústavnosti, což se logicky projevuje i v průzkumech důvěry v Miloše Zemana. 

Prvním krokem k řešení situace by měla být společná schůze Senátu a Sněmovny, která by nad výše uvedeným diskutovala a vyzvala Miloše Zemana k abdikaci, čímž by přesně ve smyslu zastupitelské demokracie obě komory Parlamentu České republiky občany zastoupily v této věci. 


Nepřihlášený uživatel

#144171 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!!

2018-12-22 19:18

#144154: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!! 

  Zrušit  trať kvůli 200 metrům je ubožácké.  Je to jen doznání, že nejsou sto znovu položit pár kolejí, které tam dali už za Franze Josefa. A že nejsou sto doplnit opomenutou drenáž. Odvést vodu z podzemního pramínku bokem.  Do nejbližšího potoka.

  Kousek vedle, zase co by kamenem dohodil,  je Opárenské  údolí,  kam jezdili výletníci právě tou sesuvem poničenou tratí.  Tam už jsou daleko starší, prahorní a starohorní  horniny. Mladší kryt byl denudován. Odnesen vodou se sesuvy.

"...Krásná ukázka iniciace sesuvu podříznutím svahu. Což nechce Eurovia přiznat, aby nemusela sanovat své opomenutí z vlastní kapsy..." 


Nepřihlášený uživatel

#144172 Re: Odporný prolhaný zmetek Ťok !!!

2018-12-22 19:20

#144168: - Odporný prolhaný zmetek Ťok !!! 

Neočekávaj od člena anoštbácké zlodějské bandy, že bude kulturní, mravný a vzdělaný, od toho štbák zlodějskou bandu nezakládal, takové lidi v ní mít rozhodně nechce a pokud už tam lidi "vzdělané" (přesněji se znalostmi) jako ne např. russký trotl egyptolog Bárta, má je tam jen, aby vytvářel zdání důvěryhodnost, mohl relativizovat hodnoty demokracie. 


Nepřihlášený uživatel

#144173 Re: Re: Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého

2018-12-22 19:28

#144167: - Re: Re: Re: poslanec Volný za SPD uráží mrtvého 

Kdo si za pár let vzpomene na nějakýho debilního nýmanda z SPD ?? Na Havla ať už byl jaký byl se všemi chybami i přínosi bude vzpomínat svět i naši lidé stále !!! A třeba se uvztekejte vy hovádka neboží z SPD a ať si Pitomio nastuduje pořádně přírodopis, opravdu sám vypadá jako příklad z čisté nemíšené rasy trotlík jeden pitomej.


Nepřihlášený uživatel

#144174 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!!

2018-12-22 19:35

#144154: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odporný prolhaný zmetek ŤOK !!!!! 

Přečtěte si pořádně články o této kauze trati 097, vše se dá dohledat přes heslo Oprava Trati 097. Jen podotýkám, že nutit místní obyvatele, kterým bylo lživě slibováno vládou zprovoznění trati, do nouzových řešení jakože si mají pořídit všichni auta nebo jízdní kola je mírně řečeno na hlavu. Už vidím ty starousedlíky jak nadšeně a s jásotem vítají babišovskou cyklostezku nebo ťokův dárek - auto zdarma do každé rodiny a měsíční příspěvky od vlády ANOstb na pohonné hmoty !!!! Fakt k smíchu nebo k pláči, vyberte si.

 


Nepřihlášený uživatel

#144175 udělej ze slovenského kriminálního imigranta a štbáka Babiše "manažéra" a výsledky se hned dostaví..

2018-12-22 19:39

Na dole Darkov zkolabovala svačinářka. Lékař už jí nedokázal pomoci

Pracovníci báňské záchranné služby vyjížděli v sobotu odpoledne na důl Darkov společnosti OKD na Karvinsku, kde zkolabovala svačinářka. Zasahující lékař se ženu snažil oživit, avšak nepodařilo se mu to. Příčinou smrti je zřejmě infarkt.